Hur man ändrar bakgrundsbilden för inloggningsskärmen i Ubuntu

En av fördelarna som Ubuntu erbjuder är möjligheten att anpassa olika aspekter av operativsystemet efter dina önskemål inklusive bakgrunden på inloggningsskärmen som ställdes in som standard av programmerarna.

Även om att ändra bakgrunden är ett alternativ som är aktiverat för att ändra skrivbordsbilden och låsskärmen, när det hänvisar till den som etableras under inloggningen, är det något helt annat .

Det visar sig att Linux ställer in en standardkonfiguration, där användaren måste ange sitt lösenord för att börja använda datorn.

Detta är mycket användbart för dem som dela datorn med andra människor eller för de som är offentliga. Det är i den här aspekten som vissa inser att innehållet som anges som bakgrund på inloggningsskärmen blir lite tråkigt.

Det är därför du hittar olika metoder här, beroende på version av Ubuntu som du använder, för att ändra denna aspekt och bestämma en bild som du gillar det Mer.

Kolla in sessionshanteraren för att ändra bakgrunden på inloggningsskärmen

Eftersom Ubuntu inte tillåter ett direkt alternativ för att göra dessa typer av ändringar, är det nödvändigt att öppna stigarna genom parametrar för operativ system.

Var inte rädd, för dessa steg är lättare än det ser ut. Därför kommer det bara att vara nödvändigt att följa instruktionerna i den här artikeln till punkt och pricka.

En av huvudfunktionerna i Linux är möjligheten att installera en sessionshanterare för att veta hur man använder datorn. Vilket kan göras som standard eller manuellt av personen.

Om du vet inte vilken sessionshanterare som används. Det första steget är att ta reda på vilken som är installerad på din version av Ubuntu.

För att göra detta börjar du med att öppna “Kommandofönstret” eller ” Terminal » erkänd via genvägen » Ctrl + Alt + T ” var han kommer att räcka för dig att skriva ” sudo cat /etc/X11/default-display-manager “.

Genom att trycka på “Enter” returneras automatiskt namnet på hanteraren som används, och som i detta exempel används GDM3. Nästa steg är att söka efter bilden du vill skapa genom en sökmotor som Google.

Identifiera bilden som kommer att vara den nya bakgrunden på inloggningsskärmen

För att starta ändringen kommer det att vara nödvändigt att hitta bilden (oavsett format) i systemets bakgrundsmapp.

Detta kan göras på två sätt, båda via “Terminalen”, som återigen kommer att vara tillgänglig via genvägen. Den första ställer automatiskt in bilden i filen, vilket kommer att uppnås genom följande kommando:

  • “sudo cp ~/Pictures/Picture.png /usr/share/background”

Observera att där namnet på “Image.png” går, namnet på den nya tapeten måste åtfölja dess format. Åtföljs av rutten där du är.

Den andra metoden är genom filhanteraren, som kan öppnas från “Terminalen” genom att ange kommandot “sudo nautilus/usr/share/background” .

När fönstret öppnas är allt du behöver göra att kopiera bilden du laddade ner till den här mappen. Och så gå till nästa steg.

Ändra CSS-filen

Det sista steget för att ändra bakgrunden till Ubuntus inloggningsskärm kräver ändra programmeringsspråket vilken är denna parameter.

Detta kan uppnås genom att ange kommandot “sudo vim /etc/alternatives/gdm3.css” i “Terminal”, där du ska hitta linjen för “lockDialogGroup” och gör följande modifiering:

  • “#LockDialogGroup {
  • bakgrund: url(file:///usr/share/backgrounds/Imagen.png);
  • bakgrund-upprepning: ingen upprepning;
  • bakgrundsstorlek: omslag;
  • bakgrundsposition: mitten; }”

Slutligen kommer det att räcka till spara ändringar och stäng redigeraren. Logga sedan ut eller starta om datorn för att kontrollera om ändringen har gjorts.

På det här enkla sättet kan du ändra denna intressanta aspekt av ditt Ubuntu-team. Där du kan njuta av en mycket attraktiv bild varje gång du startar datorn.

Relaterade Artiklar

Back to top button