Hur man ansluter min Android-smartphone till min Windows 10-dator

Android smartphones(Android smartphone) har USB uttag(USB-port) , som kan användas för att ladda dem, samt överföra filer som bilder eller dokument till en dator. Även om stegen du behöver ta för att göra detta är ganska enkla och intuitiva, finns det några saker du bör vara uppmärksam på. Om du vill vara säker på att du gör allt enligt instruktionerna när du ansluter Android smartphone(Android-smarttelefon) till en Windows 10-dator, läs den här guiden. Detta gäller alla Android smartphones(Android smartphone) , oavsett vilket företag som tillverkade dem ( Samsung , Huawei , One Plus , Nokia , SOM OSS ). Låt oss börja:

NOTERA.(OBS:) För att skriva den här guiden använde vi Huawei P10 lite styrs av Android 8.0.0 . Även om din android smartphone(Android smartphone) kan använda en annan version Android, Samsung(Android eller Samsung) eller annan tillverkare, allt vi visar ska se ut och fungera likadant på din smartphone.

Hur man ansluter android smartphone(Android-smarttelefon) till en Windows 10-dator med USB-kabel(USB-kabel)

Hitta rätt USB-kabel(USB-kabel) för att ansluta en smartphone till en PC. Om du fortfarande har originalkabeln du fick från Android smartphone(Android smartphone), använd den. Ansluta USB-kabel till (USB-kabel)dator eller bärbar dator(dator eller bärbar dator) med Windows 10. Anslut sedan den andra änden USB-kabel(USB-kabel) till Android smartphone(Android smartphone) .

När du har gjort detta bör din Windows 10-dator omedelbart känna igen din android smartphone(Android smartphone) och installera några drivrutiner för den om de inte redan är installerade. Din smartphone bör också fråga dig vilken typ USB-anslutningar(USB-anslutning) du vill ha: endast laddning, filöverföring(Endast laddning, överför filer) eller fotoöverföring(Överför bilder) .

Välja vad som ska göras med USB-anslutningen på din Android-smarttelefon

Om din Android-smarttelefon inte frågar dig om USB-anslutning(USB-anslutning), kommer du att kunna anropa den här dialogrutan från meddelandefältet. Svep från toppen av skärmen och tryck på aviseringen ” Inställningar “.(Inställningar)

Meddelande om USB-inställningar

Tryck igen för att öppna USB-dialogrutan(USB-dialog) med ytterligare alternativ.

Meddelandet om USB-inställningar har utökats

En dialogruta visas “Använd USB för”. (“Använd USB för”) Den enda skillnaden är att den denna gång visas i helskärm istället för pop-up fönster(pop-up fönster) .

Välja vad som ska göras med USB-anslutningen på din Android-smarttelefon

Låt oss nu se vad varje USB-anslutning gör:

1. Överför filer mellan Android smartphone(Android smartphone) och Windows 10 PC som använder USB-kabel .(USB-kabel)

Om du vill överföra filer till din android smartphone(Android-smarttelefon) eller välj ett alternativ från den “Filöverföring”(“Överför filer”) .

Överför filer med USB mellan Android och Windows 10

Öppna sedan på din Windows 10-dator dirigent(Filutforskaren) eller någon annan filhanterare(filhanterare) vilket du än föredrar. I kapitlet ” Den här datorn(Denna PC)” bör du se en ny enhet uppkallad efter din Android smartphone(Android smartphone) . Dubbelklicka eller dubbelklicka på den.

Smartphone visas som en enhet i Filutforskaren

Då bör du hitta en eller två diskar. Det första är ditt interna minne Android smartphone(Android smartphone) . Om du får två skivor är den andra kortet minne(SD-minne) SD i din smartphone.

Internminnet visas som en enhet i Utforskaren.

Dubbelklicka eller dubbelklicka på enheten du vill överföra data från. Detta ger dig tillgång till alla mappar och filer på din telefon, så att du kan börja överföra de filer du vill till eller från din Windows 10-dator.

Mappar och filer från en Android-smarttelefon

Skära ut(Klipp ut), kopiera och klistra in önskade filer från din smartphone till din dator, som du brukar göra med filer och mappar i Windows 10 .

2. Överför foton och videor mellan Android smartphone(Android smartphone) och Windows 10 PC som använder USB-kabel .(USB-kabel)

På samma sätt kan du också överföra bilder(Överför bilder) till din android smartphone(Android smartphone) . Namnet på det här alternativet är lite missvisande eftersom det låter dig överföra foton och videor.

Överför bilder från Android-smarttelefon via USB

Parameter ” Fotoöverföring(Överför bilder) ” är samma som ” Filöverföring(Överför filer)” men visar bara mappar DCIM och Bilder som innehåller bilder och videor på din Android smartphone(Android smartphone) . Du ser bara dessa mappar i dirigent(Utforskaren).

Filutforskaren visar bara mappar

Skära ut(Klipp ut), kopiera och klistra in bilder och videor som du vill på Windows 10 PC.

NOTERA.(OBS:) Om du vill överföra bilder trådlöst mellan Android smartphone(Android smartphone) och PC med Windows 10 läs: Skickar filer från Android smartphone(Android smartphone) på Windows 10 genom att använda Blåtand .

3. Ladda din android smartphone(Android smartphone) från Windows 10 PC.

Om allt du behöver från din Windows 10-dator är att ladda android smartphone(Android smartphone) , i dialogrutan “Använd USB för”(“Använd USB för”) välj alternativet ” Endast laddning(Endast avgift)”.

Välja alternativet Charge Only på en Android-smarttelefon

Med den här inställningen kan din dator eller enhet(dator eller enhet) med Windows 10 för att förse din smartphone med ström. Det är det enda han gör. Datorn identifierar inte smarttelefonen som en enhet med vilken den kan kommunicera och överföra data.

Lyckades det(har) du anslutit android smartphone(Android smartphone) till Windows 10 PC?

Använd USB-kabel(USB-kabel) för anslutning Android smartphone(Android smartphone) till en Windows 10-dator är inte så svårt. Det är bara att välja vad du vill göra och sedan använda Utforskaren för att överföra alla typer av filer och bilder. Om du har några frågor eller funderingar med denna process, lämna en kommentar nedan och låt oss diskutera.

Android-smarttelefoner har en USB-port som du kan använda för att ladda dem, men också för att överföra filer som bilder eller dokument till din dator. Även om stegen du måste ta för att göra som är ganska enkla och intuitiva, finns det några saker som du bör vara uppmärksam på. Om du vill vara säker på att du gör allt enligt boken när du ansluter din Android-smarttelefon till din Windows 10-dator, läs den här guiden. Det gäller alla Android-smarttelefoner, oavsett vilket företag som tillverkat dem (Samsung, Huawei, OnePlus, Nokia, ASUS). Låt oss börja:

NOTERA: För att skriva den här handledningen använde vi en Huawei P10 lite som kör Android 8.0.0. Även om din Android-smarttelefon kanske använder en annan version av Android eller Samsung eller en annan tillverkare kan göra det, bör allt vi visar se ut och fungera på samma sätt på din smartphone.

Så här ansluter du din Android-smarttelefon till din Windows 10-dator med en USB-kabel

Hitta en lämplig USB-kabel för att ansluta smarttelefonen till datorn. Om du fortfarande har originalkabeln som du fick med din Android-smarttelefon, använd den. Anslut USB-kabeln till din Windows 10-dator eller bärbara dator. Anslut sedan den andra änden av USB-kabeln till din Android-smarttelefon.

En Android-smartphone ansluten till en USB-kabel

När du gör det bör din Windows 10-dator omedelbart känna igen din Android-smarttelefon och installera några drivrutiner för den, om den inte redan har det. Din smartphone bör också fråga dig vilken typ av USB-anslutning du vill ha: , eller .

Välja vad du ska göra med USB-anslutningen på din Android-smarttelefon

Om din Android-smarttelefon inte frågar dig om USB-anslutningen bör du kunna aktivera den här dialogrutan från meddelandelådan. Svep från toppen av skärmen och tryck på aviseringen.

Meddelande om USB-inställningar

Tryck en gång till för att öppna USB-dialogrutan, för fler alternativ.

Meddelandet USB-inställningar utökades

Dialogrutan visas. Den enda skillnaden är att den här gången visas den på hela skärmen, istället för i ett popup-fönster.

Välja vad du ska göra med USB-anslutningen på din Android-smarttelefon

Låt oss nu se vad varje USB-anslutning gör:

1. Överför filer mellan din Android-smarttelefon och din Windows 10-dator med en USB-kabel

Om du vill överföra filer till eller från din Android-smarttelefon, välj alternativet.

Överför filer med USB mellan Android och Windows 10

Öppna sedan File Explorer eller någon annan filhanterare du föredrar på din Windows 10-dator. I avsnittet bör du se en ny enhet som bär namnet på din Android-smarttelefon. Dubbelklicka eller dubbelklicka på den.

Smarttelefonen visas som en enhet i Filutforskaren

Sedan bör du hitta en eller två enheter. Den första är internminnet i din Android-smarttelefon. Om du får två enheter är den andra SD-minneskortet i din smartphone.

Internminnet visas som en enhet i File Explorer

Dubbelklicka eller dubbelklicka på den enhet som du vill överföra data från. Detta ger dig tillgång till alla mappar och filer på din telefon, så att du kan börja överföra de filer du vill ha, till eller från din Windows 10-dator.

Mappar och filer från en Android-smarttelefon

Klipp ut, kopiera och klistra in de filer du vill ha, från din smartphone till din PC, som du vanligtvis gör med filerna och mapparna som finns i Windows 10.

2. Överför foton och videor mellan din Android-smarttelefon och din Windows 10-dator med en USB-kabel

På samma sätt kan du också välja att , på din Android-smarttelefon. Namnet på det här alternativet är lite missvisande eftersom det låter dig överföra foton och videor.

Överför bilder från din Android-smarttelefon via USB

Alternativet är detsamma som det men visar bara och mapparna som innehåller bilderna och videorna på din Android-smarttelefon. Du ser bara dessa mappar i .

Filutforskaren visar bara bilder och DCIM-mapparna från Android

Klipp ut, kopiera och klistra in dina bilder och videor som du vill på din Windows 10-dator.

NOTERA: Om du vill överföra bilder trådlöst, mellan din Android-smarttelefon och Windows 10-dator, läs: Skicka filer från en Android-smarttelefon till Windows 10, med Bluetooth.

3. Ladda din Android-smarttelefon från din Windows 10-dator

Om allt du vill från din Windows 10-dator är att ladda din Android-smarttelefon, välj alternativet i dialogrutan.

Välj alternativet Endast laddning på din Android-smarttelefon

Det här alternativet gör att din Windows 10-dator eller enhet ger elektricitet till din smartphone. Det är det enda den gör. Datorn identifierar inte smarttelefonen som en enhet med vilken den kan kommunicera och överföra data.

Lyckades du ansluta din Android-smarttelefon till din Windows 10-dator?

Det är inte så komplicerat att använda en USB-kabel för att ansluta din Android-smarttelefon till din Windows 10-dator. Det är bara att välja vad du vill göra och sedan använda för att överföra alla typer av filer och bilder. Om du har några frågor eller problem med denna process, kommentera nedan och låt oss diskutera.