Hur man ändrar standardplatsen för nedladdningsmapp i valfri webbläsare

Som standard, vad du än laddar ner från webbläsare(webbläsare) brukar träffas mappen “Nedladdningar”(Mapp för nedladdningar) på din dator. Detta gäller i stort sett oavsett vilken som används. operativ system(operativ system) .

De flesta kommer att använda mappen av standard(standardplats) för att ladda ner, men det finns fall där det kan vara användbart att ändra den här mappen. Till exempel, om du laddar upp flera stora filer och du inte har tillräckligt platser(lagringsutrymme) på din lokala enhet kan du ladda upp filer till en extern hårddisk eller nätverksenhet(nätverksenhet).

I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du ändrar platsen standard nedladdningsmappar(standardplats för nedladdningsmapp) för alla större webbläsare. Detta är olika för varje webbläsare och varje webbläsare har olika alternativ.

Google Chrome

Krom klicka på inställningsikonen (tre vertikala punkter) i det övre högra hörnet av fönstret.

Klicka sedan ” inställningar(Inställningar)” i menylistan.

Skrolla(Bläddra) till slutet och klicka på länken ” Dessutom”.(Avancerad)

Scrolla ner igen tills du ser rubriken ” Nedladdningar”. (Nedladdningar) Klicka på ” Förändra”(Ändra) och välj en ny plats. Om du vill att olika nedladdningar ska sparas på olika platser, se till att aktivera ” Fråga var du ska spara varje fil innan du laddar ner(Fråga var varje fil ska sparas innan du laddar ner)”.

Microsoft Edge

För Microsoft Edge du trycker på knappen med tre horisontella prickar och väljer sedan ” inställningar(Inställningar) ” .

visas till höger glidande meny(glidande meny) . Skrolla(Bläddra) nedåt tills du ser ” Visa avancerade inställningar(Visa avancerade inställningar) ” och klicka på den.

Scrolla ner till ” Nedladdningar(Nedladdningar)”. Klicka på knappen Förändra”(Ändra) och välj en ny nedladdningsplats. Du kan också välja om du vill kant frågade dig var du skulle spara varje nedladdning.

Internet Explorer

Om du fortfarande använder IE måste du klicka på kugghjulsikonen och sedan klicka på ” Se nedladdningar(Se nedladdningar) ” .

Kommer komma pop-up fönster(popup-fönster) med en lista över alla nuvarande eller tidigare nedladdningar med IE. Klick(Klicka på länken ” alternativ(Alternativ)” i det nedre vänstra hörnet.

Klicka på knappen Recension(Bläddra) » för att ändra platsen för nedladdningsmappen.

Safari

Ändra denna inställning till safari ganska enkelt. Klick (Klick)safari i kö meny(menyraden) högst upp och klicka sedan på ” inställningar(Inställningar) » .

I dialogrutan ” inställningar(Inställningar)” se till att du är på ” Allmänt”. (Allmänt) Längst ner ser du objektet ” Filuppladdningsplats”(Plats för nedladdning av filer) .

Om du klickar på den här rullgardinsmenyn kan du välja “Annan” för att välja en annan mapp. Du kan också välja “Be om varje nedladdning(Fråga om varje nedladdning)” om du vill använda det här alternativet för varje nedladdning.

Dessutom som standard safari håller en lista över alla objekt du laddat upp på en dag. Du kan ändra denna inställning till “När du avslutar Safari(När Safari avslutas)”, ” Efter lyckad uppladdning(Vid lyckad nedladdning)” eller “Manuellt(Manuellt) » .

Ett annat intressant alternativ i safari är alternativet ” Öppna “säkra” filer efter nedladdning(Öppna “säkra” filer efter nedladdning) ”, vilket vanligtvis är markerat som standard. safari antar att säkra objekt är bilder, filmer, PDF- filer, etc., men jag tycker att det är ganska riskabelt. Jag rekommenderar att du inaktiverar det här alternativet eftersom det egentligen inte tjänar något annat ändamål än att göra din dator mer sårbar för skadlig programvara eller virus som installeras.

brandräv

Äntligen har vi Firefox vilket förmodligen är det enklaste när det gäller att göra ändringar. Tryck bara på knappen(Klicka bara) med tre horisontella staplar i det övre högra hörnet och klicka sedan på ” inställningar(Inställningar) » .

Sedan på fliken ” Allmän(Allmänt) “klicka på knappen” Välja(Välj) “bredvid” Spara filer till(Spara filer i) ” och välj en annan mapp.

Som med alla andra webbläsare kan du använda Firefox som en plats för att spara varje nedladdning individuellt. Det är ungefär det för den här handledningen. Njut av!

Som standard går allt du laddar ner från en webbläsare normalt till mappen Nedladdningar på din dator. Detta är i stort sett sant oavsett vilket operativsystem du kör.

De flesta kommer att använda standardplatsen för nedladdningar, men det finns tillfällen där det kan vara till hjälp att ändra den här mappen. Till exempel, om du laddar ner flera stora filer och du inte har tillräckligt med lagringsutrymme på den lokala disken, kan du ladda ner filerna till en extern hårddisk eller till en nätverksenhet.

I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du ändrar standardplatsen för nedladdningsmapp för alla större webbläsare. Det är olika för varje webbläsare och varje webbläsare har olika alternativ.

Google Chrome

I Chrome klickar du på inställningsikonen (tre vertikala punkter) längst upp till höger i fönstret.

Klicka sedan på inställningar från menylistan.

Scrolla hela vägen till botten och klicka sedan på Avancerad länk.

Återigen, scrolla ner tills du ser Nedladdningar rubrik. Gå vidare och klicka på förändra knappen och välj en ny plats. Om du behöver olika nedladdningar sparade på olika platser, se till att växla mellan Fråga var du ska spara varje fil innan du laddar ner alternativ.

Microsoft Edge

För Microsoft Edge klickar du på knappen som har tre horisontella punkter och klickar sedan på inställningar.

En glidmeny kommer att visas på höger sida. Scrolla ner tills du ser Visa avancerade inställningar knappen och klicka på den.

Scrolla ner till Nedladdningar sektion. Klicka på förändra och välj en ny plats för nedladdningarna. Du kan också växla om du vill att Edge ska fråga dig var du ska spara varje nedladdning.

Internet Explorer

Om du fortfarande använder IE måste du klicka på kugghjulsikonen och sedan klicka på Se nedladdningar.

Ett popup-fönster kommer att visas som listar alla aktuella eller tidigare nedladdningar med IE. Klicka på alternativ länk längst ner till vänster.

Klicka på Bläddra för att ändra platsen för nedladdningsmappen.

safari

Att ändra den här inställningen i Safari är ganska enkelt. Klicka på safari i menyraden högst upp och klicka sedan på Inställningar.

Inställningar dialogrutan, se till att du är på Allmän flik. Mot botten kommer du att se Plats för nedladdning av filer.

Om du klickar på den rullgardinsmenyn kan du välja Annat för att välja en annan mapp. Du kan också välja Be om varje nedladdning om du vill ha alternativet för varje nedladdning.

Som standard håller Safari en lista över alla objekt som du har laddat ner under en dag. Du kan ändra denna inställning till När Safari avslutas, Efter lyckad nedladdning eller Manuellt.

Ett annat intressant alternativ i Safari är Öppna “säkra” filer efter nedladdning alternativet, som normalt är markerat som standard. Safari antar att säkra föremål är bilder, filmer, PDF-filer, etc, men jag tycker att det är ganska riskabelt. Jag rekommenderar att du inaktiverar det här alternativet eftersom det verkligen inte tjänar något användbart syfte annat än att göra din dator mer utsatt för skadlig programvara eller virusinstallationer.

Firefox

Slutligen har vi Firefox, som förmodligen är det enklaste när det gäller att göra förändringen. Klicka bara på knappen med tre horisontella staplar längst upp till höger och klicka sedan på Inställningar.

Nästa, på Allmän fliken, klicka på Välja knappen bredvid Spara filer till och välj en annan mapp.

Som med alla andra webbläsare kan du ha Firefox som du där du kan spara varje nedladdning individuellt. Det är ungefär det för den här handledningen. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button