Hur man aktiverar mörkt läge på Microsoft Teams för skrivbord och webb

Om du använder Microsoft Teams för att kommunicera med andra medlemmar kan du, om du vill, aktivera och använda mörkt läge i Microsoft Teams(Mörkt läge på Microsoft Teams) på skrivbordsprogrammet eller på webben.

För närvarande Microsoft Teams har blivit en viktig programvara och lösning för människor som arbetar hemifrån. Detta gör att användare kan kommunicera med varandra på distans så att anställda kan fortsätta arbeta med projektet som vanligt. Om du spenderar mycket tid på att använda Microsoft Teams på din dator och du ofta har ögonproblem kan den här artikeln hjälpa dig att slappna av lite. Ett mörkt läge eller tema är alltid praktiskt för personer som ofta använder en viss programvara eller gränssnitt. Precis som i Windows-inställningar (Windows-inställningar), YouTube, Google Chrome, Microsoft Edge Browser etc., kan du även aktivera mörkt läge i Microsoft Teams .

Oavsett om du använder webbversionen av skrivbordsprogrammet Microsoft Teams , denna parameter är i samma position. Även om det är väldigt liten skillnad mellan de två gränssnitten kommer det inte att vara svårt för dig att bestämma den önskade inställningen. Vi har inkluderat skärmdumpar av skrivbordsprogramvaran i den här artikeln. Du kan dock följa samma steg för att göra det på webben också.

Aktivera mörkt läge i Microsoft Teams

Att slå på mörkt läge(Mörkt läge) i programvaran Microsoft Teams eller online, följ dessa steg.

  1. Öppna Microsoft Teams på din PC.
  2. Klicka på din profilbild.
  3. Välj Inställningar i listan.
  4. Välj “Mörkt” under “Tema”.

Fortsätt läsa för att känna till alla steg i detalj.

Öppna Microsoft Teams på din PC. Klicka sedan på din profilbild som är synlig i titelfältet och du kan se dem framför minimeringsknappen. Detta kommer att utöka listan och du måste välja ” inställningar(Inställningar) » här.

Som standard bör den direkt öppna ” Allmänt”. (Allmänt) Om så inte är fallet måste du gå till ” General” och hitta avsnittet ” (Allmän)Ämne(Tema)”. Under det bör du se ett alternativ Mörk .

Aktivera mörkt läge i Microsoft Teams

Klick(Klicka) på detta tema för att omedelbart använda mörkt läge i Microsoft Teams. Det finns ett annat alternativ som heter ” Hög kontrast(Hög kontrast)”, som också har ett mörkt läge, men i det här fallet är det dedikerade “Dark”-läget bättre.

Det är allt!

Jag hoppas att den här guiden är till hjälp för dig.

Om du använder Microsoft Teams för att kommunicera med andra medlemmar kan du om du vill, aktivera och använda Dark Mode på Microsoft Teams på skrivbordsprogrammet eller webbversionen.

Nuförtiden har Microsoft Teams blivit en viktig programvara och lösning för människor som arbetar hemifrån. Det tillåter användare att kommunicera med varandra på distans så att anställda kan fortsätta arbeta med ett projekt som vanligt. Om du spenderar mycket tid på att använda Microsoft Teams på din dator och du ofta får problem med ögonen kan den här artikeln hjälpa dig att slappna av lite. Det mörka läget eller temat är alltid praktiskt för personer som använder en specifik programvara eller gränssnitt mycket. Som Windows-inställningar, YouTube, Google Chrome, Microsoft Edge-webbläsare, etc., kan du aktivera mörkt läge på Microsoft Teams också.

Oavsett om du använder webbversionen av Microsoft Teams skrivbordsprogram, placeras alternativet i samma position. Även om det finns en mycket liten skillnad mellan båda gränssnitten, kommer du inte att tycka att det är svårt att identifiera det önskade alternativet. I den här artikeln har vi inkluderat skärmdumpar av skrivbordsprogrammet. Du kan dock följa samma steg för att få det gjort på webbversionen också.

Aktivera mörkt läge på Microsoft Teams

För att aktivera mörkt läge på Microsoft Teams programvara eller webb, följ dessa steg-

  1. Öppna Microsoft Teams på din PC.
  2. Klicka på din profilbild.
  3. Välj Inställningar i listan.
  4. Välj Mörk under temat.

För att känna till alla steg i detalj, fortsätt att läsa.

Öppna Microsoft Teams på din PC. Efter det klickar du på din profilbild, som är synlig i titelfältet, så kan du se dem före minimeringsknappen. Det kommer att utöka en lista och du måste välja inställningar härifrån.

Aktivera mörkt läge på Microsoft Teams

Det bör direkt öppna fliken som standard. Om det inte gör det måste du byta till Allmän fliken och ta reda på avsnittet. Under det bör du se ett alternativ som kallas Mörk.

Aktivera mörkt läge på Microsoft Teams

Klicka på det här temat för att använda det mörka läget på Microsoft Teams direkt. Det finns ett annat alternativ som heter , som också har ett mörkt läge, men det dedikerade “mörka” -läget är bättre i det här fallet.

Det är allt!

Jag hoppas att den här guiden kommer att vara till hjälp för dig.

Relaterade Artiklar

Back to top button