Hur man aktiverar och konfigurerar DDNS på en TP-Link Wi-Fi 6-router

De flesta internetleverantörer använder inte statiska IP-adresser för sina kunder. Därför kan du inte logga in på din router och nätverkstjänster på distans med samma IP-adress varje dag. För att komma runt detta problem kan du använda DDNS ( dynamiskt domännamnssystem(Dynamic Domain Name System) för att binda routern TP-Link Wi-Fi 6 flytande IP till statiskt domännamn. (TP-Link Wi-Fi 6)Så här gör du det gratis:

Hur man kommer åt inställningar dynamisk DNS på en TP-Link Wi-Fi 6-router(Dynamisk DNS)

Aktivera dynamisk DNS(Dynamisk DNS) på en TP-Link-router är endast möjligt från routerns fasta programvara, inte från applikationen Tjudra . Så öppna en webbläsare på din dator och gå till tplinkwifi.net eller 192.168.0.1 . Ange sedan administratörslösenordet för din TP-Link Wi-Fi 6-router och klicka INMATNING(LOGGA IN) .

Logga in(Logga) till din router TP-Link Wi-Fi 6 .

RÅD.(TIPS:) Om firmware TP länk inte på det språk du vill ha, så här ändrar du språket på din TP-Link Wi-Fi 6-router (hur du ändrar språket på din TP-Link Wi-Fi 6-router) .

Först ser du en nätverkskarta och några grundläggande inställningar. inställningar dynamisk DNS(Dynamisk DNS) kan hittas genom att klicka eller trycka på ” Dessutom(Avancerad) ” . I den vänstra kolumnen väljer du ” Netto”(Nätverk) och sedan ” Dynamisk DNS(Dynamisk DNS) » . Därefter bör du se inställningarna DDNS till höger, som i skärmdumpen nedan.

Gå till Avancerat> Nätverk> Dynamisk DNS.” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-nlja5GE15pA/YZHeRjF8YPI/AAAAAAAATMM/g4x4kfDUZ0wrwnT8UUpUlHkt9-pl1bknwCEwYBhgLKtMDABHVOhxbJnhIqJP4jzjIWLMrnl7QBKGTw1b96TCsrSUcbf3DbyB7futpU1bI-cu7nrG_giV34r4PhiZF9C5DLYy3b9UG64e3MH8G4HuUjvOKUhb4td2E1YBlsu7tiwrMe_DS_8-_oZb4c9J7w5nPuamn0uxx8fT-fxDHkqul11QOMlud93xCjDkz8y1v6U-hWvPabeaXsOYXfWy_l1bq1EmkjpBuYWThceW_j3hRdq_H0OU8Q2VCdFktk9xfiDXwZrn1dv0Y3mtkGlh_S9bX8riDiD6ZB5rsQ6DtZKVphaNq4TvFvq0L_v7uD6iUnhXDu6zMs-xTs-9WoSqEb_VFm2joIGyK9msdb3DGw1_5ibt4WHRkoXEjmqcno2NUuxg8oeg8c3Jc6dIjTvHgWSDWXW373PWMMgYgx_M2SAirprA-stxMZmqNYC6GsumyvNASYajAfA_PXXv6ClwPYm5SoXgqIF80–xSY7kHKz9_yaHExBsOpaZ-hxDr378mgtyem1wJPxfxakeYxrAYpFhrYNKtYAiIllxrjy-pKqUF24xEYmpZH5zjjf2Wlhd0YCWJI6XmQLwGcELfQnhKSq1WNZPRlvw70IokAEmVTqMHMlrd4zgwitTHjAY/s0/l5IkjE6gCFpn-BKo-502Gvf-Uqk.png”/></p> <p>Gå till avsnittet ” <strong>Avancerat> Nätverk> Dynamisk DNS</strong></p> <p><strong>VIKTIG:</strong>(VIKTIGT:) Om du planerar att använda gratistjänsten <strong>DDNS</strong> från TP-Link kommer du att se en varning om att du först måste logga in med ditt TP-Link ID. Innan du går vidare, följ instruktionerna i den här guiden: Hur man skapar och lägger till ett TP-Link ID till din TP-Link Wi-Fi 6-router ) .</p> <h2>Hur man aktiverar <strong>dynamisk DNS</strong>(Dynamisk DNS) på en TP-Link Wi-Fi 6-router</h2> <p>Klicka eller tryck på rullgardinsmenyn ” <strong>Service Provider” till höger. </strong>(Tjänsteleverantör) Du kan använda NO-IP och DynDNS tjänster tillsammans med <strong>TP länk</strong> genom att välja en tjänsteleverantör från listan och sedan ange den nödvändiga anslutningsinformationen.</p> <p style=Välj en DDNS-tjänstleverantör

Välj(Välj) leverantör tjänster(Tjänsteleverantör) för DDNS

I den här guiden utgår vi från att du vill använda gratistjänsten DDNS från TP-Link. (DDNS) För att göra detta, välj TP länk i rullgardinsmenyn Tjänsteleverantör” och klicka eller tryck sedan på ” (Tjänsteleverantör)Registrera(Registrera) ” .

Klicka eller tryck på Registrera

Klicka eller tryck på Registrera

Ange det domännamn du vill använda och klicka Spara(Spara) . Om det inte är tillgängligt får du ett felmeddelande som informerar dig om att domännamnet redan är registrerat. Då måste du ange en annan.

Ange ett domännamn för DDNS

Ange ett domännamn för DDNS

Om allt gick bra kommer du att se domännamnet, datumet för dess registrering och domänens status.

Visa dina DDNS-detaljer

Visa dina DDNS-detaljer

Du har slutfört inställningen DDNS för din TP-Link Wi-Fi 6-router. (DDNS)Nu kan du använda den här domänen för alla uppgifter, inklusive konfiguration och användning av funktioner VPN – servrar på din router.

TIPS: Du kan registrera flera domäner med hjälp av tjänsten (DRICKS:)DDNS från TP-Link, men endast en kan användas åt gången.

Hur man inaktiverar DDNS på en TP-Link-router

Om du inte längre vill använda DDNS ange din routers firmware och navigera till “Avancerat -> Nätverk -> Dynamisk DNS.”Hitta till höger Lista över domännamn(Domännamnslista) och klicka eller tryck på lossa,(Ta bort bindning) och tryck sedan på Ta bort för service (Radera)DDNS som du inte vill använda.

Avbind och ta sedan bort din DDNS-domän.

Ta bort länken och ta sedan bort din domän DDNS.

Efter varje tryckning kommer du att se ett kort meddelande från din TP-Link Wi-Fi 6-router som bekräftar att operationen lyckades.

Hur använder du DDNS på en TP-Link Wi-Fi 6-router?

Miljö dynamisk DNS(Dynamisk DNS) är användbart när du vill komma åt tjänster inom ditt nätverk var som helst på Internet. Till exempel om du ska vända din router TP länk i VPN -server och ansluta till ditt hemnätverk måste du DDNS var aktiv och arbetande. Detsamma gäller om du har NAS konfigurerad som FTP eller en molnserver som du vill komma åt var som helst. Innan du stänger den här guiden, vänligen meddela oss om du lyckades aktivera DDNS på din router TP länk Wi-Fi 6 och hur du planerar att använda den här tjänsten. Kommentar(Kommentera) nedan och låt oss veta.

De flesta internetleverantörer använder inte statiska IP-adresser för sina kunder. Därför kan du inte logga in på distans till din router och dina nätverkstjänster med samma IP-adress varje dag. Förbi detta problem kan du använda DDNS (Dynamic Domain Name System) för att binda din TP-Link Wi-Fi 6-router, som har en flytande IP-adress, till ett statiskt domännamn. Så här gör du det gratis:

Så här kommer du åt de dynamiska DNS-inställningarna på din TP-Link Wi-Fi 6-router

Aktivering av dynamisk DNS på din TP-Link-router kan endast göras från routerns firmware och inte från appen. Öppna därför en webbläsare på din dator och navigera till eller . Ange sedan administratörslösenordet för din TP-Link Wi-Fi 6-router och tryck på .

Logga in på din TP-Link Wi-Fi 6-router

Logga in på din TP-Link Wi-Fi 6-router

DRICKS: Om den fasta programvaran för TP-link inte är på det språk du vill ha, så här ändrar du språket på din TP-Link Wi-Fi 6-router.

Först ser du nätverkskartan och några grundläggande inställningar. De dynamiska DNS-inställningarna kan hittas genom att klicka eller knacka på . I den vänstra kolumnen väljer du , följt av . Därefter bör du se DDNS-inställningarna till höger, som i skärmdumpen nedan.

Gå till Avancerat> Nätverk > Dynamisk DNS” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-nlja5GE15pA/YZHeRjF8YPI/AAAAAAAATMM/g4x4kfDUZ0wrwnT8UUpUlHkt9-pl1bknwCEwYBhgLKtMDABHVOhxbJnhIqJP4jzjIWLMrnl7QBKGTw1b96TCsrSUcbf3DbyB7futpU1bI-cu7nrG_giV34r4PhiZF9C5DLYy3b9UG64e3MH8G4HuUjvOKUhb4td2E1YBlsu7tiwrMe_DS_8-_oZb4c9J7w5nPuamn0uxx8fT-fxDHkqul11QOMlud93xCjDkz8y1v6U-hWvPabeaXsOYXfWy_l1bq1EmkjpBuYWThceW_j3hRdq_H0OU8Q2VCdFktk9xfiDXwZrn1dv0Y3mtkGlh_S9bX8riDiD6ZB5rsQ6DtZKVphaNq4TvFvq0L_v7uD6iUnhXDu6zMs-xTs-9WoSqEb_VFm2joIGyK9msdb3DGw1_5ibt4WHRkoXEjmqcno2NUuxg8oeg8c3Jc6dIjTvHgWSDWXW373PWMMgYgx_M2SAirprA-stxMZmqNYC6GsumyvNASYajAfA_PXXv6ClwPYm5SoXgqIF80–xSY7kHKz9_yaHExBsOpaZ-hxDr378mgtyem1wJPxfxakeYxrAYpFhrYNKtYAiIllxrjy-pKqUF24xEYmpZH5zjjf2Wlhd0YCWJI6XmQLwGcELfQnhKSq1WNZPRlvw70IokAEmVTqMHMlrd4zgwitTHjAY/s0/l5IkjE6gCFpn-BKo-502Gvf-Uqk.png”/></p> <p>Gå till Avancerat > Nätverk > Dynamisk DNS</p> <p><strong>VIKTIG:</strong> Om du planerar att använda TP-Links kostnadsfria DDNS-tjänst ser du en varning om att du först måste logga in med ditt TP-Link-ID. Följ instruktionerna i den här guiden innan du går vidare: Hur man skapar och lägger till ett TP-Link ID till din TP-Link Wi-Fi 6-router.</p> <h2>Så här aktiverar du Dynamic DNS på din TP-Link Wi-Fi 6-router</h2> <p>Klicka eller tryck på rullgardinsmenyn till höger. Du kan använda NO-IP- och DynDNS-tjänsterna, tillsammans med TP-Link, genom att välja tjänsteleverantör från listan och sedan tillhandahålla nödvändig anslutningsinformation.</p> <p style=Välj tjänsteleverantör för DDNS

Välj tjänsteleverantör för DDNS

För den här guiden antar vi att du vill använda TP-Links kostnadsfria DDNS-tjänst. För att göra det, välj i rullgardinsmenyn och klicka eller tryck sedan på .

Klicka eller tryck på Registrera

Klicka eller tryck på Registrera

Ange ett domännamn som du vill använda och tryck på . Om det inte är tillgängligt får du ett felmeddelande som informerar dig om att domännamnet redan är registrerat. Sedan måste du ange en annan.

Skriv domännamnet för DDNS

Skriv domännamnet för DDNS

Om allt gick bra ser du domännamnet, datumet när det registrerades och domänens status.

Se detaljerna för din DDNS

Se detaljerna för din DDNS

Du är klar med DDNS-konfigurationen för din TP-Link Wi-Fi 6-router. Du kan nu använda den här domänen för alla typer av uppgifter, inklusive att ställa in och använda VPN-serverfunktionen på din router.

DRICKS: Du kan registrera flera domäner med TP-Links DDNS-tjänst, men endast en kan användas åt gången.

Så här avaktiverar du DDNS på din TP-Link-router

Om du inte längre vill använda DDNS, logga in på din routers firmware och gå till Till höger, leta efter , och klicka eller tryck på och sedan på knappen för den DDNS-tjänst du inte vill använda.

Avbind och ta sedan bort din DDNS-domän

Avbind och ta sedan bort din DDNS-domän

Efter varje klick ser du ett kort meddelande från din TP-Link Wi-Fi 6-router som bekräftar att operationen lyckades.

Hur använder du DDNS på din TP-Link Wi-Fi 6-router?

Att ställa in dynamisk DNS är användbart när du vill komma åt tjänster i ditt nätverk var som helst på internet. Om du till exempel ska förvandla din TP-Link-router till en VPN-server och ansluta till ditt hemnätverk behöver du DDNS aktiv och fungerande. Detsamma gäller om du har en NAS inställd som en FTP- eller molnserver som du vill komma åt var som helst. Innan du stänger den här handledningen, berätta för oss om du lyckades aktivera DDNS på din TP-Link Wi-Fi 6-router och hur du planerar att använda den här tjänsten. Kommentera nedan och låt oss veta.

Relaterade Artiklar

Back to top button