Hur man aktiverar Touch Keyboard i Windows 11

Om du använder en pekskärmsenhet med Windows 11 , kan pektangentbordet hjälpa till i olika situationer. Kanske vill du använda din dator som surfplatta, eller så är dess fysiska tangentbord dött eller trasigt. Införandet av ett pekskärmtangentbord lägger till det i aktivitetsfältet, så att du kan ta fram det med en touch när du behöver det. Dessutom, om du vill ha lite kul finns pektangentbordet med Windows 11 innehåller även uttryckssymboler. Läs den här guiden för att lära dig hur du aktiverar eller inaktiverar tangentbordet på pekskärmen Windows 11 :

Hur man slår på den tryck på tangentbordet (Touchtangentbord)Windows 11

Beroende på din enhet och dess standardinställningar, funktionen tryck på tangentbordet(Touch Keyboard) kan inaktiveras som standard i Windows 11 . Du kan dock enkelt aktivera den och lägga till dess ikon i aktivitetsfältet. För att komma igång, högerklicka eller tryck och håll ned ett tomt område i aktivitetsfältet och klicka eller tryck sedan på Alternativ i aktivitetsfältet(Inställningar i aktivitetsfältet) .

Åtkomst till aktivitetsfältets inställningar

RÅD(TIPS) : Du kan komma till samma plats genom att öppna appen Inställningar genom att välja ” Personalisering(Personlig)” och sedan ” Aktivitetsfältet(Aktivitetsfält) » .

I kapitel “Ikoner i vinklad aktivitetsfält”(“Hörnikoner i aktivitetsfältet”) klicka eller tryck på knappen bredvid tryck på tangentbordet(Tryck på tangentbordet) för att aktivera det.

Aktivera Touch Keyboard i Windows 11

Aktivera pektangentbord in Windows 11

Tangentbordsikonen visas omedelbart i aktivitetsfältet som visas nedan.

Tryck på tangentbordsikonen i aktivitetsfältet

Ikon tryck på tangentbordet(Tryck på Tangentbord) i aktivitetsfältet

Om du trycker på eller trycker på den visas tangentbordet på pekskärmen längst ned på skärmen och du kan använda det för att skriva in text i valfri applikation.

Windows 11 pektangentbord

Windows 11 pektangentbord

Hur man inaktiverar pektangentbordet i Windows 11

Om du vill inaktivera pektangentbordet i Windows 11 högerklicka igen eller tryck och håll ned aktivitetsfältet för att komma åt Aktivitetsfältets inställningar(Inställningar i aktivitetsfältet) som visas i föregående kapitel. Sedan i avsnittet “Ikoner i hörnet av aktivitetsfältet(“Hörnikoner i aktivitetsfältet) » Stäng av(”) alternativknapp bredvid posten “ Peka på tangentbordet(Peka tangentbord) » .

Inaktivera pekskärmtangentbord i Windows 11

Inaktivera tangentbordet på pekskärmen Windows 11

Tangentbordsikonen är dold i aktivitetsfältet.

Du gillar tryck på tangentbordet(Touchtangentbord) Windows 11 ?

Jag gillar att ha ett reservtangentbord för pekskärmsenheter så jag inkluderade ikonen tryck på tangentbordet (Touchtangentbord)Windows 11 . Jag använder många uttryckssymboler och jag tycker att det är enkelt och roligt att chatta med min bärbara dator som surfplatta. Och du? Gillar du pektangentbord Windows 11? Vad gillar du mest med den? Låt oss veta om det i kommentarerna.

Om du använder en pekskärmsenhet med Windows 11 kan pektangentbordet hjälpa dig i olika situationer. Kanske vill du använda din PC som en surfplatta, eller kanske är dess fysiska tangentbord slut på batteri eller trasigt. Genom att aktivera tangentbordet på pekskärmen läggs det till i aktivitetsfältet, så att du kan ta upp det med ett enda tryck när du behöver det. Dessutom, om du vill ha kul, innehåller pektangentbordet i Windows 11 även uttryckssymboler. Läs den här guiden för att lära dig hur du aktiverar eller inaktiverar tangentbordet på pekskärmen i Windows 11:

Så här aktiverar du Windows 11 Touch Keyboard

Beroende på din enhet och dess standardinställningar kan funktionen vara inaktiverad som standard i Windows 11. Du kan dock enkelt aktivera den och lägga till dess ikon i aktivitetsfältet. För att börja, högerklicka eller tryck och håll ned ett tomt område i aktivitetsfältet och klicka eller tryck sedan på .

Öppna inställningarna i Aktivitetsfältet

Öppna inställningarna i Aktivitetsfältet

DRICKS: Du kan komma till samma plats genom att öppna appen Inställningar, öppna och sedan .

Klicka eller tryck på knappen bredvid i avsnittet för att aktivera den.

Aktivera pektangentbord i Windows 11

Aktivera pektangentbord i Windows 11

En tangentbordsikon visas omedelbart i systemfältet, som visas nedan.

Touch Keyboard-ikonen i systemfältet

Touch Keyboard-ikonen i systemfältet

Om du klickar eller trycker på den visas tangentbordet på pekskärmen på den nedre delen av skärmen och du kan använda det för att skriva i vilken app som helst.

Windows 11-tangentbordet med pekskärm

Windows 11-tangentbordet med pekskärm

Så här inaktiverar du pekskärmens tangentbord i Windows 11

Om du vill stänga av pektangentbordet i Windows 11, högerklicka eller tryck och håll på aktivitetsfältet igen för att komma åt , som illustreras i föregående kapitel. Stäng sedan av strömbrytaren bredvid posten under .

Inaktivera tangentbordet på pekskärmen i Windows 11

Inaktivera tangentbordet på pekskärmen i Windows 11

Tangentbordsikonen är dold från aktivitetsfältet.

Gillar du Touch Keyboard i Windows 11?

Jag gillar att ha ett backuptangentbord för mina pekskärmsenheter, så jag aktiverade ikonen i Windows 11. Jag använder många uttryckssymboler, och det är enkelt och roligt att ha snabba chattar medan jag använder min bärbara dator som surfplatta. Hur är det med dig? Gillar du Windows 11-tangentbordet med pekskärm? Vad är din favoritsak med den? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button