Hur man ändrar uppringd och VPN till trådlöst på Windows

Tidigare, om du ville byta från en uppringd till en trådlös anslutning, måste du fysiskt konfigurera om din dator. Nu finns det några program som kan göra detta åt dig. Den här artikeln visar dig hur du ändrar uppringd och VPN till trådlöst med Windows operativsystem.

Det trådlösa hemnätverket och ett annat trådlöst LAN kan alla dela uppringd internetåtkomst. Du kan använda ett VPN i kombination med din trådlösa Wi-Fi-internetrouter för att ge samma fördelar som att ansluta till ett trådbundet nätverk. När du använder ett VPN kan ditt nätverk vara lika mångsidigt och bärbart som din trådlösa internetanslutning. Genom att ansluta en trådlös router (Wi-Fi) till nätverket och dela uppringningslinjen kan du ställa in en multidatoranslutning till den här tjänsten. I takt med att fler onlineuppgifter, som videoströmning och webbsurfning, blir mer krävande, kan en höghastighetsanslutning till internet krävas.

Kan du konvertera uppringd till trådlöst?

Kredit: anydifferencebetween.com

Är det möjligt att dela uppringd tjänst över trådlösa nätverk? Det är möjligt att dela uppringd internetåtkomst över ett trådlöst hemnätverk eller annat trådlöst LAN (eller WLAN) om så är fallet. Ett trådlöst LAN stöder en höghastighetsanslutning utöver den mängd bandbredd som krävs för att dela uppringt internet.

Kan du fortfarande använda en uppringd anslutning?

Trots att uppringt internet inte är ett särskilt användbart navigeringssätt i dagens värld är det fortfarande tillgängligt. Det finns fortfarande gratisalternativ tillgängliga från leverantörer som NetZero och Juno.

VPN-inställningar

Kredit: techxerl.net

I samma ögonblick som du ansluter till VPN är du redo att gå. Genom att klicka på Nätverk kan du ändra din VPN-anslutning. Connect finns bredvid den VPN-anslutning du vill använda. Ange ditt användarnamn och lösenord, samt all annan inloggningsinformation som du uppmanas att ange.

Ett VPN Settings-gränssnitt låter dig ändra hur din nätverksgateway hanterar routing. Ett VPN IP-undernätverk kan konfigureras, routinginställningar kan konfigureras och DNS-serverinställningar kan konfigureras för varje klient. Inställningarna på den här sidan är globala och du kan inaktivera dem som en global inställning, men du kan fortfarande definiera dem som en grupp- eller användarinställning. Du måste konfigurera VPN för att dirigera internettrafik från klienten till servern. I det här fallet bör VPN tillåta gateway-klienter att ansluta till nätverksresurser på andra sidan av VPN. NAT används vanligtvis för att skydda VPN från att kunna komma åt privata undernät. Routingändringar som måste ske på nätverksinfrastrukturen är svårare att konfigurera.

Routningsinställningar: VPN-inställningar är ett bra ställe att börja när du konfigurerar ditt VPN. I DNS-sektionen har du möjlighet att lämna klientens DNS-inställningar som de är eller trycka på en specifik IP-adress för DNS-servern. Klienter som kör Windows kommer inte längre att ha problem med att lösa DNS-problem när de använder den här metoden. I följande avsnitt kommer vi att gå igenom fler inställningar angående hur Access Server hanterar routing.

Farorna med att inte använda en VPN

När du använder offentligt W-Fi och mot påträngande snokare som internetleverantörer eller annonsörer är det viktigt att du använder ditt VPN hela tiden. Som ett resultat, när du ansluter till internet, bör din VPN alltid vara aktiverad.
För att ansluta till ett VPN, klicka på Windows-knappen och gå sedan till Inställningar. Du kan konfigurera en VPN-anslutning genom att klicka på Lägg till VPN-anslutning. I fälten på sidan kan du välja en VPN-leverantör (inbyggd) åt dig.

Trådlös Internetanslutning

Kredit: Lifewire

En trådlös internetanslutning är en typ av internetanslutning som använder ett trådlöst nätverk istället för ett trådbundet. Trådlösa internetanslutningar är vanligtvis snabbare än trådbundna, och de erbjuder ett bekvämare sätt att ansluta till internet eftersom det inte finns något behov av att fysiskt ansluta till en router eller annan typ av internetanslutning.

Genom att använda WikiHow kan du lära dig hur du ansluter din iPhone, Android, KaiOS-telefon, Windows PC eller Mac till ett trådlöst nätverk. Innan du försöker ansluta till nätverket, se till att ditt nätverk kräver ett lösenord; om så är fallet, var beredd. Om ditt lösenord är korrekt kommer din Android att ansluta till nätverket om du anger rätt lösenord. Du kan ansluta till ett nätverk genom att klicka på Anslut bredvid det. Om du blir ombedd anger du nätverkets lösenord. Om din Mac inte kräver ett lösenord för att ansluta kommer den att göra det automatiskt. Om ett lösenord krävs kommer lösenordet att matas in direkt.

Detta finns längst ner i popup-fönstret. Om du inte redan har gjort det kan du prova att starta om din router eller modem innan du ansluter till ett WiFi-nätverk. Om du fortfarande har problem med din leverantör kan han eller hon hjälpa dig. Kontrollera lamporna på din router för att se om internetlampan lyser. Om routern inte fungerar bör du försöka gå till den och inspektera ledningarna.

Är trådlöst heminternet den perfekta lösningen för dig?

Eftersom många människor vill ansluta till internet på ett mer personligt sätt, blir trådlöst internet allt mer populärt. WiFi är inte alltid pålitligt, men trådlöst heminternet kan vara ett snabbt och pålitligt sätt att ansluta till internet. Ett mobiltorn används för att ansluta till internet i vissa fall, men trådlöst heminternet kan fortfarande vara tillförlitligt. Om du vill ha ett snabbt och pålitligt sätt att komma online kan trådlöst heminternet vara rätt lösning för dig.

Nätverksinställningar

För att komma åt nätverket, gå till Start-menyn (Inställningar) och klicka sedan på Nätverk.

Nätverksinställningarna används för att konfigurera trådbundna och trådlösa anslutningar på datorer, mobiltelefoner, videospelskonsoler, surfplattor och smarta enheter. Beroende på vilken typ av enhet du använder kan platsen för nätverksinställningarna ändras. En enskild meny kan innehålla de flesta nätverksinställningar för vissa enheter, men andra kan sprida dem mellan olika undermenyer eller kategorier. Inställningsikonen på en PS4 liknar en verktygslåda medan kugghjulsikonen på en PS5 liknar en växel. PlayStation Network-inställningar tillåter användare att ansluta till flera internetanslutningar, ändra DNS-inställningar och ladda ner videor snabbare.

Så här ändrar du din Wi-fis standardgateway

Egenskaperna för Wi-Fi-nätverk bestäms av operativsystemet och adaptern.
Till exempel i Windows 10 används ordet *br]. I Nätverks- och delningscenter under Nätverk och Internet anger du URL:en *br*. Under rubriken Nätverks- och delningscenter, gå till Wi-Fi. Gå till det Wi-Fi-nätverk du vill ansluta till och klicka sedan på det. Genom att klicka på pilen i fönstret Wi-Fi-egenskaper kommer du åt fliken Avancerat. Genom att klicka på pilen bredvid Nätverksadapterinställningar kommer du åt fönstret Nätverksadapterinställningar. I fönstret IPv4-inställningar navigerar du till IPv4-konfiguration. Klicka på knappen Ändra i fönstret Default Gateway för att göra en ändring. I fältet Default Gateway anger du din IPv4-routeradress. Ändringar bör göras efter att de har sparats.
Genom att öppna Systeminställningar, välja Wi-Fi och sedan klicka på nätverket du vill ansluta till kan du ansluta till vilket nätverk som helst på din Mac. Klicka på knappen Inställningar för att komma åt inställningarna. Klicka på WI-Fi-ikonen för att komma åt fliken Avancerat, klicka sedan på fliken Nätverksadapterinställningar för att se IPv4-inställningarna i fönstret Nätverksadapterinställningar. I fönstret IPv4 Configuration, under IPv4 Configuration, anger du IPv4-adressen för din router som standardgateway. Du kan nu klicka på OK.

Relaterade Artiklar

Back to top button