Hur man ansluter till trådlösa nätverk i Windows 7

Allt fler människor använder bärbara datorer, bärbara datorer och netbooks istället för stationära datorer. Som ett resultat av denna trend, liksom det växande antalet enheter som smartphones, dyker många trådlösa nätverk upp varje dag och fler människor använder dem regelbundet. Windows 7 erbjuder allt du behöver för att enkelt ansluta till trådlösa nätverk. I det här avsnittet kommer vi att visa dig hur du upptäcker trådlösa nätverk i Windows 7 och hur man ansluter till dem. Som du kommer att se är proceduren mycket enkel och kräver mycket få steg.

eliminering felfunktioner(Problem) med trådlöst nätverk(Trådlöst nätverk)

Om du har problem med att ansluta till trådlöst nätverk(trådlöst nätverk), kontrollera först om du har följt stegen i avsnittet nedan korrekt. Var uppmärksam på ALLA stegen och kontrollera om du följt dem korrekt. Om du gjorde allt “enligt instruktionerna” och fortfarande inte kan ansluta, läs följande artiklar:

  • Felsökning av Internetanslutning(Felsök problem med internetanslutning) via trådlöst nätverk(Trådlöst nätverk) – Den här guiden visar hur du använder inbyggda felsökare (inbyggd felsökning)Windows 7 för att felsöka problem med att ansluta till trådlösa nätverk;
  • Felsök problem med trådlös nätverksanslutningSjälvständig (själv)felsökning med en trådlös nätverksanslutning är stegbord(stegschema) med frågor och svar. Att besvara en rad frågor leder dig till den mest troliga grundorsaken och dess lösning;
  • Åtgärda problematiska trådlösa anslutningar(Åtgärda besvärliga trådlösa anslutningar) genom att ta bort dem profil(profil) . Om du har problem med trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) som har fungerat tidigare kan det hända att dess profil i Windows 7 har modifierats eller skadats under tiden. Den här guiden hjälper dig att felsöka sådana scenarier.

Anslutning till trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) in Windows 7

På höger sida av aktivitetsfältet ser du trådlös ikon(ikon för trådlöst nätverk) som visas nedan. Klick(Klicka på det.

Ett fönster öppnas med tillgängliga nätverksanslutningar. Som du kan se från skärmdumpen nedan är listan uppdelad efter vilken typ av tillgängliga nätverksanslutningar.

Överst har du uppringda och virtuella privata nätverksanslutningar (VPN) och längst ner har du en lista med alla upptäckta trådlösa nätverk Windows 7. För att uppdatera listan över tillgängliga nätverk, klicka på knappen som är markerad i skärmdumpen nedan.

Trådlösa nätverk

Du kan bläddra igenom listan över tillgängliga nätverk. Om du dröjer en sekund muspekaren(muspekare) över nätverket, kommer du att se mer detaljerad information om det. Windows 7 kommer att visa följande: nätverksnamn(nätverksnamn), signalstyrka, typ av trådlös säkerhet som används (om någon) och dess Service Set-identifierare (SSID) .

Trådlösa nätverk

När du har bestämt dig för vilket nätverk du ska ansluta till klickar du på det. Om du planerar att använda det här nätverket i framtiden, var noga med att markera rutan “Anslut automatiskt”(‘Anslut automatiskt’) . På så sätt, nästa gång du slår på din bärbara dator i samma område, kommer den automatiskt att ansluta till det området. trådlöst nätverk,(trådlöst nätverk) utan att kräva manuellt ingripande. Klicka sedan på knappen Att plugga(Anslut) .

NOTERA:(OBS:) var försiktig med trådlösa nätverk som inte har säkerhet aktiverat. De kan användas för att stjäla personlig information. Om du ansluter till sådana nätverk, se till att dina säkerhetslösningar är påslagna.

Trådlösa nätverk

Efter några sekunder kommer du att uppmanas att gå in säkerhetsnyckel(säkerhetsnyckel) . Fråga din nätverksadministratör säkerhetsnyckel(säkerhetsnyckel) för det trådlösa nätverket, eller om du är ensam hemnätverk(hemnätverk), ta det från paneler(kontrollpanel) styr din router. Om du befinner dig på en offentlig plats är det bäst att kryssa i rutan “Göm symboler”(‘Dölj tecken’) för att hindra andra från att se vad du skriver. Ange sedan säkerhetsnyckeln och tryck (säkerhetsnyckel och klicka)OK .

Trådlösa nätverk

Om du gick in fel lösenord(fel lösenord) , Windows 7 kommer att be om det om och om igen tills det matchar lösenordet för nätverket du ansluter till. Om det är okej Windows 7 anslut till det nätverk du väljer med detta säkerhetsnyckel(säkerhetsnyckel) . Efter lyckad anslutning kommer ikonen för trådlöst nätverk i aktivitetsfältet att ändras som visas nedan.

Trådlösa nätverk

NOTERA:(OBS:) denna procedur fungerar bara om din trådlös adapter(trådlös adapter) ingår. Om det inte är aktiverat kommer du inte att se tillgängliga trådlösa nätverk. Bytesprocedur trådlös adapter(trådlös adapter) är olika för varje bärbar datormodell.

Om du ansluter till trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) som du inte äger, se till att du känner till lösenordet från administratören. Om du inte känner till nätverkslösenordet kommer din anslutning aldrig att fungera.

Slutsats

Som du kan se i den här guiden kan du ansluta till trådlösa nätverk med några enkla steg. Om du har problem, kolla in artiklarna som rekommenderas i det första avsnittet av den här artikeln. För andra relaterade artiklar, kolla in resurserna som vi rekommenderar till dig nedan. Du kommer att hitta några bra tutorials.

Ett växande antal människor använder bärbara datorer, bärbara datorer och netbooks istället för stationära datorer. Som ett resultat av denna trend plus det växande antalet enheter som sush som smartphones, dyker det upp massor av trådlösa nätverk varje dag och fler människor använder dem regelbundet. Windows 7 erbjuder allt du behöver för att enkelt ansluta till trådlösa nätverk. I det här avsnittet kommer vi att visa hur du upptäcker trådlösa nätverk i Windows 7 och hur du ansluter till dem. Som du kommer att se är proceduren mycket enkel och kräver mycket få steg.

Felsökning av problem med ett trådlöst nätverk

Om du har problem med att ansluta till ett trådlöst nätverk, kontrollera först om du följt de korrekta stegen som markerats i avsnittet nedan. Var uppmärksam på ALLA stegen och kontrollera om du gjorde rätt. Om du gjorde allt “enligt boken” och du fortfarande inte kan ansluta, läs följande artiklar:

Ansluta till det trådlösa nätverket i Windows 7

På höger sida av aktivitetsfältet kommer du att se en trådlös nätverksikon som den som visas nedan. Klicka på det.

Trådlösa nätverk

Ett fönster med tillgängliga nätverksanslutningar öppnas. Som du kan se från skärmdumpen nedan är listan uppdelad efter typen av tillgängliga nätverksanslutningar.

Längst upp har du uppringda och virtuella privata nätverksanslutningar (VPN), medan du längst ner har en lista med alla trådlösa nätverk som Windows 7 har upptäckt. För att uppdatera listan över tillgängliga nätverk, klicka på knappen som är markerad i skärmdumpen nedan.

Trådlösa nätverk

Du kan bläddra ner genom listan över tillgängliga nätverk. Om du lämnar muspekaren över ett nätverk en sekund kommer du att se mer information om det. Windows 7 kommer att visa följande: nätverksnamn, signalstyrka, typen av trådlös säkerhet som används (om någon) och dess Service Set-identifierare (SSID).

Trådlösa nätverk

När du har bestämt dig för vilket nätverk du ska ansluta till klickar du på det. Om du planerar att använda det nätverket i framtiden, se till att du markerar rutan som säger . På detta sätt, när du startar din bärbara dator nästa gång, i samma område, kommer den automatiskt att ansluta till detta trådlösa nätverk utan att begära någon manuell ingripande. Klicka sedan på knappen.

NOTERA: var försiktig med trådlösa nätverk som inte har någon säkerhet aktiverad. De kan användas för att stjäla personuppgifter. Om du ansluter till sådana nätverk, se till att dina säkerhetslösningar är påslagna.

Trådlösa nätverk

Efter några sekunder kommer du att bli ombedd att ange säkerhetsnyckeln. Fråga administratören av nätverket efter den trådlösa säkerhetsnyckeln eller, om du är i ditt eget hemnätverk, ta den från kontrollpanelen på din router. Om du befinner dig på en offentlig plats är det bäst att markera rutan så att andra inte ser vad du skriver. Skriv sedan säkerhetsnyckeln och klicka på .

Trådlösa nätverk

Om du skrev ett felaktigt lösenord kommer Windows 7 att be dig att skriva det igen och igen tills det matchar lösenordet för nätverket du ansluter till. Om allt är OK kommer Windows 7 att ansluta till nätverket du valde med den givna säkerhetsnyckeln. När anslutningen är lyckad ändras den trådlösa ikonen från aktivitetsfältet som visas nedan.

Trådlösa nätverk

NOTERA: denna procedur fungerar bara om din trådlösa adapter är aktiverad. Om det inte är aktiverat kommer du inte att se några trådlösa nätverk som är tillgängliga. Proceduren för att aktivera den trådlösa adaptern är olika för varje modell av bärbar dator.

Om du ansluter till ett trådlöst nätverk som du inte äger, se till att du känner till lösenordet för det från administratören. Om du inte känner till lösenordet för nätverket kommer din anslutning aldrig att fungera.

Slutsats

Som du kan se i den här guiden kan du ansluta till trådlösa nätverk med några enkla steg. Om du har problem, kolla in artiklarna som rekommenderas i det första avsnittet av den här artikeln. För andra relaterade artiklar, kolla in det vi rekommenderar dig nedan. Du hittar några bra tutorials.

Relaterade Artiklar

Back to top button