Hur man ändrar Windows Boot Logo med HackBGRT

När du slår på din bärbara dator kanske du märker tillverkarens logotyp eller den blå logotypen Windows . Du(Har) någonsin velat ändra den logotypen till något lite mer personligt? Beställnings(Anpassad) Bootlogotyper ser bra ut och ger en personlig touch till din dator. I det här inlägget pratade vi om mjukvara för logotypbyte Windows start(Windows Boot) med titeln HackBGRT som låter dig ändra startlogotypen på system Windows baserat på UEFI. HackBGRT lite komplicerat att använda, men vi försökte förklara allt i det här inlägget.

Vad är ett UEFI-system?

I ett nötskal är UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) en utveckling av BIOS (Basic Input Output System) och fungerar som ett mjukvarugränssnitt mellan operativsystemet och plattformens fasta programvara. Eftersom det HackBGRT stöder endast system UEFI måste du först ta reda på om din dator använder UEFI eller BIOS.

Varning(Varning) . Att göra ändringar i starthanteraren är lite riskabelt och kan få systemet att sluta starta. Se till att du har rätt Windows återställningsmedia(Windows Recovery Media) om något går fel. Även om programmet erbjuder ett alternativ för att fixa, är det fortfarande bra att ha ett eget återställningsmedium. Vi rekommenderar att dessa hemanvändare håller sig borta från det; använd den bara om du vet vad du gör.

Ändra Boot Logo i Windows 11/10

HackBGRT är en gratis mjukvara för att byta logotyp Windows för system (fönster)UEFI som låter dig ändra standardstartlogotypen på din dator från Windows 11/10/8/7.

När du har laddat ner programmet öppnar du filen setup.exe , och du kan nu följa instruktionerna på skärmen för att ändra din startlogotyp. Innan du gör något, se till att inaktivera säker start. Om du har det aktiverat kommer programmet att uppmana dig och du måste inaktivera det. Besök din bärbara datortillverkares webbplats för instruktioner om hur du inaktiverar Secure Boot.

Efter avstängning säker start öppnas igen (Säker start)filen setup.exe(setup.exe) . Klicka nu jag för att starta installationen. Programmet kommer nu att öppna ett fönster anteckningsblock(Anteckningsblock) med konfiguration. I den här konfigurationsfilen måste du ange sökvägen till bilden du vill visa och andra alternativ som positionering, etc. Du kan också ange flera bilder som kommer att väljas slumpmässigt med en angiven vikt.

Efter att ha sparat konfigurationsfilen öppnas ett fönster Måla med standard startskärm. Här kan du rita din bild eller kopiera den från en annan källa och klistra in den här. Se nu till att du sparar alla bilder i 24-bitarsformat bmp från (Bit BMP)Microsoft Paint .

När bilderna har sparats kommer programmet att göra alla ändringar och du kan starta om din dator för att se dessa ändringar på plats.

Hur du ångrar dina ändringar

Vad-(Gjorde) är inte det rätt? Inget att oroa sig för, du kan springa setup.exe Tryck jag och upprepa stegen för att ändra startlogotypen. Eller, om du vill ta bort den anpassade logotypen helt och ersätta den med den ursprungliga logotypen, klicka D istället för jag i fönstret cmd öppnas av setup.exe.

Om något går fel och du inte kan starta upp systemet, vilket är mycket osannolikt, använd återställningsmedia för din dator. Eller så kan du använda bootloader-säkerhetskopian skapad av HackBGRT för att återställa starthanteraren.

För detta kan du kopiera [EFI System Partition]\EFI\HackBGRT\bootmgfw-original.efi i [EFI System Partition]\EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi på andra sätt som kommandoraden linux eller Windows .

(HackBGRT Windows Boot) Ladda ner HackBGRT Logo Changer Software Windows Boot

HackBGRT är en häftig kod som låter dig anpassa din dator lite. Du kan enkelt imponera på dina vänner och kollegor genom att sätta din favoritsuperhjältelogotyp som en stövellogotyp. Källkod samt körbara filer finns tillgängliga på GitHub och lättillgänglig. Använd den med att veta att det kan finnas en möjlighet att något kan gå fel.

Är förändring Windows startlogotyp olaglig(Windows Boot Logo Illegal) ?

Nej, detta är inte olagligt och föreslås faktiskt av vissa OEM(OEM) -tillverkare. Detta kan dock vara riskabelt om det inte görs på rätt sätt. Se till att du gör en ordentlig säkerhetskopia och ha en återställningsskiva tillgänglig ifall systemet börjar krascha. Du måste fixa startlogotypens sökväg eller ersätta den med en fungerande fil för att den ska fungera korrekt.

Var förvaras Windows startlogotyp(Windows Boot Logo) eller startbild(Startstartskärm) ?

Logotypen sparas i BIOS(Moderkort BIOS) eller UEFI moderkort och fungerar bara i läget UEFI . Han brukade arbeta med regimen BIOS Legacy , men fungerar inte längre. Några OEM(OEM) – Tillverkare erbjuder också att ändra det direkt från UEFI om du har filer eller bilder av rätt storlek som du vill använda.

När du slår på din bärbara dator kanske du har lagt märke till tillverkarens logotyp eller den blå Windows-logotypen. Har du någonsin velat ändra den här logotypen till något mer anpassad? Anpassade startlogotyper ser bra ut och ger en personlig touch till din dator. I det här inlägget har vi pratat om en Windows Boot-logotypbytarprogramvara som heter HackBGRT som låter dig ändra startlogotypen på UEFI-baserade Windows-system. HackBGRT är lite komplicerat att använda, men vi har försökt vårt bästa för att förklara alla punkter i det här inlägget.

Vad är ett UEFI-system?

I ett nötskal är UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) en utveckling över BIOS (Basic Input Output System), och det fungerar som ett mjukvarugränssnitt mellan operativsystemet och plattformens firmware. Eftersom HackBGRT endast stöder UEFI-system måste du först ta reda på om din dator använder UEFI eller BIOS.

Varning: Att göra ändringar i starthanteraren är lite riskabelt, och det kan göra systemet omstartbart. Se till att du har rätt Windows Recovery Media om något går fel. Även om programmet ger ett alternativ för att fixa saker men ändå är det bra att ha en egen återställningsmedia. Vi rekommenderar att hemanvändare håller sig borta från det; använd den bara om du vet vad du gör.

Ändra Boot Logo i Windows 11/10

HackBGRT är en gratis mjukvara för växlare för Windows bootlogotyp för UEFI-system som låter dig ändra standardstartlogotypen för din Windows 11/10/8/7-dator.

När du har laddat ner programmet, öppna setup.exe fil, och nu kan du följa instruktionerna på skärmen för att ändra startlogotypen. Innan du gör något är det ett måste att inaktivera Secure Boot. Om du har det aktiverat kommer programmet att uppmana dig, och du bör inaktivera det. Kontrollera din bärbara dators tillverkares webbplats för information om hur du inaktiverar säker start.

När Secure Boot har inaktiverats öppnar du igen. Hit nu jag för att påbörja installationen. Programmet kommer nu att öppna en Anteckningsblock fönster med en konfiguration. I den här konfigurationsfilen måste du ange sökvägen till bilden som du vill visa och andra parametrar som positionering etc. Du kan också ange flera bilder som kommer att plockas upp slumpmässigt med den angivna vikten.

ändra bootlogotypen

När du har sparat konfigurationsfilen, a Måla fönstret öppnas med standardstänkbilden. Här kan du rita din bild eller kopiera från en annan källa och klistra in den här. Se nu till att du sparar alla bilder i 24-bitars BMP-format från Microsoft Paint.

Efter att bilderna har sparats kommer programmet att göra alla ändringar, och du kan starta om din dator för att se dessa ändringar på plats.

Hur man vänder gjorda ändringar

Gjorde något fel? Inget att oroa sig för, du kan börja setup.exeträffa jag och upprepa stegen för att ändra startlogotypen. Eller, om du vill ta bort den anpassade logotypen helt och ersätta den med den ursprungliga logotypen, tryck D istället för jagcmd fönstret öppnas av setup.exe.

Om något går fel och du inte kan starta upp i ditt system, vilket är mycket osannolikt, använd återställningsmediet för att återställa din dator. Eller så kan du använda säkerhetskopian av starthanteraren som skapades av HackBGRT för att återställa starthanteraren.

För att göra det kan du kopiera till på något annat sätt som Linux eller Windows kommandotolk.

HackBGRT Windows Boot logo changer programvara nedladdning

HackBGRT är en cool kod som låter dig lägga till lite anpassning till din dator. Du kan enkelt förvåna dina vänner och kollegor genom att sätta logotypen för din favoritsuperhjälte som din stövellogotyp. Källan, såväl som körbara filer, finns tillgängliga på GitHub och är lättillgängliga. Använd den med att veta att det kan finnas en möjlighet att saker kan gå fel.

Är det olagligt att byta Windows Boot-logotyp?

Nej, det är inte olagligt och erbjuds faktiskt av vissa OEM-tillverkare också. Det kan dock vara riskabelt om det inte görs på rätt sätt. Se till att du tar en ordentlig säkerhetskopia och har en återställningsenhet tillgänglig ifall systemet börjar krascha. Du måste fixa startlogotypens sökväg eller ersätta den med en fungerande fil för att den ska fortsätta normalt.

Var lagras Windows Boot Logo eller Boot Splash Screen?

Logotypen lagras i moderkortets BIOS eller UEFI, och den fungerar endast i UEFI-läget. Tidigare brukade det fungera med BIOS Legacy-läget, men inte längre. Vissa OEM-tillverkare erbjuder också att ändra det direkt från UEFI om du har rätt storlek på filer eller bild som du vill använda den.

Relaterade Artiklar

Back to top button