Hur man aktiverar viloläge i Windows 10

När du öppnar menyn Nutrition” i (Kraft)Windows 10 du ser alternativen ” Sova”, “Stäng av(Sov, stäng av)” och ” Starta om(Omstart) ” . Vad händer om du vill lägga till ett alternativ till den här menyn Övervintra? För att använda den här funktionen måste du aktivera den manuellt. Det är därför vi i den här guiden ger dig steg för steg information om hur du aktiverar ” viloläge(Hibernate)” i Windows 10 för att visa det i menyn Mat”(Kraft) . Så här går det till:

Vad är viloläge i Windows?

Viloläge(Hibernate) (eller suspendera på disk) är ett sätt att stänga av dator eller enhet(PC eller enhet) så att du kan fortsätta där du slutade. Han ser ut som sova förutom att systemet kan lagra viloläge(viloläge) mycket längre med mindre energiförbrukning(energiförbrukning) . Dessutom kan systemet finnas kvar sovande(viloläge) även efter att du kopplat bort den från strömförsörjning(kraftkälla) . Men att återuppta från viloläge är inte omedelbart, som när du använder sova . Förnyelsens varaktighet är densamma uppstartsprocedur(startprocedur) efter det vanliga slutförande av arbetet(Stänga av) .

Aktivering Övervintra använder extra utrymme på partitionen där den är installerad Windows . Det utrymme som den tar upp motsvarar ungefär ditt random access minne(BAGGE) . Detta utrymme är reserverat för att kopiera information om program som körs vid användning Övervintra . Så när du vaknar från viloläge är alla dina öppna program, applikationer och filer tillgängliga precis där du slutade innan du påbörjade proceduren viloläge(Viloläge) .

Läs denna Wikipedia-artikel om du vill veta mer tekniska detaljer om Övervintra och hur det fungerar.

Hur man aktiverar viloläge(Hibernate-alternativ) Windows 10

Första inloggning med konto(användarkonto) administratör på en PC, laptop eller surfplatta med Windows 10. Öppna sedan kontrollpanel(Kontrollpanelen) och gå till ” Utrustning och ljud»(Hårdvara och ljud).

Kontrollpanelen - Gå till Maskinvara och ljud.

Hitta alternativ strömförsörjning(Strömalternativ) och klicka eller tryck på dem.

Kontrollpanelen - Gå till Energialternativ.

I den vänstra kolumnen, klicka eller tryck på länken som säger: ” Välj vad strömbrytaren gör.”(Välj vad strömknappen gör.)

Kontrollpanelen - Klicka på

Du kan se olika Avstängningsinställningar(Avstängningsinställningar) , inklusive Övervintra som är inaktiverad, till skillnad från de andra.

Klicka eller tryck på länken som säger: “Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga.”(“Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga.”)

Kontrollpanelen - Klicka på Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga.

Denna åtgärd låter dig redigera avstängningsalternativ. (Avstängningsinställningar) Markera rutan bredvid Viloläge(Viloläge) och klicka Spara ändringar(Spara ändringar) .

Kontrollpanel - Aktivera viloläge

Nu kan du stänga kontrollpanel(Kontrollpanel) .

Nu kan du använda viloläge(Hibernate-alternativ) Windows 10.

Parameter ” Viloläge(Hibernate)” är nu tillgänglig i menyn ” Mat ” (Kraft)Windows 10 som du kan se nedan. För att använda den, klicka eller tryck på ” Start”,(Starta,) sedan ” Mat(Ström)” och ” Viloläge(Viloläge) » .

Sleep-alternativ i Power-menyn i Windows 10.

Föredrar du att använda Övervintra istället för sova ?

Vi gillar alternativet Övervintra och ibland föredrar vi det sova . Chansen är stor att du också är det, det är därför du läser den här handledningen. Innan du stänger, berätta varför du föredrar Övervintra och hur ofta använder du det. Kommentar(Kommentera) nedan och låt oss diskutera.

När du öppnar menyn i Windows 10 ser du alternativen för , och . Vad händer om du vill lägga till alternativet i den här menyn? För att använda den här funktionen måste du aktivera den manuellt. Det är därför vi i den här guiden ger dig steg-för-steg-information om hur du aktiverar alternativet i Windows 10, så att det visas i menyn. Så här görs det:

Vad är Hibernate i Windows?

(eller suspendera till disk) är ett sätt att stänga av din dator eller enhet så att du kan återuppta din aktivitet precis där du slutade. Det liknar , förutom att systemet kan behålla viloläget mycket längre, med lägre energiförbrukning. Dessutom kan systemet behålla viloläget även efter att du kopplat bort det från strömkällan. Men att återuppta driften från viloläge är inte omedelbart, som det är när du använder . Återuppta varaktigheten liknar startproceduren efter en vanlig avstängning.

Aktivering använder extra utrymme på partitionen där Windows är installerat. Det utrymme det tar motsvarar ungefär ditt RAM-minne. Detta utrymme är reserverat för att kopiera information om program som körs när du använder . Därför, när du återgår från viloläge, är alla dina öppnade program, appar och filer tillgängliga precis där du slutade innan du påbörjade proceduren.

Hyberfil.sys-filen som används av Hibernation-alternativet

Läs den här artikeln på Wikipedia om du vill lära dig mer tekniska detaljer om och hur det fungerar.

Hur man aktiverar Hibernate-alternativet i Windows 10

Logga först in med ett användarkonto som är administratör på din Windows 10-dator, bärbara dator eller surfplatta. Öppna sedan kontrollpanelen och gå till .

Kontrollpanelen - Gå till Maskinvara och ljud

Leta efter och klicka eller tryck på dem.

Kontrollpanelen - Gå till Energialternativ

I den vänstra kolumnen klickar eller trycker du på länken som säger: “

Kontrollpanelen - Klicka på Välj vad strömknappen gör

Du kan se olika , inklusive , som är inaktiverat, till skillnad från resten.

Klicka eller tryck på länken som säger:

Kontrollpanelen - Klicka på Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga

Denna åtgärd gör det redigerbart. Markera rutan bredvid och tryck på .

Kontrollpanel - Aktivera viloläge

Du kan nu stänga.

Du kan nu använda Hibernate-alternativet i Windows 10

Alternativet är nu tillgängligt i menyn i Windows 10, som du kan se nedan. För att använda den, klicka eller tryck sedan på och sedan på .

Alternativet Hibernate i Windows 10s Power-meny

Föredrar du att använda Hibernate istället för Sleep?

Vi gillar alternativet, och ibland föredrar vi det att . Det gör du förmodligen också, och det är därför du har läst den här handledningen. Innan du stänger, berätta för oss varför du föredrar och hur ofta du använder det. Kommentera nedan och låt oss diskutera.

Relaterade Artiklar

Back to top button