Hur man ändrar arbetsgrupp på Mac i 4 steg

Arbetsgrupper är det enklaste sättet att länka ihop ett litet antal datorer och enheter för att underlätta nätverk och delning, vilket gör dem idealiska för din hemnätverk(hemnätverk) . Om du vill att dina bärbara datorer, stationära datorer, skrivare och andra enheter ska dela resurser måste de vara en del av samma arbetsgrupp. Den här guiden visar hur du ändrar arbetsgruppen till Mac i bara fyra steg:

NOTERA.(OBS:) Den här guiden gäller för macOS Mojave eller nyare. Funktionerna som presenteras i vår guide kanske inte fungerar i äldre versioner. Mac OS .

Steg 1: Öppna Systeminställningar

Medan det finns andra sätt att komma åt Systeminställningar(Systeminställningar) , en av de enklaste är att öppna den från äppelmeny(Äppelmeny) överst vänstra hörnet(vänster hörn) på skärmen. Klick(Klicka) eller tryck på Apples logotyp(Apple-logotypen) och välj sedan ” Systeminställningar”(Systeminställningar) .

Steg 2: Gå online

I fönstret ” Systeminställningar(Systeminställningar) » klicka eller tryck på « Netto”(Nätverk).

Nätverksalternativ i Systeminställningar

Denna åtgärd öppnar ” Net”.(nätverk)

Steg 3(Steg 3) . Öppna fler alternativ för din nätverksanslutning .(nätverksanslutning)

På vänster sida av panelen Netto”(Nätverk) visar en lista med din nätverkskopplingar(nätverksanslutning) . Den gröna pricken indikerar vilken anslutning som för närvarande är aktiv. Du kan vara ansluten till nätverket genom WiFi eller Ethernet(Wi-Fi eller Ethernet) med hjälp av nätverkskabel(nätverkskabel) . Välj aktiv nätverksanslutning(nätverksanslutning) som du vill ändra arbetsgrupp för. Klicka eller tryck sedan på ” Dessutom(Avancerat) » i det nedre högra hörnet för att se egenskaperna för det valda nätverket.

Öppna Avancerade inställningar för ditt föredragna nätverk.

Steg 4(Steg 4). Byt arbetsgrupp(Ändra arbetsgrupp) till WINS-fliken(fliken WINS)

Gå till fliken VINNER ( Windows Internet Name Service). (Windows Internet Name Service) Inställningarna du gör på den här fliken påverkar din nätverksanslutning(nätverksanslutning) med Windows-baserade enheter och datorer. I fält Arbetsgrupp(Arbetsgrupp) ange namnet på den arbetsgrupp du vill använda. Det måste vara samma sak arbetsgruppens namn(arbetsgruppsnamn) , som används av andra datorer i samma nätverk för att göra det lättare att dela mappar och enheter. Klicka på när du är klar OK och du kommer att returneras till ” Net”.(nätverk)

Byt arbetsgrupp på din Mac

På panelen ” Netto(Nätverk) » klicka eller tryck på « Tillämpa(Apply) “, och dina arbetsgruppsinställningar kommer att sparas och användas av din Mac .

RÅD.(TIPS:) Namn standard arbetsgrupp(standardarbetsgruppsnamn) på macOS och WindowsARBETSGRUPP vilket förenklar användarupplevelsen. Du kan dock använda ett annat namn i ditt nätverk.

Hur många datorer och enheter har du i din arbetsgrupp?

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att få ditt team konfigurerat så att du kan dra full nytta av det. Innan du stänger, vänligen meddela oss hur många enheter du har arbetsgrupp(arbetsgruppen inkluderar) ? Du använder också Mac och Windows-datorer(Mac och Windows PC) ? Finns det datorer i din arbetsgrupp med linux?

Arbetsgrupper är det enklaste sättet att länka samman ett litet antal datorer och enheter för att göra nätverk och delning enklare, vilket gör dem idealiska för ditt hemnätverk. Om du vill att dina bärbara datorer, stationära datorer, skrivare och andra enheter ska dela resurser måste de vara en del av samma arbetsgrupp. Den här handledningen visar hur du ändrar arbetsgruppen på en Mac i bara fyra steg:

NOTERA: Den här guiden täcker macOS Mojave eller nyare. Funktionerna som delas i vår guide kanske inte fungerar på äldre versioner av Mac OS.

Steg 1. Öppna Systeminställningar

Även om det finns fler sätt att komma åt, är ett av de enklaste att öppna det från Apple-menyn i det övre vänstra hörnet på skärmen. Klicka eller tryck på Apple-logotypen och sedan .

Systeminställningar i Apple-menyn

Steg 2. Gå till Nätverk

Klicka eller tryck på i fönstret.

Alternativet Nätverk i fönstret Systeminställningar

Denna åtgärd öppnar rutan.

Steg 3. Öppna de avancerade alternativen för din nätverksanslutning

På vänster sida visar rutan en lista med dina nätverksanslutningar. En grön prick indikerar vilken anslutning som för närvarande är aktiv. Du kan vara ansluten till nätverket via Wi-Fi eller Ethernet med en nätverkskabel. Välj den aktiva nätverksanslutning som du vill byta arbetsgrupp för. Klicka eller tryck sedan på knappen längst ner till höger för att se egenskaperna för det valda nätverket.

Öppna Avancerade alternativ för ditt föredragna nätverk

Steg 4. Byt arbetsgrupp från fliken WINS

Gå till fliken (Windows Internet Name Service). Inställningarna du gör på den här fliken påverkar din nätverksanslutning med Windows-baserade enheter och datorer. I fältet skriver du namnet på den arbetsgrupp du vill använda. Det måste vara samma arbetsgruppsnamn som används av andra datorer i det nätverket för att underlätta delning av mappar och enheter. När du är klar klickar du på så kommer du tillbaka till rutan.

Byt arbetsgrupp på din Mac

Klicka eller tryck på i rutan, så sparas och används dina arbetsgruppsinställningar av din Mac.

DRICKS: Standardarbetsgruppens namn på både macOS och Windows är WORKGROUP, vilket gör det enklare för användarna. Men i ditt nätverk kan du använda ett annat namn.

Hur många datorer och enheter har du i din arbetsgrupp?

Vi hoppas att den här handledningen har hjälpt dig att skapa din arbetsgrupp och att du kan dra nytta av alla fördelar som följer med den. Innan du stänger, låt oss veta hur många enheter din arbetsgrupp innehåller? Dessutom, använder du både Mac och Windows PC? Finns det några datorer med Linux i din arbetsgrupp?