Hur man ändrar orienteringen på en sida (eller fler) i ett Word-dokument

Om du har en sida in Microsoft Word-dokument(Microsoft Word-dokument) med design eller innehåll(design eller innehåll), som skiljer sig mycket från resten, kan du ändra dess orientering för att tillgodose skillnaderna. Microsoft Word tillåter sådan redigering, och trots dess komplexitet finns det ett sätt att tillämpa denna ändring med ett par klick. Låt oss lära oss hur du snabbt ändrar orienteringen på en enskild sida (eller en delmängd av sidor) i Microsoft Word :

NOTERA(NOTERA) . Denna guide gäller för versioner Microsoft Word skrivbord medföljer Microsoft Office och Kontor 365 . Detta gäller inte mobilversioner. Ord till exempel gratis, för surfplattor med Windows 10 eller för enheter med Android och iOS(Android och iOS).

Hur man ändrar orienteringen på en enskild sida (eller uppsättning sidor) i Microsoft Word

Vi har till exempel ett dokument med alla sidor i porträtt(Porträtt) orientering och vi väljer en sida att byta till landskap(landskap) . PÅ Microsoft Word välj det innehåll du vill ha ändra sidriktning(sidorientering) . Om du inte har något innehåll ännu, men har en tom sida som du vill ändra, klicka på den tomma sidan.

Gå sedan till ” Layout” på bandet. (Layout)Klick(Klicka) eller tryck på det nedre högra hörnet av ” Sidinställningar(Sidinställningar)” för att öppna ” Sidinställningar “.(Utskriftsformat)

Öppna fönstret Utskriftsformat från fliken Layout i Microsoft Word.

Välj den du vill ha sidorientering(sidorientering) i ” Sidinställningar(Sidinställningar) » (i vårt exempel väljer vi landskap(landskap) ).

Öppna rullgardinsmenyn “Ansök till:” och välj ” (“Ansöka till:”)Den valda texten”(vald text) eller ” Vidarebefordra denna punkt,(Detta pekar framåt,”) beroende på om du har valt text eller en tom sida. För att tillämpa de nya inställningarna, klicka eller tryck (klicka eller tryck) OK .

Välj liggande orientering i Microsoft Word

Ord kommer att dela det valda innehållet på en ny sida och tillämpa den nya orienteringen.

En liggande sida i ett Microsoft Word-dokument

Du kan upprepa dessa steg för andra sidor där du vill ändra orienteringen till Microsoft Word . Om du vill ändra orienteringen på alla sidor i Microsoft Word-dokument(Microsoft Word-dokument), läs den här guiden: Hur man ändrar orienteringen på alla sidor i Microsoft Word-dokument(Microsoft Word-dokument).

Vad fick dig att ändra orienteringen på en sida in Microsoft Word-dokument(Microsoft Word-dokument) ?

Avslag sidorientering(sidorientering) för en sida beror på att dess innehåll skiljer sig från andra sidor. Du har till exempel många textsidor, och då behöver du ange en stor tabell som bara passar bra när du använder Landskap(liggande) orientering istället porträtt(Porträtt). Innan du stänger den här guiden, berätta för oss vad som fick dig att ändra orienteringen på en sida. Vilket innehåll kräver en annan orientering? Kommentar(Kommentera) nedan och låt oss diskutera.

När du har en enda sida i ett Microsoft Word-dokument med en design eller innehåll som skiljer sig mycket från resten, kanske du vill ändra dess orientering för att anpassas till dess skillnader. Microsoft Word tillåter denna typ av redigering, och trots dess komplexitet finns det en metod för att tillämpa denna ändring med ett par klick. Låt oss ta reda på hur du snabbt ändrar orienteringen för en enskild sida (eller en delmängd av sidor) i Microsoft Word:

NOTERA: Den här handledningen gäller för skrivbordsversionerna av Microsoft Word, som finns i Microsoft Office och Office 365. Den gäller inte för mobilversionerna av Word, som de som finns gratis, på surfplattor med Windows 10 eller på enheter med Android och iOS .

Hur man ändrar orienteringen för en sida (eller en uppsättning sidor) i Microsoft Word

Vi har som exempel ett dokument med alla sidor i orientering och vi väljer en sida att byta till . I Microsoft Word väljer du innehållet som du vill byta till en ny sidorientering. Om du ännu inte har något innehåll, men du har en tom sida som du vill ändra orienteringen för, klicka på den tomma sidan.

Välj innehåll för en ändring av sidorienteringen i Microsoft Word

Gå sedan till fliken på bandet. Klicka eller tryck på det nedre högra hörnet av avsnittet för att öppna fönstret.

Öppna fönstret Utskriftsformat från fliken Layout i Microsoft Word

Välj önskad sidorientering i fönstret (i vårt exempel väljer vi ).

Öppna rullgardinsmenyn och välj ” eller ” beroende på om du valt text eller en tom sida. För att tillämpa de nya inställningarna, klicka eller tryck på .

Välj landskap i Microsoft Word

Word kommer att separera det valda innehållet på en ny sida och tillämpa den nya orienteringen.

En liggande sida i ett Microsoft Word-dokument

Du kan upprepa dessa steg för andra sidor där du vill ändra orienteringen i Microsoft Word. Om du vill ändra orienteringen på alla sidor i ett Microsoft Word-dokument, läs denna handledning: Hur du ändrar orienteringen på alla sidor i ett Microsoft Word-dokument.

Vad fick dig att ändra orienteringen på en sida i ditt Microsoft Word-dokument?

Att avsätta sidorienteringen för en sida drivs av dess innehåll som skiljer sig från de andra sidorna. Du har till exempel många textsidor, och då behöver du ange en stor tabell som passar bra bara när du använder orienteringen istället för . Innan du stänger den här handledningen, berätta för oss vad som motiverade dig att ändra orienteringen för en enskild sida. Vilken typ av innehåll kräver en annan orientering? Kommentera nedan och låt oss diskutera.

Relaterade Artiklar

Back to top button