Hur man ansluter till en FTP-server i Windows 10, från File Explorer

vet du(Har) du att Windows 10 har en inbyggd FTP – klient? Detta kan komma som en överraskning, men vi pratar om Utforskaren ! En av de mindre kända funktionerna som finns i dirigent(Filutforskaren) är att den kan hantera anslutningar till FTP – servrar. du kan använda Utforskaren för att utföra alla fil- och mapphanteringsoperationer du kan förvänta dig FTP – server: kopiera, flytta, ta bort, skapa, byta namn, etc. I den här guiden kommer vi att visa dig hur du använder FTP – klient Windows 10Utforskaren – för snabb åtkomst till ev FTP – server:

Hur man ansluter till FTP – servrar som använder Utforskare(Filutforskaren) till Windows 10

Öppna dirigent(Fil Explorer) (Öppna File Explorer) och skriv in i adressfältet ftp:// följt av IP-adressen för FTP- servrar(FTP) som du vill ansluta till. Här är ett dummy-exempel på hur det ska se ut: ftp://192.168.1.50 . Naturligtvis kan du också använda dess domännamn om du känner till det. Det ser ut ungefär så här: ftp.digitalcitizen.life eller ftp.example.com .

Ange en adress FTP – servrar i explorer Windows (Utforskaren)tio(Windows 10)

Du kommer då att bli ombedd att ange detaljer som användarnamn och lösenord som används för att ansluta till FTP – server. Ange ditt användarnamn, lösenord och om du planerar att logga in på den här servern mer än en gång, markera rutan “Spara lösenord”(“Spara lösenord”) . Detta gör att Windows 10 kommer ihåg det för framtida anslutningar så att du inte behöver skriva det igen.

När du har angett alla detaljer klickar du “Att komma in”.(“Logga in.”)

Ange användarnamn och lösenord för FTP-konto i Windows 10

Ange ett användarnamn och lösenord för ett konto FTP till (FTP)Windows 10

NOTERA.(OBS:) Om din FTP – Servern stöder anonyma anslutningar och är konfigurerad för det, kryssa i rutan “Anonym inloggning”. (“Logga in anonymt.”) Ange sedan din e-postadress istället för ditt användarnamn och lösenord, eftersom de inte längre behövs i det här fallet.

Använda File Explorer för att anonymt ansluta till en FTP-server

Användande Utforskaren att ansluta anonymt FTP – server

Windows 10 FTP-klient – Utforskaren – försöker nu ansluta till FTP – server. Om anslutningen lyckas ser du alla mappar på servern som om de vore mappar på din Windows 10-dator.

Använda Windows 10 File Explorer för att visa en FTP-server

Användande dirigent (Utforskaren)Windows 10 att se FTP – servrar

Hur man använder dirigent (Utforskaren)Windows 10 att arbeta med FTP (FTP) server

Nu kan du jobba vidare FTP – servern, som om det vore din egen dator. Beroende på din anslutningshastighet när du bläddrar i filer och mappar kan det ta lite tid innan något visas.

Det vore bättre om du kommer ihåg det så länge du håller fönstret öppet Utforskaren där anslutningen upprättades, FTP – anslutningen förblir aktiv. För att koppla från, stäng fönstret Utforskare.(Utforskaren)

RÅD.(TIPS:) Om du vill alltid kunna snabbt komma åt en viss FTP – server, du kan matcha den med Utforskaren . Så här gör du: Hur man mappar FTP-enheter, nätverksenheter och webbresurser i Windows 10.

Du kan visa mappar från din dator i ett nytt fönster dirigent( File Explorer) eller i samma fönster. Däremot snabb tillgång till FTP – servern kommer inte. För att återgå till det måste du klicka eller trycka på den lilla pilen bredvid ” Tillbaka”(Tillbaka) och ” Framåt”. (Vidarebefordra) Där kommer du att se en lista med alla platser du har tittat på och du kan snabbt återvända till din FTP – server utan att starta en ny anslutning.

Återgå till FTP-servern i Explorer

Återvänd till FTP – server in dirigent(Utforskaren)

Fil- och mapphanteringsoperationer som att kopiera, klistra in eller ta bort filer utförs som vanligt. Dirigent(Filutforskaren) översätter alla dina klick/tryckningar och tangentbordskommandon till lämpliga kommandon FTP .

Filer och mappar på FTP-servern hanteras som vanligt.

Hantera filer och mappar på FTP – Servern kör som vanligt.

En stor skillnad är dock att du inte kan se förhandsgranskningsfilerna som finns på FTP – server. Du kan bara se miniatyrer som representerar varje filtyp.

vet du(Har du) att Windows 10 har sin egen “FTP explorer”? 🙂

Trots att det när det gäller funktioner och användarvänlighet inte kan jämföras med speciella applikationer för bearbetning FTP – anslutningar, Utforskaren Windows 10 gör ett ganska bra jobb med detta. Om du regelbundet arbetar med vissa FTP -servrar rekommenderar vi att du skapar en enhetsmapping i dirigent(Filutforskaren) eller använd specialiserade applikationer för detta ändamål, såsom Core FTP eller FileZilla.

Visste du att Windows 10 har en inbyggd FTP-klient? Det kan komma som en överraskning, men vi pratar om ! En av de mindre kända funktionerna som finns tillgängliga i är att den kan hantera anslutningar till FTP-servrar. Du kan använda för att utföra alla fil- och mapphanteringsoperationer du kan förvänta dig på en FTP-server: kopiera, flytta, ta bort, skapa, byta namn och så vidare. I den här guiden visar vi dig hur du använder Windows 10:s FTP-klient – – för att snabbt komma åt valfri FTP-server:

Hur man ansluter till FTP-servrar med File Explorer i Windows 10

Öppna och skriv i adressfältet följt av IP-adressen till FTP-servern som du vill ansluta till. Här är ett dummy-exempel på hur det ska se ut: ftp://192.168.1.50. Naturligtvis kan du använda dess domännamn också, om du känner till det. Det ser ut ungefär så här: ftp.digitalcitizen.life eller ftp.example.com.

Ange adressen till en FTP-server i Windows 10:s filutforskare

Ange adressen till en FTP-server i Windows 10:s filutforskare

Du ombeds sedan att fylla i detaljer som användarnamn och lösenord som används för att ansluta till FTP-servern. Skriv användarnamnet, lösenordet och, om du planerar att logga in mer än en gång på den här servern, markera rutan. Det gör att Windows 10 kommer ihåg det för framtida anslutningar så att du inte behöver skriva det igen.

När du är klar med att ange alla detaljer, tryck

Ange användarnamn och lösenord för ett FTP-konto i Windows 10

Ange användarnamn och lösenord för ett FTP-konto i Windows 10

NOTERA: Om din FTP-server stöder och är konfigurerad för att tillåta anonyma anslutningar, markera rutan som säger Skriv sedan din e-postadress istället för ett användarnamn och ett lösenord eftersom de inte längre krävs i det här fallet.

Använda File Explorer för att anonymt ansluta till en FTP-server

Använda File Explorer för att anonymt ansluta till en FTP-server

Windows 10:s FTP-klient – – försöker nu ansluta till FTP-servern. Om anslutningen upprättas utan problem kommer du till alla mappar på se-servern, som om de vore mappar på din Windows 10-dator.

Använder Windows 10s File Explorer för att bläddra igenom en FTP-server

Använder Windows 10s File Explorer för att bläddra igenom en FTP-server

Hur man använder Windows 10s File Explorer för att arbeta med en FTP-server

Du kan nu arbeta på FTP-servern som om det vore din egen dator. Beroende på anslutningshastigheten, medan du bläddrar igenom filer och mappar, kan det ta ett tag innan saker visas.

Det skulle vara bäst om du kommer ihåg att så länge du håller fönstret öppet, det där anslutningen upprättades, förblir FTP-anslutningen aktiv. För att koppla från, stäng det fönstret.

DRICKS: Om du alltid vill kunna snabbt komma åt en viss FTP-server, kanske du vill mappa den till . Så här gör du det: Hur man mappar FTP-enheter, nätverksenheter och webbresurser i Windows 10.

Du kan bläddra bland mappar från din dator i ett nytt fönster eller samma fönster. Det kommer dock inte att finnas någon genväg som tar dig tillbaka till FTP-servern. För att gå tillbaka till det måste du klicka eller trycka på den lilla pilen som finns nära knapparna och. Där ser du en lista med alla platser du har besökt, och du kan snabbt gå tillbaka till din FTP-server utan att starta en ny anslutning.

Går tillbaka till FTP-servern i Filutforskaren

Går tillbaka till FTP-servern i Filutforskaren

Fil- och mapphanteringsoperationer, som att kopiera, klistra in eller ta bort filer, görs som vanligt. översätter alla dina klick/tryckningar och tangentbordskommandon till lämpliga FTP-kommandon.

Fil- och mapphantering på en FTP-server görs som vanligt

Fil- och mapphantering på en FTP-server görs som vanligt

En betydande skillnad är dock att du inte kan förhandsgranska filerna som finns på FTP-servern. Du kan bara se miniatyrbilder som är representativa för varje filtyp.

Visste du att Windows 10 har sin egen “FTP Explorer”? 🙂

Även om det inte går att jämföra när det gäller funktioner och användbarhet med dedikerade applikationer för att hantera FTP-anslutningar, gör Windows 10 ett anständigt jobb med det. Om du regelbundet arbetar med specifika FTP-servrar rekommenderar vi att du skapar en enhetsmappning i eller använder specialiserade appar som Core FTP eller FileZilla för detta ändamål.