Hur man ansluter hemmabio utan Bluetooth till PC/laptop eller Smart TV

För anslut din hemmabio utan Bluetooth till de enheter du vill ha finns det olika metoder, främst fysiska som i forntida tider; De kan också perfekt uppfylla uppgiften att länka din hemmabio utan Bluetooth till vilken utrustning du än har.

Bland de befintliga anslutningarna för att ansluta din hemmabio utan Bluetooth måste enheterna ha tillgång till gamla faciliteter som VGA-anslutningen. De HDMI-anslutning gäller också, vilket ger bättre ljud- och bildkvalitet eftersom det är lämpligt för att skicka information i hög upplösning. Andra alternativ att utforska är fiberoptisk eller RCA-anslutning.

Metoder för att ansluta din hemmabio utan Bluetooth till de enheter du väljer

Metoderna som är tillgängliga för att ansluta din hemmabio utan Bluetooth till de enheter du vill ha förstås enligt följande:

hdmi

Det är en av de mest använda, eftersom smarta TV-apparater för närvarande är de mest efterfrågade enheterna på marknaden och de har denna anslutning. Vissa hemmabiomodeller har också samma OUT-anslutning till TV:n, är den mest använda metoden, eftersom den erbjuder hög upplösning .

Optisk fiber

Hemmabiosystem som har denna anslutning inbyggd är vanligtvis låg-mellanregister och kan kännas igen från baksidan av Optical, Digital IN ; eller några liknande mätare som har ett litet lock jag känner till som öppnas inåt. Enheter som vanligtvis har denna anslutning är stationära datorer.

RCA / Jack 3.5

Det är ett av de mest mångsidiga hemmabiosystemen, liksom många enheter som tv-apparater, datorer, bland annat. De är vanligtvis sammansatta av två ljudkanaler som identifieras av färgen vit eller svart och en i rött, vilket är den andra kanalen. Dessa kommer att kallas Aux, Auxiliary eller Audio IN.

Steg för att ansluta din hemmabio utan Bluetooth till någon enhet

För närvarande är behovet av ansluta Smart TV till ett ljudsystem är vanligare på grund av efterfrågan på dessa enheter. På marknaden är den mest eftertraktade utrustningen för att få ett bra ljud Philips Home Cinema för dess mångsidighet, ljudkvalitet och överkomliga pris, för mer information, gå till Philips officiella hemsida.

För att veta hur du ansluter din hemmabio utan Bluetooth till de enheter du vill ha, är det därför lämpligt att följa följande steg:

Steg 1

Beroende på vilken hemmabiomodell du köpt kommer du att ha en serie högtalare inklusive L’ en kommer att utgöra den centrala bufferten . Om du har flera högtalare innehåller den en analog ljudkabel som kombinerar dem.

2:a steget

Vissa hemmabiosystem drivs av en elektrisk anslutning för att driva detta system som måste anslutas till ett uttag; eller via en USB-anslutning som går till porten på din dator som räcker för att driva den. Å andra sidan, om du har en HDMI-anslutning, skulle du använda en annan metod.

Steg 3

Ljudkort har sina utgångar på baksidan av hemmabiosystem och enheter du vill ansluta till. Dessa uttag som vanligtvis kallas pluggar identifieras av sin runda form och identifieras av färger som indikerar funktionen hos varje uttag; oavsett om det är för ljud, hörlurar eller mikrofon.

Steg 4

I det här steget har den grundläggande informationen för hemmabiosystemet redan identifierats, såsom typen av anslutning och modellen för att upprätta anslutningen senare; var extremt försiktig, eftersom du kommer att behöva utöva ett visst tryck för att få in anslutningen undvika skador på komponenter.

Steg 5

När den är installerad slår du på enheten som hemmabiosystemet var ansluten till för att konfigurera ljudet och justera volymen. Om du använder en PC finns det alternativ att växla ljud mellan högtalare och hörlurar i Windows 10 . På så sätt är processen att ansluta din hemmabio utan Bluetooth nästan klar.

Steg 6

I inställningarna, du måste vänta några sekunder för att enheten ska känna igen hemmabio när den är installerad. När det gäller datorer visas ett meddelande som säger “Ny drivrutin upptäckt”, vilket hjälper dig att göra det konfigurera ljudet i högtalarna på din Windows-dator.

Relaterade Artiklar

Back to top button