Hur man ändrar DNS-serverinställningen på Xbox One för att göra det snabbare

DNS eller domännamnsserver(Domain Name Server) är en tjänst som konverterar en webbadress till en IP-adress. Det senare är den fysiska adressen till den dator från vilken något serveras på Internet. DNS, som löser domännamn snabbare, är Det bästa (DNS)DNS . Det är många DNS , som nu också erbjuder integritet. I den här guiden kommer vi att se hur du ändrar inställningen DNS-servrar på (DNS-server)Xbox ett för att göra det snabbare.

Vad borde vara DNS för Xbox ett för att göra det snabbare

Detta är en komplex fråga, och det finns inget entydigt svar på den. Det beror på din plats, vilken typ av tjänst du vill använda och så vidare. Det bästa sättet är att försöka hitta svaret. Det finns inget bättre än DNS för spel, eftersom tjänsterna är olika och heterogena till sin natur.

i alla fall DNS Benchmark är ett verktyg som kan hjälpa dig med detta. Vi har skrivit mycket om hur du kan optimera din DNS för en snabbare internetupplevelse. Du måste läsa allt om det och sedan fatta ditt beslut.

Detta verktyg håller reda på allmänheten DNS – tjänster, inklusive nyligen tillagda Google DNS och CloudFare DNS. När du kollar listan ser du att de är sorterade efter rang. Prova några av de bästa rekommendationerna för att se vilka som fungerar bäst för dig.

Ändra Xbox One DNS-serverinställning

Nu vet du vad DNS kommer att passa dig, öka hastigheten i spelet och förbättra hela spelupplevelsen. Så låt oss ta nästa steg och ändra inställningarna DNS Xbox ett .

 1. Öppna guiden genom att klicka på knappen Xbox på spelplattan.
 2. Navigera(Flytta) höger till fliken ” Systemet(System) »> Inställningar> Nätverk> Välj nätverksinställningar.
 3. Välj Avancerade inställningar.
 4. Skriv ner befintliga DNS – servrar på den här skärmen på papper eller i telefonen. Om något inte går som förväntat kan du ange dem igen.
 5. (Välj DNS)Välj inställningar DNS och välj sedan Manuellt(manuell).
 6. Ange ny DNS- servrar. Du måste ange både primära och sekundära inställningar DNS för att slutföra den.
 7. Tryck på B för att lämna menyn när du är klar.

Xbox kommer att börja ansluta till Internet och tjänster Xbox Live för att se till att allt fungerar som det ska. Om du får ett meddelande om att den inte kan ansluta till internet är det dags att dubbelkolla. Dubbelkolla siffrorna du angav i inställningarna DNS och om de fortfarande inte fungerar, gå tillbaka till de gamla inställningarna.

Även om du också kan tillämpa inställningar i router(Router) om ditt mål bara är för Xbox endast ändra xbox-inställningar(Xbox-inställningar). Således kommer ändringen inte att påverka andra enheter som är anslutna till din router.

DNS eller Domain Name Server är en tjänst som löser webbadress till IP-adress. Den senare är den fysiska adressen till den dator från vilken allt serveras på internet. En DNS som löser domännamn snabbare är en bättre DNS. Det finns manu DNS som nu också erbjuder integritet. I den här guiden kommer vi att se hur du ändrar DNS-serverinställningen på Xbox One för att göra det snabbare

Vad ska vara DNS för Xbox One för att göra det snabbare

Detta är en svår fråga att svara på, och det finns inget definitivt svar på detta. Det beror på din plats, vilken typ av tjänst du vill använda och så vidare. Det bästa sättet är att prova det och sedan ta reda på svaret. Det finns inget så bra DNS för spel som tjänster är utspridda, och de är heterogena till sin natur.

I alla fall, DNS Benchmark är ett verktyg som kan hjälpa dig med detta. Vi har skrivit mycket om hur du kan optimera din DNS för en snabbare internetupplevelse.

Det här verktyget håller register över offentliga DNS-tjänster inklusive Google DNS och CloudFare DNS som nyligen lades till. När du kontrollerar listan kommer du att se dem sorterade efter rangordning. Prova några av de bästa rekommendationerna för att se vilken som fungerar bäst för dig.

Ändra Xbox One DNS-serverinställning

ändra DNS-serverinställningen på Xbox One

Nu vet du vilken DNS som kommer att fungera för dig, och förbättra spelhastigheten och göra hela upplevelsen bättre. Så låt oss ta nästa steg och ändra DNS-inställningarna för Xbox One.

 1. Öppna guiden genom att trycka på Xbox-knappen på din handkontroll.
 2. Flytta höger till fliken System > Inställningar > Nätverk > Välj Nätverksinställningar.
 3. Välj avancerade inställningar.
 4. Anteckna dina befintliga DNS-servrar på den här skärmen på papper eller på din telefon. Om saker och ting inte går som förväntat kan du skriva in dem igen.
 5. Välj DNS-inställningar och välj sedan Manuell.
 6. Ange dina nya DNS-servrar. Du måste ange både primära och sekundära DNS-inställningar för att slutföra det.
 7. Tryck på B för att lämna menyn när du är klar.

Xbox kommer att börja göra anslutningar till internet och Xbox Live-tjänster för att se till att allt fungerar korrekt. Om du får ett meddelande om att det inte går att ansluta till internet är det dags att kontrollera igen. Dubbelkolla siffrorna du angav i DNS-inställningen, och om det fortfarande inte fungerar, gå tillbaka till de gamla inställningarna.

Även om du kan tillämpa inställningarna i routern också, om ditt mål bara är för Xbox, ändra endast i Xbox-inställningarna. På så sätt förblir andra enheter som är anslutna till din router opåverkade av ändringen.

Relaterade Artiklar

Back to top button