Hur man aktiverar Steam Play för att få alla Windows-spel att fungera på Linux

Mycket av ansvaret för allt detta har å ena sidan varit utvecklare titlar som vi kan använda idag, såväl som hårdvarutillverkare som tillåter det, såväl som plattformarna som tillhandahåller det till oss. uppgifter, som är fallet med branschledaren för närvarande, Ventilens Ånga .

Detta är något de önskar att de kunde uppnå för alla datoranvändare, oavsett deras operativsystem, men sanningen är att det mesta av tillgängligheten av titlar på dessa linjer, idag, kan vi hitta det på Windows-datorer. Men för bara några veckor sedan började vi prata om Steam Play en tjänst som via verktyget Proton, en modifierad version av den populära Vin kommer att tillåta oss att utföra det mesta Windows-spel på linux .

Tänk på att den här funktionen som vi nämner Steam Play fortfarande har mycket att förbättra, faktiskt är den för närvarande i sin betafasen men datoranvändare med ett Linux-system kan redan börja testa det. För att göra detta, som är uppenbart, den det första vi gör är att installera plattform kund Ånga på vår dator med l’ verktyg linux hittade i motsvarande butiker motsvarande distributioner.

Aktivera Steam Play-funktionen på din Linux-dator

När Ansökan installerat som i Windows, måste vi ange vår identifierare för användaren så att spelplattform kan ansluta till vårt personliga konto och därmed komma åt vårt bibliotek och ånginstallation . Samtidigt måste du installera den senaste versionen av Proton-applikationen som du kan hitta på plattformen Github och aktivera betaversionen av Steam-klienten, sedan den senaste stabil frisättning appen stöder ännu inte Steam Play.

Detta är något som vi uppnår, när vi väl öppnar klienten som vi har installerat, från menyn “Steam / Inställningar / Konto”, där vi aktiverar användningen av versioner Beta i “Delta i betan”. Vi behöver också installera den senaste versionen av våra grafikdrivrutiner, oavsett om det är AMD, NVIDIA eller Intel. Vi kan se instruktionerna för detta i nästa länk .

Då kan vi använda windows spel under Linux, även om vi samtidigt måste komma ihåg att detta är en funktion som för tillfället är i sin linda, så med vissa titlar kan vi hitta problem, eller så fungerar de helt enkelt inte. Med allt och med detta och under månaderna förväntas det att detta kompatibilitet förbättras, liksom antalet fullfjädrade spel på Linux.

Om vi ​​har ett spel som är kompatibelt med Ånga Spela i vårt bibliotek, Följande meddelande visas tillsammans med en installationsknapp som inte ska visas på Linux eller macOS.

Vi installerar spelet som alla andra och kör det ändå. Steam tar hand om alla nödvändiga inställningar och får allt att fungera som det ska.

Relaterade Artiklar

Back to top button