Hur man använder Adobe Media Encoder för att exportera Adobe Premiere-projekt

När du laddar Adobe Premiere Pro du får också programmet gratis Adobe Media Encoder(Adobe Media Encoder-program) . Om du bara är bekant med Premiär , du kanske precis har kastat det andra programmet åt sidan när det gäller att exportera dina mönster. Detta kan dock vara en stor fördel för vem som helst. videoredigerare(videoredigerare) och gör exportprocessen mycket effektivare.

När du exporterar ditt projekt till Premiär kommer du att märka att du måste vänta tills exportprocessen är klar innan du kan arbeta in Premiär.

Adobe Media Encoder kan spara mycket tid eftersom det fungerar som bakgrundsvideoexportör(bakgrundsvideoexportör) , så att du kan fortsätta använda Premiär medan du exporterar ditt projekt.

Nedan kommer vi att förklara hur man använder Adobe Media Encoder för snabbare videorendering.

Hur man exporterar ett Premiere-projekt till Adobe Media Encoder(Hur man exporterar ett Premiere-projekt i Adobe Media Encoder)

När du är redo att exportera projektet du har redigerat i Premiär följ dessa steg för att använda mediakodare :

 1. I premiär Arkiv > Exportera > Media .

 1. I nästa fönster väljer du de optimala inställningarna för att exportera ditt projekt.
 1. Istället för att trycka på knappen Exportera(Exportera)” längst ned välj ” Sväng(kö) » .

 1. Nu Premiere Pro(Premiere Pro) kommer att lanseras Adobe Media Encoder . På Köpanel(Köpanel) kommer du att se projektet du vill exportera. Det kommer att berätta för dig videoformatet, den valda förinställningen, samt platsen. exportera(exportplats) . Se till(Se till att projektstatusen säger ” Redo(Klar)”.

 1. Tryck på den gröna knappen ” starta kö(Starta kö)” till övre högra hörnet(högra hörnet) för att rendera projektet. När det är klart kommer du att se en bock bredvid projektet.

En annan stor fördel med att exportera med mediakodare är möjligheten att snabbt rendera video med flera inställningar. För att göra detta, upprepa helt enkelt steg 1-3 för varannan inställning för att exportera projektet. Sedan kan du klicka “Starta kö”(Starta kö,) och mediakodare exporterar var och en.

Ändra utdatainställningar i Adobe Media Encoder(Ändra utdatainställningar i Adobe Media Encoder)

Du kan välja att ändra förinställningarna eller formatet för ditt projekt innan du renderar videon. Detta är lätt att göra i mediakodare och det finns flera sätt att göra detta.

 1. bredvid namnet format eller förinställning(format eller förinställt namn) i ditt projekt kommer du att se en liten pil. Klick(Klicka) på detta för att se en rullgardinslista med alla tillgängliga format eller förinställningar. Välj en(Välj en) av dem för att mata ut ditt projekt i den här inställningen.

 1. På panelen Förinställd webbläsare du kan bläddra eller söka efter olika förinställningar. När du har hittat den du vill använda, dra den till ditt projekt in köer,(Kö) och det kommer att ändra inställningarna.

Dessa metoder är ett enkelt sätt att ändra flera utdataalternativ på en gång istället för att titta på dem en i taget. Premiär .

Adobe Media Encoder-inställningar(Adobe Media Encoder-inställningar)

Du kan göra några ändringar i inställningarna ” Inställningar » (Inställningar)Adobe Media Encoder att förbättra ditt arbete med Adobe Premiere Pro .

För att komma åt dessa inställningar, gå till Redigera > Inställningar . Ett nytt fönster visas.

I kapitlet ” Allmän(Allmänt)” kommer du att se några alternativ köer(kö) . En viktig parameter som kan snabba upp exportprocess,(exportprocessen) är märket Starta kön automatiskt när den är inaktiv för:(Starta kö automatiskt när den är inaktiv i: ) och välj hur länge du vill att programmet ska vänta tills det startar kön.

Du kan också se hur lång tid det tog renderingsprocess,(renderingsprocessen) genom att markera rutan ” Visa förfluten kodningstid i kön”(Visa förfluten kodningstid i kö) . Detta kan ge dig en god uppfattning om hur lång tid andra liknande projekt kan ta.

Programmet kan också spela upp en ljudsignal efter att videon har renderats. Kryssruta Spela ett pip efter att kodningen är klar(Spela ljudsignal när du är klar med kodningen) för att aktivera den här funktionen. Detta är en bra idé om du förväntar dig att ditt projekt ska ta lång tid, vilket ofta är fallet med längre projekt eller projekt med många extra effekter.

I kapitlet ” Slutsats(Utdata) » Det finns några saker du kanske vill veta om.

Först har du möjlighet att sluta rendera om programmet upptäcker saknade element. Detta kommer att hjälpa till att förhindra felaktiga resultat i slutprodukten och varna dig om de saknade elementen.

För det andra, här kan du ändra platsen utdatafilens destination(destination för utdatafil) . Om du någonsin behöver exportera något till en specifik plats på din dator kan du göra det här genom att markera den här rutan och välja Recension(Bläddra).

Exportera Adobe Premiere-projekt mer effektivt(Exportera Adobe Premiere-projekt mer effektivt)

Genom att använda Adobe Media Encoder exportprojekt från Premiär blir lättare än någonsin. Du kan skriva ut flera inställningar, enkelt ändra format och förinställningar och mer. Så om du spenderar mycket tid på att exportera videoprojekt med Premiere Pro (exportera videoprojekt med Premiere Pro), bör du göra det med Adobe Media Encoder snarare än direkt från Premiär .

Upplever du exportproblem? Adobe Premiere-video(Adobe Premiere-videor) med hjälp av mediakodare ? Låt oss veta om det i kommentarerna.

När du laddar ner Adobe Premiere Pro får du även programmet Adobe Media Encoder gratis. Om du bara är bekant med Premiere, kanske du helt enkelt har lagt detta andra program åt sidan när det gäller att exportera dina projekt. Det kan dock vara en stor tillgång för alla videoredigerare och gör exportprocessen mycket effektivare.

När du exporterar ditt projekt inom Premiere kommer du att märka att du måste vänta tills exportprocessen är klar innan du kan arbeta i Premiere igen.

Adobe Media Encoder kan spara mycket tid eftersom det fungerar som en bakgrundsvideoexportör, vilket gör att du kan fortsätta använda Premiere medan ditt projekt exporteras.

Nedan går vi igenom hur du använder Adobe Media Encoder för att rendera dina videor snabbare.

Hur man exporterar ett Premiere-projekt i Adobe Media Encoder

När du är redo att exportera ett projekt som du har redigerat i Premiere följer du dessa steg för att använda Media Encoder:

 1. I Premiere, gå till Arkiv > Exportera > Media.

 1. I nästa fönster väljer du de optimala inställningarna för att exportera ditt projekt.
 1. Välj istället för att klicka på Exportera längst ned .

 1. Premiere Pro kommer nu att lansera Adobe Media Encoder. I köpanelen ser du projektet du vill exportera. Det kommer att berätta formatet som videon är i, den valda förinställningen samt exportplatsen. Se till att statusen för projektet läser Redo.

 1. Välj den gröna Starta kö knappen i det övre högra hörnet för att rendera ditt projekt. När du är klar ser du en bock bredvid projektet.

En annan utmärkt fördel med att exportera med Media Encoder är att du snabbt kan rendera din video i flera inställningar. För att göra detta, följ bara steg 1-3 igen för varje inställning för att exportera ditt projekt. Då kan du slå Startkö, och Media Encoder kommer att exportera var och en.

Ändra utdatainställningar i Adobe Media Encoder

Du kan välja att ändra förinställningarna eller formatet för ditt projekt innan du renderar videon. Detta är enkelt i Media Encoder, och det finns ett par sätt att göra det.

 1. Bredvid formatet eller det förinställda namnet i ditt projekt ser du en liten pil. Klicka på detta för att se en rullgardinsmeny med alla tillgängliga format eller förinställningar. Välj en av dem för att mata ut ditt projekt i den inställningen.

 1. I den Förinställd webbläsare panelen kan du se eller söka efter olika förinställningar. När du har hittat den du vill använda, dra den över till ditt projekt i kö, och det kommer att ändra inställningarna.

Dessa metoder är ett enkelt sätt att ändra flera utdatainställningar på en gång istället för att gå igenom dem en i taget i Premiere.

Adobe Media Encoder-inställningar

Du kan göra några ändringar i Inställningar inställningar för Adobe Media Encoder för att förbättra din upplevelse med Adobe Premiere Pro.

För att komma till dessa inställningar, gå till Redigera > Inställningar. Ett nytt fönster visas.

I den Allmän avsnitt kommer du att se några alternativ för . Det viktiga alternativet som kan påskynda exportprocessen är att bocka av Starta kö automatiskt när den är inaktiv för: och välj hur länge du vill att programmet ska vänta tills det startar kön.

Du kan också välja att se hur lång tid renderingsprocessen har tagit genom att bocka av Visa förfluten kodningstid i kö. Att se detta kan ge dig en god uppfattning om hur lång tid andra liknande projekt kan ta.

Det finns också ett alternativ för programmet att spela upp ett varningsljud när det renderar videon. Bocka av Spela ljudsignal när du är klar med kodningen för att aktivera detta. Det är en bra idé att ha detta på om du förväntar dig att ditt projekt ska ta lång tid, vilket ofta är fallet med längre projekt eller sådana med massor av extra effekter.

Under Produktion avsnitt finns det ett par saker här som du kanske vill vara medveten om.

Först har du möjlighet att stoppa renderingen om programmet upptäcker saknade objekt. Detta kan hjälpa till att förhindra att din slutprodukt kommer ut fel och varna dig om dessa saknade element.

För det andra kan du ändra utdatafilens destination här. Om du någonsin behöver exportera något till en specifik plats på din dator, är det hit du kommer att göra det genom att bocka av det här objektet och välja Bläddra.

Exportera Adobe Premiere-projekt mer effektivt

Med Adobe Media Encoder blir det enkelt att exportera projekt från Premiere. Du kan skriva ut flera inställningar, enkelt ändra format och förinställningar och mer. Så om du spenderar mycket tid på att exportera videoprojekt med Premiere Pro bör du göra dem med Adobe Media Encoder istället för direkt från Premiere.

Har du problem med att exportera Adobe Premiere-videor med Media Encoder? Låt oss veta i kommentarerna.