Hur man ändrar glömt rotlösenord i Ubuntu Linux

Det finns inget bättre sätt att lösa problem som din dator kan presentera än att göra det själv. Naturligtvis är detta inte en mycket enkel uppgift, eftersom det kräver ett nyfiket sinne för att skaffa den kunskap som gör detta mål möjligt. Ett tydligt exempel på detta är att ändra din root-användares lösenord i Ubuntu Linux när det har glömts bort.

Varje operativsystem döljer en rad tricks som är värda att veta eftersom de både kan hjälpa dig att felsöka systemproblem och optimera din dators prestanda. Och den här artikeln syftar just till att skaffa denna ytterligare kunskap… speciellt för användare av System D’ utnyttjande Ubuntu-Linux .

Sakta men säkert

I datorvärlden är de mest populära programmen ofta vanligare än de som kan vara mer effektiva. Det är samma för operativsystem.

Därmed inte sagt att det faktum att de allra flesta datorer i världen använder operativsystemet Windows är mer för popularitet än för att vara riktigt användbar.

Allt detta pga Microsoft visade att dess produkt föddes till att vara, helt enkelt, den bästa, tack vare utvecklingen av olika funktioner och verktyg anpassade efter användarnas behov.

Operativsystem som Linux har dock släpat efter lite, på grund av att de inte är särskilt marknadsförda på digital marknad . Dock har populariteten för detta operativsystem ökat stadigt de senaste åren.

Varför använda Ubuntu Linux?

Ubuntu i sina senaste versioner är en av de mest populära och älskade Linux-distributionerna, och det är inte konstigt. Dess stora kapacitet för anpassning, dess säkerhetsföreskrifter och dess bättre anpassning till olika typer av datorer gör det attraktivt för dem som utforskar användningen av alternativa operativsystem till Windows eller Mac OS.

Utöver ovanstående är en av de viktigaste egenskaperna att, eftersom det är en fri och öppen källkodsprogramvara, är dess funktioner och verktyg optimerade av medarbetare från olika delar av världen.

Det är viktigt att notera att Ubuntu är en av Linux-distributionerna med den största supportgemenskapen som på ett sätt garanterar både dess funktion och lösning av systemproblem.

Root-användare på Ubuntu Linux

Ett speciellt verktyg i denna distribution är root-användare. Om du undrar: vad är det? Det här är alla de användare som har behörigheter eller privilegier för att komma åt de administrativa funktionerna i systemet.

Om du har en app eller ett program på din dator med System D’ utnyttjande Ubuntu Linux som kräver administrativa behörigheter för att köra, kommer du att bli ombedd att ange ett lösenord.

Heligt problem!

På grund av otillräckligt minnesproblem eller någon annan typ av incident kan lösenordet du anger för att komma åt dessa systemadministrativa behörigheter vara felaktigt.

Försöker och försöker med alla möjliga kombinationer, men resultatet är detsamma: fel, missmatch, fel. Finns det något sätt att fixa det? Säker! Och här kommer du att ha de nödvändiga indikationerna för det.

Ändra root användarlösenord i Ubuntu Linux

För att lösa detta problem behöver du bara vara uppmärksam på instruktionerna som kommer att visas nedan, det är en enkel process som utförs genom linux-terminalen så det finns ingen anledning att vara förtvivlad.

  1. Starta om din dator.
  2. Så snart som RÖJA » (eller starthanteraren) visas, tryck på “ESC”-tangenten.
  3. För att ändra bootloader, tryck på “E”-tangenten.
  4. Använd tangentbordet för att bläddra till alternativet » kärna och tryck på “E”-tangenten igen.
  5. Gå till slutet av raden för det tidigare nämnda alternativet och skriv följande kommando: » rw init=/bin/bash
  6. Tryck på “Enter”-tangenten.
  7. Tryck på “B”-tangenten för att starta systemet med en terminal för root-användaren.
  8. I denna terminal kommer du att lägga: lösenord användarnamn »
  9. Tryck på “Enter” och bekräfta sedan det nya lösenordet.
  10. Använda ” starta om “, starta om datorn.

Enkelt, snabbt och effektivt

Nu när du vet hur du ändrar ditt root-användarlösenord i Ubuntu Linux när det har glömts, kan du använda ditt nya lösenord för att åtkomst till systemadministrativa rättigheter och fortsätt att använda alla appar som kräver dessa behörigheter. Med Ubuntu-terminalen kan du göra många saker, som till och med installera paket och applikationer med kommandon .

Relaterade Artiklar

Back to top button