Hur man ändrar brickstorlek i Windows 10 Start-menyn

I Windows 10, menyn ” Start(Startmeny)” låter dig organisera appar och genvägar som du vill, så att du snabbt kan komma åt de appar du använder oftast. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du ändrar storleken på brickorna i ” Start”,(Startmenyn) och förklara också vad varje ger dig kakelstorlek(kakelstorlek) och hur de skiljer sig åt. Som du kommer att se, ändra storlek på brickorna in Windows 10 inte så svårt som det kan tyckas vid första starten Windows 10:

NOTERA.(OBS:) Skärmbilderna som används i den här artikeln är från Windows 10 med uppdatering oktober 2018 uppdatering .

Hur man ändrar storleken på brickorna i menyn ” Start(Startmeny) » in Windows 10

När du öppnar menyn Start(Startmeny) ”, ser du olika applikationsplattor av olika storlekar.

Om du vill ändra storlek på någon av appens brickor kan du högerklicka eller trycka och hålla (om du är på en pekskärm) på rutan du vill ändra storlek på. Gå sedan till ” Ändra storlek(Ändra storlek) ” och välj önskad storlek.

Ändra storlek på brickor från Start-menyn i Windows 10

Du kan välja flera storlekar på appbrickor: Liten, medium, bred(Liten, Medium, Bred) och Stor(stor).

små(Små) brickor visar endast appikoner. Du ser inget annat än detta. Se brickorna som är markerade nedan för ett bra exempel.

Små brickor i startmenyn

Medium(Medium) Plattor visar korta sammanfattningar av applikationsstatus. Till exempel kan du se aktuell temperatur i applikationen ” Väder(Väder)” eller kommande evenemang i appen ” Kalender(Kalender) » .

Medium brickor i startmenyn

bred(Bred) Plattor tar upp dubbelt så mycket plats som medium(Medium), men visa liknande information. Kolla in brickorna som är markerade nedan för att få en uppfattning om hur de ser ut.

Breda brickor i Windows 10 Startmeny

Stor(Large) är den största storleken du kan ställa in för brickor. De är kvadratiska till formen och tar upp fyra gånger så mycket plats som medel(Medium) kakel. Stor(Stora) Brickor visar den maximala mängden information som är tillgänglig från deras appar, t.ex. väderprognos(väderprognos) för nästa vecka när du använder väderapplikationer.

Stora brickor i Windows 10 Startmeny

I Windows 10, menyn ” Start(Startmeny) » kan använda brickor för båda applikationerna från Microsoft Store och för traditionella etiketter skrivbordsapplikationer(skrivbordsappar) . Medan appbrickor vanligtvis kan vara vilken som helst av storlekarna som visas, kan genvägar bara vara det små och Medium .

Ändra storleken på genvägen i Start-menyn i Windows 10

Ändra storlek på genvägsplattor görs på samma sätt som storleksändring av applikationsplattor: högerklicka eller klicka(högerklicka eller tryck) och håll kvar etiketten du vill ändra storlek på och välj en av de tillgängliga storlekarna.

Tycker du att det är lätt att ändra storleken på brickorna i ” Start ” (Start meny)Windows 10 ?

Windows 10 erbjuder fler anpassningsalternativ startmenyn än (Start meny)Windows 8.1 eller Windows 7. Nu när du vet hur lätt det är att ändra storlek på brickor bör du inte ha några problem med att organisera dina menyer ” Start(Startmeny) » precis som du vill ha det. Om du har några frågor om detta, ställ dem gärna i kommentarsfältet nedan.

I Windows 10 låter den dig använda den för att ordna appar och genvägar precis som du vill, så att du snabbt kan komma åt de appar du använder oftare. I den här artikeln visar vi dig hur du ändrar storlek på brickorna från dina och vi förklarar också vad varje brickstorlek ger dig och hur de skiljer sig åt. Som du kommer att se är det inte så komplicerat att ändra storlek på brickor i Windows 10 som det kan verka när du startar Windows 10 för första gången:

NOTERA: Skärmbilderna som används i den här artikeln är från Windows 10 med uppdateringen från oktober 2018.

Hur man ändrar storlek på brickor på Start-menyn från Windows 10

När du öppnar ser du olika appbrickor med olika storlekar.

Startmenyn i Windows 10

Om du vill ändra storleken på någon av appbrickorna kan du högerklicka eller knacka och hålla (om du har en pekskärm) på rutan som du vill ändra storlek på. Gå sedan till och välj den storlek du föredrar.

Ändra storlek på en bricka från Start-menyn i Windows 10

Du kan välja flera appbrickor: , och .

brickor visar bara appikoner. Du ser inget annat än detta. Se brickorna som är markerade nedan för ett bra exempel.

Små brickor på startmenyn

brickor visar korta sammanfattningar av apparnas status. Du kan till exempel se den aktuella temperaturen som delas av appen eller de kommande händelserna från din app.

Mellanstora brickor på Start-menyn

brickor tar dubbelt så stort utrymme som de men visar liknande information. Se brickorna som är markerade nedan för att få en uppfattning om hur de ser ut.

Breda brickor på Windows 10 Start-menyn

är den största storleken som du kan ställa in för plattor. De är kvadratiska och tar fyra gånger så stor plats som en platta. brickor visar den maximala mängden information som är tillgänglig från deras appar, till exempel väderprognosen för nästa vecka när du använder väderappar.

Stora brickor på Windows 10 Start-menyn

I Windows 10 kan den använda brickor både för appar från och för genvägar till traditionella skrivbordsappar. Även om appbrickorna vanligtvis kan ha vilken som helst av storlekarna vi visade, kan genvägar bara vara och .

Ändra storlek på en genväg på Start-menyn i Windows 10

Ändra storlek på genvägsrutor är samma sak som att ändra storlek på appbrickor: högerklicka eller tryck och håll ned genvägen du vill ändra storlek på och välj en av de tillgängliga storlekarna.

Tycker du att det är lätt att ändra storlek på brickor på Windows 10 Start-menyn?

Windows 10 erbjuder ett större antal anpassningsalternativ än Windows 8.1 eller Windows 7 gjorde. Nu när du vet hur enkelt det är att ändra storlek på brickor bör du inte ha några problem att ordna precis som du vill ha det. Om du har några frågor om denna fråga, tveka inte att fråga i kommentarsfältet nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button