Hur man ändrar mappikon i Windows 10 i 3 enkla steg

Byt mappikon i Windows 10 kan hjälpa dig att identifiera och hitta den snabbare genom att du kan anpassa varje mapp så att den passar din stil. För att inte tala om att det bryter upp monotonin hos de gula mappikonerna på din dator eller enhet med Windows 10. Förändra(Ändra en) ikon för en mapp för att få den att sticka ut, eller använd olika ikoner för dina favoritplatser för att organisera allt mer effektivt. Oavsett(Oavsett) från vad du planerar, visar den här guiden dig hur du ändrar mappikonen Windows 10 för allt:

först(Först) -Först till kvarn: om mappikoner i Windows 10

Som standard i Windows 10 mappikonen ser ut som en gul mapp. Beroende på ditt visningsläge kan en mapp visa sidförhandsvisningar av dess innehåll.

Om du ändrar mappikonen till Windows 10 , kommer förhandsgranskningen inte längre att visas. Du kan bara se den ikon du valt att visa enligt nedan.

Förhandsgranskning visas inte längre för anpassade mappikoner.

Steg 1: Hitta eller skapa den mappikon du vill använda.

Om du inte vill använda en av ikonerna som finns i Windows 10 (en av ikonerna som finns i Windows 10) , kan du hitta eller skapa en mappikon som du gillar bättre. Ikontillägg inkluderar ICO , ICL , EXE och DLL . Du kan ladda ner nya ikoner från webbplatser som Iconfinder, som inkluderar en omfattande samling och en växel “Endast gratis ikoner”(“Endast gratis ikoner”) i det övre högra hörnet.

Använd Iconfinder för att få nya ikoner

Om det inte räcker, här är 7 webbplatser där du kan ladda ner gratis skrivbordsikoner för Windows 10 (7 webbplatser där du kan ladda ner gratis skrivbordsikoner för Windows 10) . Om du vill att din mappikon ska vara PNG , JPG eller någon annan bild eller bildfil du vill kan du enkelt konvertera dem. För mer information, kolla in 2 sätt att konvertera PNG, SVG, JPG-filer till ICO-filer i Windows (2 sätt att konvertera PNG, SVG, JPG-filer till ICO-filer i Windows) .

Använd ICO Convert för att skapa dina egna ikoner

När du har fått de mappikoner du gillar, se till att de finns på en säker plats. Om du flyttar eller tar bort en mappikon medan den används återställs standardmappikonen.

Steg 2: Öppna egenskaper(Egenskaper) för den mapp du vill ändra

Hitta mappen du vill anpassa på din dator eller enhet med Windows 10. Öppna Filutforskaren och navigera till mappen vars ikon du vill ändra. Alternativt, om mappen du behöver finns på ditt skrivbord, som vi har, kan du använda den därifrån. Oavsett dess plats, högerklicka eller tryck och håll på en mapp för att öppna dess snabbmeny och klicka eller tryck sedan på ” Egenskaper(Egenskaper) ” .

Öppna mappegenskaper

Om du föredrar att använda en genväg kan du välja en mapp och sedan klicka Alt+Enter på tangentbordet. Kommer öppna egenskaper(Egenskaper) för den valda mappen.

Egenskapsfönstret för den valda mappen öppnas.

Steg 3: Ändra mappikonen

I fönstret Egenskaper(Egenskaper) » mappar, gå till fliken « Anpassa”. (Anpassa) Alternativt kan du också komma åt den genom att öppna mappen du vill ändra, högerklicka eller länge trycka på ett tomt område inuti den och sedan klicka eller trycka på alternativet “Anpassa den här mappen…”(“Anpassa denna mapp…”) i menyn. innehållsmeny.

Öppna fliken Anpassa från en mapp

Längst ner på fliken ” Inställning” under ” (Anpassa)Mappikoner(Mappikoner) » tryck eller tryck på knappen « Byta ikon”(Byta ikon) .

Klicka på ikonen Redigera

Detta tar upp ett nytt fönster för att ändra ikonen för den valda mappen. Som standard visas den aktuella filen som innehåller ikonen som används. Om du ser en annan ikon som du gillar i listan som visas, klicka eller klicka på den och klicka sedan OK . Men om du har en preferens för en viss ikon som du har laddat ner eller skapat själv, klicka eller tryck på ” Recension(Bläddra) » .

Klicka på Bläddra för att hitta ikonen

Navigera till filen som innehåller den nya mappikonen på din Windows 10-dator eller enhet. Välj sedan ikonfilen du vill använda och klicka eller tryck på ” Öppna(Öppna) ” .

Väljer en mappikon att använda

Du visas innehållet i filen. Även om filerna ICO innehåller alltid en ikon, som visas nedan, andra filtyper kan lagra fler ikoner. Välj ikonen du vill använda för din mapp och klicka eller tryck sedan på OK .

Välj en ikon och klicka på OK

Det tar dig tillbaka till fönstret egenskaper(Egenskaper), där du kommer att se en ny ikon i avsnittet mappikoner(Mappikoner) . Klicka eller tryck på ” OK”(OK) eller “Tillämpa”(Tillämpa) för att spara ändringarna.

Spara dina ändringar genom att klicka på OK eller Verkställ.

RÅD:(TIPS:) Sökvägen till den nya mappikonen finns nu i en dold desktop.ini-fil (desktop.ini-fil) som finns i mappen.

Du kan hitta sökvägen till mappikonen i filen desktop.ini

Det är allt! Mappikonen ändras till den nya du valde. Om din ändring inte tillämpas omedelbart, högerklicka eller långtryck på ett ledigt område i din mappplats och klicka eller tryck sedan på ” Uppdatera(Uppdatera) » .

En ny ikon visas

Följ samma process för alla mappikoner som du vill ändra. Och om du gillar att anpassa funktioner kan du också ändra ikonen för en genväg i Windows 10 (ändra ikonen för en genväg i Windows 10).

Varför ändrade du mappikonen?

Att ändra mappikoner är en enkel process och vi hoppas att den här guiden har inspirerat dig att ändra de trista gula standardinställningarna i Windows 10 . I grund och botten ändrar vi våra mappikoner eftersom vi blev uttråkade på de gamla och vill att allt ska vara vackert, men du kan också göra detta om du vill dölja innehållet i en mapp från nyfikna ögon istället för att visa det i vanliga ikonförhandsvisningar. Och du? Varför ville du ändra mappikoner? Låt oss veta om det i kommentarerna.

Att ändra en mappikon i Windows 10 kan hjälpa dig att identifiera och lokalisera den snabbare, så att du kan anpassa varje mapp efter din stil. För att inte nämna, det bryter upp monotonin med gula mappikoner på din Windows 10-dator eller enhet. Ändra en mapps ikon så att den sticker ut eller använd olika ikoner för dina favoritplatser för att organisera allt mer effektivt. Oavsett vad du planerar, illustrerar den här handledningen hur du ändrar en mappikon i Windows 10 till vad du vill:

Första saker först: Om mappikoner i Windows 10

Som standard, i Windows 10, ser ikonen för en mapp ut som en gul mapp. Beroende på ditt visningsläge kan mappen visa förhandsvisningar av dess innehåll som sidor.

Mappikoner visar förhandsvisningar av deras innehåll när de visas som stora ikoner

Om du ändrar mappikonen i Windows 10 visas inte längre förhandsvisningarna. Du får bara se ikonen du valde att visa, som ses nedan.

Förhandsvisningar visas inte längre för anpassade mappikoner

Steg 1. Hitta eller skapa den mappikon du vill använda

Om du inte vill använda någon av ikonerna som finns i Windows 10 kan du hitta eller skapa en mappikon som passar dig bättre. Ikontillägg inkluderar ICO, ICL, EXE och DLL. Du kan ladda ner nya ikoner från webbplatser som Iconfinder, som inkluderar en omfattande samling och en switch i det övre högra hörnet.

Använd Iconfinder för att få nya ikoner

Om det inte räcker finns här 7 sajter där du kan ladda ner gratis skrivbordsikoner för Windows 10. Om du vill att din mappikon ska vara en PNG, JPG eller någon annan bild- eller bildfil du gillar kan du enkelt konvertera dem. För mer information, kolla in två sätt att konvertera PNG-, SVG-, JPG-filer till ICO-filer i Windows.

Använd ICO Convert för att skapa dina egna ikoner

När du har de mappikoner du gillar, se till att de finns på en säker plats. Om du flyttar eller tar bort en mappikon medan den används, återställs mappen till dess standardikoninställningar.

Steg 2: Öppna egenskaperna för mappen du vill ändra

Leta reda på mappen som du vill anpassa på din Windows 10-dator eller enhet. Öppna File Explorer och navigera till mappen vars ikon du vill ändra. alternativt, om mappen du behöver finns på ditt skrivbord, som den är för oss, kan du använda den därifrån. Oavsett dess plats, högerklicka eller tryck och håll nere på mappen för att öppna dess kontextmeny och klicka eller tryck sedan på .

Öppna mappens egenskaper

Om du föredrar att använda en genväg kan du välja mappen och sedan trycka på på ditt tangentbord. Detta öppnar för den valda mappen.

Fönstret Egenskaper för den valda mappen öppnas

Steg 3: Ändra mappikonen

Öppna fliken i mappens fönster. Som ett alternativ kan du också nå den genom att öppna mappen du vill ändra, högerklicka eller trycka-och-hålla på ett tomt område inuti den, och sedan klicka eller knacka på alternativet från kontextmenyn.

Åtkomst till fliken Anpassa från mappen

Längst ned på fliken, i avsnittet, klicka eller tryck på knappen.

Tryck på Ändra ikon

Detta tar upp ett nytt fönster för att ändra ikonen för den valda mappen. Som standard visas den aktuella filen som innehåller ikonen som används. Om du ser en annan ikon som du gillar i listan som visas, klicka eller tryck på den och tryck sedan på . Men om du har ditt hjärta inställt på en specifik ikon som du laddat ner eller skapat själv, klicka eller tryck på .

Tryck på Bläddra för att hitta din ikon

Navigera till filen som innehåller den nya mappikonen på din Windows 10-dator eller enhet. Välj sedan den ikonfil du vill använda och klicka eller tryck på .

Väljer den mappikon som ska användas

Du visas innehållet i filen. Medan ICO-filer alltid innehåller en ikon, som visas nedan, kan andra typer av filer ha fler ikoner lagrade inuti. Välj ikonen du vill använda för din mapp och klicka eller tryck sedan på .

Välj ikonen och tryck på OK

Detta tar dig tillbaka till mappfönstret, där du kan se den nya ikonen som visas i avsnittet. Klicka eller tryck eller spara dina ändringar.

Spara dina ändringar genom att trycka på OK eller Verkställ

DRICKS: Sökvägen till den nya mappikonen är nu registrerad i den dolda desktop.ini-filen som finns i mappen.

Du kan hitta sökvägen till mappikonen i filen desktop.ini

Det är allt! Mappikonen ändras till den nya du valde. Om din ändring inte tillämpas omedelbart, högerklicka eller tryck och håll nere på ett ledigt område där din mapp finns och klicka eller tryck sedan på .

Den nya ikonen visas

Följ samma process för alla mappikoner som du vill ändra. Och om du gillar att anpassa funktioner kan du också ändra ikonen för en genväg i Windows 10.

Varför ändrade du din mappikon?

Att byta mappikoner är en enkel process, och vi hoppas att den här handledningen inspirerade dig att ändra de tråkiga, gula standardinställningarna i Windows 10. Vi ändrar mestadels våra mappikoner eftersom vi är uttråkade med de gamla och vill fixa saker, men du kan också göra det om du vill hålla innehållet i en mapp borta från nyfikna ögon, istället för att det ska visas i standardikonförhandsvisningarna. Hur är det med dig? Varför ville du ändra mappikonerna? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button