Hur man animerar bakgrunden på din hemsida i Chrome

Vill du se bakgrunden till huvudsidan eller ny flik i Google Chrome som en animation? Kolla inte vidare! Denna handledning hjälper dig att animera bakgrunden på huvudsidan i Krom .

Du kan ändra bakgrundsbilden för den nya fliken i Krom men för det stöder den bara bilder JPEG och PNG . Du kan inte importera animerade GIF-filer(GIF) eller till och med statisk GIF filer. Följaktligen(Därför) för att ändra startsidans bakgrund till animerad gif , du måste prova tricket. Låt oss se vad det här tricket är och hur man animerar startsidans bakgrund Krom .

Hur man animerar bakgrund(bakgrund) main sidor(Hemsida) in Krom

För att öppna en ny flik med animering som visas i bakgrunden i webbläsaren Google Chrome måste du följa dessa steg:

  1. Ladda ner animerad GIF.
  2. Byt namn på filtillägget.
  3. Starta Google Chrome.
  4. Öppna en ny flik.
  5. Anpassa sidan.

Låt oss diskutera dessa steg i detalj!

Först och främst behöver du en animerad gif – filen du vill ställa in som bakgrund för din webbläsares hemsida Krom . Du kan ladda ner den från onlinekällor eller skapa den själv med gratis programvara för GIF-tillverkning (gratis programvara för att skapa GIF). Du kan också konvertera en videofil till GIF (konvertera en videofil till en GIF) för att använda som bakgrund på din hemsida i Krom .

Efter att ha laddat eller skapat en animerad gif – fil gå till dess mapp i dirigent(Utforskaren). Nu måste du byta namn på dess filtillägg. För att göra detta, gå till ” Visa » in (Se)dirigent(Filutforskaren) och markera ” Filnamnstillägg “. (Filnamnstillägg) Byt namn på filtillägget genom att lägga till .png istället för .gif i filnamnet och klicka sedan Stiga på . Bekräfta filbytesprocessen GIF i nästa förfrågan. (GIF) Nu animerad gif – filen kommer att ersättas med PNG .

Nu måste du justera några inställningar Krom . Bara(Helt enkelt) starta webbläsaren Krom och lägg till en ny flik till den.

I det nedre högra hörnet av fliken ser du alternativet ” Anpassa den här sidan”( Anpassa den här sidan) , som visas i skärmdumpen nedan. Bara(Helt enkelt) klicka på den här knappen.

Du kommer nu att se en sida för att ställa in startsidans bakgrund och temainställningar.

Härifrån går du till ” Bakgrund(Bakgrund)” och tryck på ” Ladda ner från enheten(Ladda upp från enheten)”.

Se sedan den animerade gif-filen du just döpte om till en png-fil. Bara(Helt enkelt) importera den genom att klicka på ” Öppna(Öppna) ” .

Nu när du öppnar en ny flik i Google Chrome kommer du att se bakgrunden som en animation.

Detta är allt du behöver för att animera bakgrunden på huvudsidan Google Chrome .

Läs nu: (Läs nu:) Så här ändrar du Googles bakgrundsbild i Chrome.

Vill du se bakgrunden till startsidan eller en ny flik i Google Chrome som en animation? Kolla inte vidare! Denna handledning hjälper dig att animera bakgrunden till startsidan i Chrome.

Du kan ändra bakgrundsbilden för den nya fliken i Chrome, men den stöder bara JPEG- och PNG-bilder för det. Du kan inte importera animerade GIF-filer eller ens statiska GIF-filer i den. Därför, för att ändra bakgrunden på hemsidan till en animerad GIF, måste du prova ett trick. Låt oss kolla in vad det är för trick och vad är stegen för att animera startsidans bakgrund i Chrome.

Hur man animerar bakgrunden på hemsidan i Chrome

Hur man animerar bakgrunden till startsidan i Chrome

För att öppna en ny flik med animering som visas i bakgrunden i din Google Chrome-webbläsare måste du följa stegen nedan:

  1. Ladda ner en animerad GIF.
  2. Byt namn på filtillägget.
  3. Starta Google Chrome.
  4. Öppna en ny flik.
  5. Anpassa sidan.

Låt oss diskutera dessa steg i detalj!

Först och främst måste du ha den animerade GIF-filen som du vill ställa in som bakgrund för startsidan i webbläsaren Chrome. Du kan ladda ner en från onlinekällor eller skapa en själv med gratis GIF-programvara. Du kan också konvertera en videofil till en GIF för att använda som bakgrund för startsidan i Chrome.

När du har laddat ner eller skapat den animerade GIF-filen, gå till dess mappplats i Filutforskaren. Du har nu bytt namn på dess filtillägg. För det, gå till fliken i Filutforskaren och markera alternativet. Byt namn på filtillägget genom att lägga till .png istället för .gif i filnamnet och tryck sedan på Enter. Bekräfta processen för byte av GIF-fil i nästa prompt. Den animerade GIF-filen kommer att ändras till PNG nu.

Nu måste du justera några anpassningsinställningar i Chrome. Starta bara webbläsaren Chrome och lägg till en ny flik i den.

Längst ned till höger på fliken ser du ett alternativ som heter Anpassa den här sidan som visas i skärmdumpen nedan. Tryck bara på den här knappen.

Du kommer nu att se en sida för att konfigurera inställningar för hemsidans bakgrund och tema.

Härifrån går du till fliken Bakgrund och klickar på Ladda upp från enheten alternativ.

Bläddra sedan i den animerade gif-filen som du just döpte om till en png-fil. Importera den genom att klicka på knappen Öppna.

Nu, när du öppnar en ny flik i Google Chrome, kommer du att se bakgrunden som en animation.

Det är allt du behöver för att animera bakgrunden till startsidan i Google Chrome.

Läs nu: Hur man ändrar Googles bakgrundsbild i Chrome.

Relaterade Artiklar

Back to top button