Hur man ansluter flera Bluetooth-högtalare och hörlurar till en telefon

Hur kan du ansluta mer än en uppsättning hörlurar eller högtalare med Bluetooth-högtalare till samma Android-telefon eller iPhone? Bluetooth-enheter är nu standard, men när du vill få en surroundljudeffekt eller dela din musik med någon annan på samma ställe, med trådbundna system var det bara att köpa en billig ljudsplitter. Det visar sig dock att det finns några sätt på vilka du kan göra något liknande med Bluetooth-anslutningen.

Att ansluta flera Bluetooth-högtalare eller hörlurar beror till stor del på vilken utrustning du har och vilken inbyggd Bluetooth-version du stöder på din telefon.

Till exempel stöder Bluetooth v4.2 endast en-till-en-enhetsanslutning på upp till 30 meter. Bluetooth v5, å andra sidan, utökar anslutningen till upp till 120 meter och låter dig para ihop upp till två enheter samtidigt. Vissa högtalare från Bose har sina egna ljudappar som erbjuder funktionen att para ihop två högtalare samtidigt. Det är dock inte alla företag som tillhandahåller den bekvämligheten.

Hur man ansluter två Bluetooth-hörlurar och högtalare till en telefon

De flesta telefoner tillåter idag dubbelljud (på Android) och ljuddelning (på iPhone), dvs möjligheten att spela upp ljud från två enheter samtidigt. iPhone 8-modeller och uppåt stöder ljuddelningsfunktion, så om du inte har en mycket gammal telefon är chansen stor att din telefon ska erbjuda det inbyggt. Det första steget då skulle vara att försöka ansluta dina hörlurar och högtalare en efter en till din Bluetooth när du para ihop dem för första gången.

På samma sätt, om du har en Samsung Galaxy S8-serie eller senare modell, erbjuder företaget inbyggt ett Dual Audio-alternativ som tillåter användare att para ihop flera högtalare och hörlurar. Detta kan hittas i Bluetooth-inställningar. Andra användare kan prova den här metoden, förutsatt att de har rätt utrustning till hands:

  1. Android-användare måste gå till Bluetooth-inställningar och koppla ihop antingen Bluetooth-hörlurar eller högtalare en efter en.

  2. När du är ansluten trycker du på ikon med tre punkter till höger och klicka på Avancerade inställningar. Slå på “dubbelt ljud” alternativet om det inte redan är aktiverat. Detta bör göra det möjligt för användare att ansluta till två enheter samtidigt.

  3. För användare som kör Android 10 och senare kan de komma åt sina anslutna Bluetooth-enheter genom att klicka på Media i snabbpanelen och välj båda de ihopparade enheterna för ljudutgång.

  4. iPhone-användare måste gå till Kontrollcenter. Knacka på Airplay och välj antingen de ihopparade trådlösa hörlurarna eller högtalarna för att mata ut ljud samtidigt. Om du avmarkerar någon av hörlurarna eller högtalarna stoppas delning av ljud på just den enheten.


Relaterade Artiklar

Back to top button