Hur man ansluter till en fjärrserver eller lokal server på Mac

Genom att ansluta din Mac till en lokal eller fjärrserver kan du komma åt alla filer som är tillgängliga på just den servern. macOS har som standard en serveranslutningsfunktion som låter dig ansluta din Mac till vilken server som helst utan några begränsningar. Den dyker sedan upp i Finder(Finder) som en vanlig enhet, så att du kan komma åt den, arbeta med den och till och med ta bort filer från den.

Det finns flera sätt att montera en server som lagring på din dator. Du kan göra detta med en inbyggd funktion inbyggd i macOS, och du kan till och med använda en tredjepartsapp för att komma åt dina servrar på din Mac .

Hur man ansluter till en server på Mac med Finder(Hur man ansluter till en server på en Mac med hjälp av Finder)

Användande Upphittare att upprätta en anslutning till servern är det enklaste och snabbaste sättet att utföra denna uppgift. Allt du behöver göra är att köra alternativet på din Mac ange din serverinformation och du är klar.

Håll dina serverinloggningsuppgifter till hands eftersom du kommer att behöva dem i nästa steg.

 • Öppna fönstret Finder på din (Upphittare)Mac . Det enklaste sättet att göra detta är att gå till Skrivbord(Skrivbord) och du kommer att vara i ett fönster upphittare.
 • Klicka på menyn ” Gå”(Gå) högst upp i fönstret och välj ” Anslut till server(Anslut till server) » . Eller tryck på kortkommandot Kommando+K

Gå -> Anslut till menyserver” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-FRLaKgdzfso/YnL1MXhWl9I/AAAAAAABGlM/TyPltkwG3iES_9lW5ON-SI2ZwUTnGWGswCEwYBhgLKu8DABHVOhwq0dqsZlM8UJgT7Wn167k68dCZxXybSi-6nLamc30sqApnJF4ywbeeO_bkUsGKdYJXs_GnzaFpBkHJsQUUbvPhrIl6_GVESmyvxvbSlMQpq0gUoRw7ubOc8TrTb5vRzvVH-tSZeyXctHjb3RLbOLM8kFRk7zRu3jJCWLv9DFzzPG3wddPPf93ur2X_erlAZltqy1sNHpLPllq4Z0IRqtZXaCHQ_d9vFgAIl3DYYZEz9SdgA7cDzSn7_SA4ZZXUCjSiRyhCqQMllyifvtI54h_MXgUYMD1tlPYijWE7wkiSwig2h2_SQiF26wx_8kG64s4aQ7To78aldJQMaHvDyOc3-Z5sU7JsMORYpgZgsxj3-bv4K9rIg_Tfds5V0OsxA4K5B6WSwLBZsz46gFBoz4mZKwmCM4am4FMw04gDMpv7EYiXgdeCEmOrVzoSf1zxLe6tkII1hwc2v5bi0VSmmxCfKncIQfNT7bUPdo-7DGFzuKi9P066TUVxuVW7ACN6Tv_Mea9WZ0pdXCtkrTQtomS_qdYRjOPkON4YUt5GFuK8-OYH5b2_0BeZ8MHY-7gVd5c1If3tlL9PPwruxMesPs0cCSyCA-cIFRfsVVThva9bJ3d7Q9pwXiq_k784qeNH_wiZWDW-L8htvWoKMM27zJMG/s0/9oA1VruhTZE9ikzJCzP_k8_Yykg.png”/></p>
<ul>
<li>Du kommer att se en dialogruta där du kan ange dina serverdetaljer så att du sedan kan ansluta till den. Placera markören i fältet ” <strong>Server adress</strong>(Serveradress)” och ange adressen till din server. Det kan vara <strong>URL</strong> -adress eller IP-adress. Klicka sedan på ” <strong>ansluta</strong>(Anslut) » för att ansluta till den angivna servern.</li>
</ul>
<p style=Serveranslutningsfönster med angiven serveradress

 • En prompt kommer att visas som ber dig att ange din inloggningsinformation. Ange detaljerna så kopplar den dig till servern.

När den är ansluten kommer din server att se ut som en vanlig diskettenhet på din Mac . Du kan dubbelklicka på den här drivrutinen för att komma åt dess innehåll och till och med lägga till nya filer från din Mac (lägg till nya filer från din Mac) .

När du är klar med att spela med servern kan du koppla från den. Du kan göra detta genom att högerklicka på servern och välja alternativet ” Extrahera”.(mata ut)

Extrahera från snabbmenyn

Den kommer att tas bort från Upphittare på din Mac .

Hur man ansluter till de senaste servrarna på Mac(Hur man ansluter till de senaste servrarna på en Mac)

När du ansluter till servern på Mac genom att använda Upphittare din Mac sparar servernamnet på ditt system. Detta hjälper dig att ansluta till den senare utan att behöva ange din serverinformation igen.

Sök(Hittar) och ansluter till de senaste servrarna på Mac kan göras på två sätt.

Använd Apple-menyn för att ansluta till en server på en Mac(Använd Apple-menyn för att ansluta till en server på en Mac)

Meny Äpple på din Mac låter dig öppna nyligen använda objekt, inklusive dina servrar.

 • Klick(Klicka) på logotypen Äpple i det övre vänstra hörnet av skärmen, välj ” Senaste element(Recent Items)” och du hittar alla nyligen anslutna servrar listade.

Server i Senaste objekt

 • Klick(Klicka) på någon av servrarna så blir du ansluten till dem.

Använd menyn “Anslut till server” för att ansluta till den senaste servern(Använd menyn Anslut till server för att ansluta till en ny server)

Ett annat sätt att hitta den senaste servern och ansluta till den är att använda samma meny som du använde för att ansluta från början.

 • Logga in(Gå) till fönstret Upphittare klicka på menyn ” Övergång”(Gå) längst upp och välj ” Anslut till server(Anslut till server).
 • Det kommer att finnas en ikon som ser ut som en tidsmaskin. Klick(Klicka) på den så kommer du att se en lista över de senaste servrarna. Välj den server du vill ansluta till och din Mac ansluta till den.

Senaste servrar i snabbmenyn

Använd AppleScript för att ansluta Mac till server(Använd AppleScript för att ansluta en Mac till en server)

AppleScript har också en funktion (AppleScript har också en funktion) som låter dig ansluta din Mac till servern från din kod. Detta är en enradskod som anger Upphittare öppna servern du angav på din dator.

 • Klick Startplatta i Dock, hitta manusredigerare och klicka på den när den visas på skärmen.

Skriptredigerare i sökfältet

 • Klicka på menyn ” Fil”(Arkiv) överst och välj ” Skapa(Ny) » för att skapa ett nytt skript i applikationen.

Arkiv -> Skapa i Script Editor” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-Gn5WPKzXA74/YnMB3a_hOrI/AAAAAAABGbw/Icf8fcxk0xEIgUm-w08C66NGNgiUmXy9ACEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNS7zJMG/s0/rBeAGFxJ55CgjsbCSqUByrbl_zI.png”/></p>
<p style=Skriptredigeringsfönster

 • Klicka på menyn ” Scenario(Script)” högst upp och välj ” Springa”(Kör) för att testa skriptet och se om det ansluter till den server du väljer.

Skript -> Kör kommando” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-vDsFUoLIx4k/YnL6l0UifEI/AAAAAAABGhM/RgUE_g2eHHg_zOoG1Wa0IJYmaDFfUr4iwCEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNa7zJMG/s0/Zksp1p9F6bsvi4QAPBmaJzyK7R0.png”/></p>
<p>Du kan spara skriptet för senare användning på din <strong>Mac</strong> . Sedan är allt du behöver göra att dubbelklicka på filen så gör den anslutningen.</p>
<h2><strong>Hur man ansluter till en server på en Mac med Cyberduck</strong>(Hur man ansluter till en server på en Mac med Cyberduck)</h2>
<p>Om du av någon anledning inte gillar standardalternativet att ansluta till servern är du inte bunden till den och kan använda någon av de tredjepartsapplikationer som finns på marknaden för din uppgift.</p>
<p><strong>Cyberand</strong> är en av gratisapparna som hjälper dig att ansluta till olika typer av servrar. Du kan använda den för att ansluta till <strong>FTP</strong> , <strong>SFTP</strong> , <strong>webdav</strong> , <strong>Amazon S3</strong> och olika andra servrar från din <strong>Mac</strong> .</p>
<ul>
<li>Ladda ner och installera Cyberduck-appen på din Mac.</li>
<li>Starta programmet och klicka på alternativet ” <strong>öppen anslutning</strong>(Öppen anslutning) » . Detta gör att du kan ansluta till servern.</li>
</ul>
<p style=Öppna anslutningsknappen i Cyberduck-fönstret

 • På nästa skärm, välj servertyp, ange serveradressen, ange dina inloggningsuppgifter och klicka på ” ansluta(Anslut) » .

FTP-fönster i Cyberduck

Om du kommer att ansluta till den här servern i framtiden, var noga med att kontrollera ” Lägg till nyckelring(Lägg till i nyckelring) » så att dina inloggningsuppgifter automatiskt fylls i nästa gång du ansluter till den.

Genom att ansluta din Mac till en lokal eller fjärrserver kan du komma åt alla filer som är tillgängliga på just den servern. macOS har som standard en serveranslutningsfunktion som låter dig ansluta din Mac till vilken server som helst utan några begränsningar. Den visas sedan som en vanlig hårddisk i Finder för dig att komma åt, arbeta med och till och med ta bort filer från den.

Det finns flera sätt att montera en server som lagring på din maskin. Du kan göra det med den inbyggda funktionen inbyggd i macOS och du kan till och med använda en tredjepartsapp för att komma åt dina servrar på din Mac.

Anslut till serverfönstret

Hur man ansluter till en server på en Mac med hjälp av Finder

Att använda Finder för att upprätta en anslutning till en server är det enklaste och snabbaste sättet att utföra uppgiften. Allt du behöver göra är att starta ett alternativ på din Mac, ange dina serverdetaljer och du är igång.

Håll dina serverinloggningsuppgifter till hands eftersom du kommer att behöva dem i följande steg.

 • Öppna ett Finder-fönster på din Mac. Det enklaste sättet att göra det är att gå till din Skrivbord och du kommer att vara inne i ett Finder-fönster.
 • Klicka på menyn högst upp i fönstret och välj alternativet som säger Anslut till server. alternativ, tryck på Kommando+K tangentbordsgenväg.

Gå -> Anslut till server-menyn” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-FRLaKgdzfso/YnL1MXhWl9I/AAAAAAABGlM/TyPltkwG3iES_9lW5ON-SI2ZwUTnGWGswCEwYBhgLKu8DABHVOhwq0dqsZlM8UJgT7Wn167k68dCZxXybSi-6nLamc30sqApnJF4ywbeeO_bkUsGKdYJXs_GnzaFpBkHJsQUUbvPhrIl6_GVESmyvxvbSlMQpq0gUoRw7ubOc8TrTb5vRzvVH-tSZeyXctHjb3RLbOLM8kFRk7zRu3jJCWLv9DFzzPG3wddPPf93ur2X_erlAZltqy1sNHpLPllq4Z0IRqtZXaCHQ_d9vFgAIl3DYYZEz9SdgA7cDzSn7_SA4ZZXUCjSiRyhCqQMllyifvtI54h_MXgUYMD1tlPYijWE7wkiSwig2h2_SQiF26wx_8kG64s4aQ7To78aldJQMaHvDyOc3-Z5sU7JsMORYpgZgsxj3-bv4K9rIg_Tfds5V0OsxA4K5B6WSwLBZsz46gFBoz4mZKwmCM4am4FMw04gDMpv7EYiXgdeCEmOrVzoSf1zxLe6tkII1hwc2v5bi0VSmmxCfKncIQfNT7bUPdo-7DGFzuKi9P066TUVxuVW7ACN6Tv_Mea9WZ0pdXCtkrTQtomS_qdYRjOPkON4YUt5GFuK8-OYH5b2_0BeZ8MHY-7gVd5c1If3tlL9PPwruxMesPs0cCSyCA-cIFRfsVVThva9bJ3d7Q9pwXiq_k784qeNH_wiZWDW-L8htvWoKMM27zJMG/s0/9oA1VruhTZE9ikzJCzP_k8_Yykg.png”/></p>
<ul>
<li>Du kommer att se en dialogruta som låter dig ange din serverinformation för att sedan ansluta till den. Placera markören i fältet där det står <strong>Server adress</strong> och skriv in adressen till din server. Detta kan vara en URL eller en IP-adress. Klicka sedan på <strong>Ansluta</strong> för att ansluta till den angivna servern.</li>
</ul>
<p style=Anslut till serverfönstret med serveradress inskriven

 • En prompt kommer att visas som ber dig att ange dina inloggningsuppgifter. Ange detaljerna så kopplar den dig till servern.

När du är ansluten kommer din server att visas som en vanlig hårddisk på din Mac. Du kan dubbelklicka på den här drivrutinen för att komma åt dess innehåll och till och med lägga till nya filer från din Mac.

När du har spelat klart med servern kanske du vill koppla från den. Du kan göra det genom att högerklicka på servern och välja Mata ut alternativ.

Mata ut i högerklicksmenyn

Den kommer att tas bort från Finder på din Mac.

Hur man ansluter till de senaste servrarna på en Mac

När du ansluter till en server på en Mac med Finder, sparar din Mac servernamnet på ditt system. Det är för att hjälpa dig att ansluta till den vid ett senare tillfälle utan att behöva ange serverinformationen igen.

Att hitta och ansluta till de senaste servrarna på en Mac kan göras på två sätt.

Använd Apple-menyn för att ansluta till en server på en Mac

Apple-menyn på din Mac låter dig öppna de nyligen öppnade objekten och detta inkluderar även dina servrar.

 • Klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet på skärmen, välj Senaste föremålen alternativet, och du hittar alla dina nyligen anslutna servrar i listan.

Server i Senaste objekt

 • Klicka på någon av servrarna så ansluts du till dem.

Använd menyn Anslut till server för att ansluta till en ny server

Ett annat sätt att hitta och ansluta till en ny server är att använda samma meny som du använde från början för att göra anslutningen.

 • Gå in i ett Finder-fönster, klicka på menyn högst upp och välj Anslut till server alternativ.
 • Det kommer att finnas en ikon som ser ut som en tidsmaskin. Klicka på den så ser du din lista över senaste servrar. Välj servern du vill ansluta så kommer din Mac att ansluta till den.

Senaste servrar i högerklicksmenyn

Använd AppleScript för att ansluta en Mac till en server

AppleScript har också en funktion som låter dig ansluta din Mac till en server från din kod. Det är en enkelradskod som instruerar Finder att öppna din angivna server på din maskin.

 • Klicka på Startplatta i Dock, sök efter manusredigerareoch klicka på den när den visas på skärmen.

Skriptredigerare i sökfältet

 • Klicka på fil menyn högst upp och välj Ny för att skapa ett nytt skript i appen.

Arkiv -> Nytt i Script Editor ” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-Gn5WPKzXA74/YnMB3a_hOrI/AAAAAAABGbw/Icf8fcxk0xEIgUm-w08C66NGNgiUmXy9ACEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNS7zJMG/s0/rBeAGFxJ55CgjsbCSqUByrbl_zI.png”/></p>
<p style=Skriptredigeringsfönster

 • Klicka på Manus menyn högst upp och välj Springa för att testa ditt skript och se om det ansluter till din valda server.

Skript -> Kör kommando” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-vDsFUoLIx4k/YnL6l0UifEI/AAAAAAABGhM/RgUE_g2eHHg_zOoG1Wa0IJYmaDFfUr4iwCEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNa7zJMG/s0/Zksp1p9F6bsvi4QAPBmaJzyK7R0.png”/></p>
<p>Du kan spara skriptet för att använda vid ett senare tillfälle på din Mac. Allt du behöver göra är att dubbelklicka på filen så upprättas anslutningen.</p>
<h2><strong>Hur man ansluter till en server på en Mac med Cyberduck</strong></h2>
<p>Om du inte gillar standardalternativet att ansluta till en server av någon anledning är du inte bunden till den och du kan använda någon av de tredjepartsappar som finns på marknaden för din uppgift.</p>
<p>Cyberduck är en av de gratisappar som hjälper dig att ansluta till olika typer av servrar. Du kan använda den för att ansluta till FTP, SFTP, WebDAV, Amazon S3 och olika andra servrar från din Mac.</p>
<ul>
<li>Ladda ner och installera Cyberduck-appen på din Mac.</li>
<li>Starta appen och klicka på alternativet som säger <strong>öppen anslutning</strong>. Det låter dig ansluta till en server.</li>
</ul>
<p style=Öppna knappen Anslutning i Cyberduck-fönstret

 • På följande skärm, välj din servertyp, ange din serveradress, skriv in inloggningsuppgifterna och klicka på Ansluta.

FTP-fönster i Cyberduck

Om du också kommer att ansluta till den här servern i framtiden, se till att markera Lägg till nyckelring så dina inloggningsuppgifter fylls i automatiskt nästa gång du ansluter till den.