Hur man ändrar bildskärmens uppdateringsfrekvens i Windows 10

Frekvens(Rate) uppdateringar är antalet bilder per sekund som din monitor kan visa, kort sagt, det är antalet gånger din monitor uppdaterar ny information varje sekund. Måttenhet uppdateringshastighet(uppdateringsfrekvens) är hertz, och användningen av hög uppdateringshastighet(uppdateringsfrekvens) kommer faktiskt att göra texten tydligare eller mer synlig på skärmen. Användning av låg uppdateringshastighet(uppdateringsfrekvens) duger text och ikoner(text och ikoner) på displayen är suddig(suddigt) vilket kommer att orsaka ansträngda ögon och huvudvärk.

Om du upplever problem som skärmflimmer eller bildruta-för-bildruta-animeringseffekter när du spelar spel eller bara använder någon grafikmjukvara, är chansen stor att det är relaterat till bildskärmens uppdateringsfrekvens(Övervaka uppdateringsfrekvens) . Tänk nu på att om uppdateringsfrekvens(uppdateringsfrekvens) för din bildskärm är 60 Hz ( Vad(Vilket är standard för bärbara datorer), detta betyder att din bildskärm kan uppdatera med 60 bilder per sekund, vilket är mycket bra.

Hur man ändrar bildskärmens uppdateringsfrekvens i Windows 10

Om din uppdateringsfrekvens(Refresh Rate) för skärmen är inställd på under 60Hz, du måste se till att den inte är inställd på 60Hz för att undvika problem som du kan eller kanske inte upplever beroende på din användning. I äldre versioner Windows det var lättare ändra bildskärmens uppdateringsfrekvens(Ändra bildskärmens uppdateringsfrekvens) eftersom den var in kontrollpaneler(Kontrollpanelen) men i Windows 10 du måste göra allt i Appen Inställningar(Inställningar App) . I alla fall(I alla fall) utan att slösa tid, låt oss se hur(hur) förändras övervaka uppdateringsfrekvens(Ändra bildskärmens uppdateringsfrekvens) in Windows 10 med hjälp av guiden nedan.

Hur man ändrar övervaka uppdateringsfrekvens(Övervaka uppdateringsfrekvens) in Windows 10

(Se till) Var noga med att skapa punkt återhämtning(återställningspunkt) till fall om något(fall något) går fel.

1. Tryck på knappen Windows-tangent+ jag att öppna “Inställningar(Inställningar)”, tryck sedan på ” Systemet”.(Systemet.)

Tryck på Windows-tangent + I för att öppna Inställningar och klicka sedan på System |  Hur man ändrar bildskärmens uppdateringsfrekvens i Windows 10

2. In menyn till vänster(vänstermeny) se till att välja ” Visa”.(Visa.)

3. Scrolla nu ner och klicka på ” Ytterligare visningsalternativ(Avancerade skärminställningar).

Scrolla ner så hittar du avancerade skärminställningar.

Notera.(Obs!) Om du har flera skärmar anslutna till din PC, se till att välja den skärm som du vill ändra uppdateringshastighet(Uppdateringsfrekvens) . Från och med Windows build 17063 kan du hoppa över det här steget(Från och med Windows build 17063 kan du hoppa över det här steget) och gå direkt till nästa.

4. Här kommer du att se alla bildskärmar som är anslutna till din PC och deras fullständiga information inklusive uppdateringsfrekvens.(Uppdateringsfrekvens.)

5. Om du är säker på att skärmen som du vill ändra uppdateringshastighet(Refresh Rate), klicka på länken ” Displayadapteregenskaper för Display #visa information(visa information) .

Klicka på

6. I fönstret som öppnas, gå till fliken Monitor.(Fliken Övervaka.)

I fönstret som öppnas, gå till Monitor |  Hur man ändrar bildskärmens uppdateringsfrekvens i Windows 10

7. Nu i avsnittet “Monitor Settings”. Välj ” (Välj) Screen Refresh Rate” i rullgardinsmenyn.(Skärmens uppdateringsfrekvens från rullgardinsmenyn.)

I avsnittet

8. Klicka på “Apply” och sedan ” OK(OK)” för att spara ändringarna.

Notera.(Obs!) Du har 15 sekunder på dig att välja “Spara ändringar” eller “Återställ”(Behåll ändringar eller Återställ) innan den automatiskt återgår till föregående frekvens skärmuppdateringar (skärmuppdatering) eller visningsläge(hastighet eller visningsläge) .

Om du är nöjd med den aktuella uppdateringsfrekvensen klickar du på Spara ändringar, annars klickar du på Återställ.

9. Om du vill välja visningsläge(Visningsläge) med skärmuppdateringsfrekvens(Skärmens uppdateringsfrekvens), du måste klicka på länken igen ” Displayadapteregenskaper för Display #

Klicka på

10. Nu på adapterfliken(fliken Adapter) klicka på ” Lista över alla lägen(Lista alla lägen)” längst ned.

På fliken Adapter klickar du på knappen Lista alla lägen längst ned |  Hur man ändrar bildskärmens uppdateringsfrekvens i Windows 10

11. Välj visningsläge(Visningsläge) enligt skärmupplösning och skärmhastighet(skärmupplösning och skärmhastighet) enligt dina krav och klicka på OK.

Välj visningsläge enligt skärmupplösning och skärmhastighet.

12. Om du är nöjd med strömmen uppdateringsfrekvens eller visningsläge(hastighet eller visningsläge), klicka “Spara ändringar(Behåll ändringar)”, annars klicka på ” Återupprätta”.(Återgå.)

Om du är nöjd med den aktuella uppdateringsfrekvensen klickar du på Spara ändringar, annars klickar du på Återställ.

13. När du är klar, stäng allt och starta om datorn.

Utvalda:(Rekommenderad:)

  • Aktivera eller inaktivera skrivskydd(Skrivskydd) för disk(Disk) till Windows 10
  • Ställ in diskkvotsgräns och varningsnivå(Ange diskkvotsgräns och varningsnivå) in Windows 10
  • Aktivera eller inaktivera cachelagring av diskskrivning(Diskskrivcache) Windows 10
  • förhindra(Förhindra hårddisk) sätt hårddisken i viloläge Windows 10

Det är allt, du har framgångsrikt lärt dig hur man ändrar bildskärmens uppdateringsfrekvens i Windows 10(Hur man ändrar bildskärmens uppdateringsfrekvens i Windows 10) , men om du fortfarande har några frågor angående den här guiden, ställ dem gärna i kommentarsfältet.

Uppdateringshastighet är antalet bilder per sekund som din bildskärm kan visa, kort sagt, det är antalet gånger din bildskärm uppdateras med ny information varje sekund. Måttenheten för uppdateringsfrekvens är hertz, och om du använder hög uppdateringsfrekvens blir texten automatiskt tydligare eller synligare på skärmen. Om du använder en låg uppdateringsfrekvens blir texten och ikonerna på displayen suddiga, vilket kommer att anstränga dina ögon och ge dig huvudvärk.

Om du stöter på problem som skärmflimmer eller stop-motion-effekt när du spelar spel eller helt enkelt använder någon grafikintensiv programvara, så finns det en chans att det är kopplat till din bildskärms uppdateringsfrekvens. Fundera nu på om din bildskärms uppdateringsfrekvens är 60Hz (vilket är standard för bärbara datorer), då betyder det att din bildskärm kan uppdatera 60 bildrutor per sekund, vilket är mycket bra.

Hur man ändrar bildskärmens uppdateringshastighet i Windows 10

Om din uppdateringsfrekvens för en skärm är inställd på lägre än 60Hz, måste du se till att den ställs in på 60Hz för att undvika problem som du kan eller kanske inte möter beroende på din användning. I äldre versioner av Windows var det enklare att ändra bildskärmens uppdateringsfrekvens eftersom den fanns på kontrollpanelen, men med Windows 10 måste du göra allt i appen Inställningar. Hur som helst, utan att slösa någon tid, låt oss se hur du ändrar bildskärmens uppdateringsfrekvens i Windows 10 med hjälp av den nedan listade handledningen.

Hur man ändrar bildskärmens uppdateringshastighet i Windows 10

Se till att skapa en återställningspunkt ifall något går fel.

1. Tryck på Windows-tangent + I för att öppna Inställningar och klicka sedan på Systemet.

Tryck på Windows-tangent + I för att öppna Inställningar och klicka sedan på System |  Hur man ändrar bildskärmens uppdateringshastighet i Windows 10

2. Se till att välja i menyn till vänster visa.

3. Scrolla nu ner till botten och klicka sedan på “avancerade skärminställningar“.

Scrolla ner så hittar du avancerade skärminställningar.

Notera: Om du har mer än en bildskärm ansluten till din PC, se till att välja den bildskärm du vill ändra uppdateringsfrekvensen. Från och med Windows build 17063 kan du hoppa över det här steget och gå direkt till under ett.

4. Härnäst skulle du se all bildskärm som är ansluten till din PC och deras fullständiga information, inklusive Uppdateringsfrekvens.

5. När du är säker på vilken skärm du vill ändra uppdateringsfrekvens för, klicka på “Displayadapteregenskaper för Display#“-länken under visningsinformationen.

Klicka på Egenskaper för bildskärmsadapter för bildskärm #

6. I fönstret som öppnar växeln till Övervakningsfliken.

I fönstret som öppnar bytet till fliken Monitor |  Hur man ändrar bildskärmens uppdateringshastighet i Windows 10

7. Nu under Monitorinställningar, Välj Skärmens uppdateringsfrekvens från rullgardinsmenyn.

Under Bildskärmsinställningar väljer du Skärmens uppdateringshastighet från rullgardinsmenyn

8. Klicka på Verkställ, följt av OK för att spara ändringar.

Notera: Du har 15 sekunder på dig att välja Behåll ändringar eller Återställ innan den automatiskt återgår till föregående skärmuppdateringsfrekvens eller visningsläge.

Om du är nöjd med den aktuella uppdateringsfrekvensen klickar du på Behåll ändringar annars klickar du på Återställ

9. Om du vill välja ett visningsläge med skärmuppdateringshastighet måste du klicka på “Displayadapteregenskaper för Display#“länk.

Klicka på Egenskaper för bildskärmsadapter för bildskärm #

10. Nu under Adapter-fliken, klicka på “Lista alla lägen”-knappen längst ner.

Under fliken Adapter klickar du på knappen Lista alla lägen längst ned |  Hur man ändrar bildskärmens uppdateringshastighet i Windows 10

11.Välj en visningsläge enligt skärmupplösningen och skärmhastigheten enligt dina specifikationer och klicka på OK.

Välj ett visningsläge enligt skärmupplösningen och skärmhastigheten

12.Om du är nöjd med den aktuella uppdateringsfrekvensen eller visningsläget, klicka behålla ändringar annars klicka på återgå.

Om du är nöjd med den aktuella uppdateringsfrekvensen klickar du på Behåll ändringar annars klickar du på Återställ

13. När du är klar stäng allt och starta om datorn.

Rekommenderad:

Det är det du framgångsrikt har lärt dig Hur man ändrar bildskärmens uppdateringshastighet i Windows 10 men om du fortfarande har några frågor angående denna handledning, ställ dem gärna i kommentarsavsnittet.