Hur man aktiverar mörkt läge överallt i Windows 10

Trött(Fed) konstant ansträngd ögon på en ljus vit skärm? Med den här guiden kommer du att kunna aktivera mörkt läge överallt i Windows 10 för att lindra ögonbelastningen.

Från operativsystemets användargränssnitt till de produktivitetsappar du använder, som t.ex kontor , till webbplatserna du besöker. Den här guiden tar bort varje tum av vitt utrymme på din skärm.

Tänk på att det kan finnas vissa uppoffringar du måste göra för att du ska uppnå fullt 100 % mörkt läge. Till exempel kan du behöva lämna din vanliga webbläsare till förmån för ett lämpligt alternativ som har mörkt läge tillgängligt. Om vilka program och mjukvara som är bäst lämpade för denna guide kommer jag att förklara nedan.

Hur man sätter Windows 10 i mörkt läge

Att översätta Windows 10 i mörkt läge, öppna först menyn ” Start(Startmeny)” och skriv in mörka temainställningar. (inställningar för mörkt tema.)Klick(Klicka) på det första alternativet som visas.

I det öppnade fönstret scrolla ner( scrolla ner till botten) och välj ” Mörk(Mörkt)” under ” Väljer standardapplikationsläge(Välj ditt standardappläge).

Se sedan till att ändra aktivitetsfältet, sökresultat och andra accentfärger. För att göra detta, välj en färg på sidan och se till att aktivera alternativen under “Visa accentfärg på följande ytor”(Visa accentfärgen på följande ytor) . Bilden ovan belyser alternativet du behöver vara uppmärksam på.

Detta kommer att översätta de flesta av dina applikationer och UI-element Windows 10 till mörkt läge, men inte alla. Till exempel konduktör Windows och appar (Windows)Microsoft Store kommer att vara mörk, men äldre applikationer som Aktivitetshanteraren och Kontrollpanelen kommer inte att göra det.

Tyvärr kan du inte ändra aktivitetshanterarens färg med tipsen ovan, men du kan ladda ner ett alternativ som är lättare för ögonen.

jag skulle rekommendera Process Hacker 2 . Även om du inte kan göra allt vitt, kan du individuellt ändra färgerna för de flesta objekt och element och välja en mörkare färg. Du kan se hur min ser ut ovan. Det är inte idealiskt. Men det är ett mycket bättre alternativ till Task Managers standard ljusa färger.

Det finns ett alternativt alternativ som du kan använda för att göra absolut allt på din dator mörkt läge, inklusive alla fönster och äldre applikationer, men det kommer med några oönskade biverkningar. För att göra detta, öppna startmenyn och sök efter temat ” Högkontrastläge”.(hög kontrastläge)

Välj sedan noggrant de färger du vill använda för ditt anpassade mörka tema. Välj en rad dämpade färger så att du kan skilja text, ikoner och bakgrunder. Ovan(Ovan) är ett exempel på vad jag valde.

Så här kommer ditt gränssnitt att se ut efter det. Det kommer att krävas lite justeringar för att hitta de färger som passar dig. Om du vid något tillfälle vill slå på eller stänga av den, bara använd vänster Alt + Vänster Skift + Printscreen kortkommando.

För mig personligen är det mycket bättre för mina ögon och överträffar alla appar för minskning av vitt ljus som f.lux. Du är dock inte klar än. När du använder din webbläsare kommer den vita displayen fortfarande att finnas där och att byta från svart till vit kan vara en mardröm för dina ögon.

För att ändra allt du tittar på i webbläsaren till ett mörkt tema, gå till butiken Chrome-tillägg och (Chrome Extension) ladda ner Dark Reader (ladda ner Dark Reader) . Detta kommer att göra din text vit och färgen på webbsidan svart.

Tänk på att du kan inaktivera detta per webbplats med hjälp av filterlistan. Det betyder att om en webbplats som t.ex Youtube har ett inbyggt mörkt läge, du kan lita på det.

Äntligen kan du byta flik Krom och UI-element till mörkt läge med ett nytt tema. Du kan bläddra i temabutiken efter mörka/svarta teman här. Personligen tycker jag det Morpheon mörk lättast för ögonen.

Det är också värt att notera att i slutet av 2019 Krom kommer att släppa mörklägesfunktionen på den stabila grenen så att du inte behöver förlita dig på några förlängningar.

Sammanfattning

Så allt är klart. Med den här guiden har du satt alla objekt på din Windows 10-dator i mörkt läge. Alla dina kärnelement i Windows 10 kommer att vara mörka tack vare det mörka temat.

Högkontrastläget ser då till att färgen i alla appar, även tredjepartsappar, är mörk istället för ljust vit. Därefter tipsen vi har föreslagit för Krom kommer också att tillåta dig att göra fullständig webbsurfning mycket lättare för ögonen.

Vi kunde använda en kombination av tema och tillägg för att göra allt mörkt, inklusive Facebook , Google Dokument ,
Instagram och Reddit . Inte alla UI-element är perfekta med dessa tips, och ibland måste du göra några ändringar här och där, men det är verkligen mycket bättre för dina ögon än de andra alternativen.

En sista anmärkning: om du redigerar foton eller videor kommer tomma dukar naturligtvis att vara vita, så det är bäst att inaktivera högkontrastläget först.

Vad tycker du om den här guiden? Du(Har) funnit det här användbart? Har du frågor om tipsen vi har listat? Om ja, kontakta oss gärna på Twitter(Twitter) så återkommer jag till dig så snart jag kan.

Är du trött på den konstanta ögonansträngningen som ljusa vita skärmar ger dig? Med den här guiden kommer du att kunna aktivera mörkt läge överallt på Windows 10 för att ta bort ansträngda ögon.

Från operativsystemets användargränssnitt till produktivitetsapparna du använder som Office, till webbplatserna du surfar på. Den här guiden tar bort varje tum av tomt vitt utrymme på din skärm.

Tänk på att det kan finnas vissa uppoffringar du måste göra så att du kan uppnå fullt 100 % mörkt läge. Till exempel kan du behöva släppa din vanliga webbläsare för ett lämpligt alternativ som har mörkt läge tillgängligt. Jag kommer att förklara mer detaljerat om vilka program och mjukvara som är bäst lämpade för den här guiden nedan.

Hur man sätter Windows 10 i mörkt läge

För att sätta Windows 10 i mörkt läge, öppna först start meny och typ mörka temainställningar. Klicka på det första alternativet som visas.

I fönstret som öppnas scrolla ner till botten och välj Mörk under Välj ditt standardappläge sektion.

Se sedan till att ändra aktivitetsfältet, sökresultaten och andra accentfärger. För att göra detta, välj en färg på sidan och se till att aktivera alternativen under Visa accentfärgen på följande ytor. En bild ovan har markerat alternativet du behöver hålla utkik efter.

Detta kommer att sätta de flesta av dina appar och Windows 10 UI-element i mörkt läge, men inte alla. Till exempel kommer Windows Explorer- och Microsoft Store-appar att vara mörka, men äldre appar som aktivitetshanteraren och kontrollpanelen kommer inte att vara det.

Tyvärr kan du inte ändra aktivitetshanterarens färg genom tipsen ovan, men du kan ladda ner ett alternativ som är lättare för ögonen.

Jag skulle rekommendera Process Hacker 2. Även om du inte kan göra allt vitt, kan du individuellt ändra färgerna för de flesta föremål och element och välja en mörkare färg. Du kan se hur min ser ut ovan. Det är inte perfekt. Men det är ett mycket bättre alternativ till de ljusa standardfärgerna för uppgiftshanteraren.

Det finns ett alternativt alternativ som du kan använda för att göra absolut allt på din dator mörkt läge, alla fönster och äldre appar inkluderade, men det har några oönskade biverkningar. För att göra detta, öppna startmenyn och sök efter Högkontrastläge tema.

Välj sedan noggrant de färger du vill ha för ditt anpassade mörka lägestema. Välj ett urval av matta färger så att du fortfarande kan se skillnaden mellan text, ikoner och bakgrunder. Ovan är ett exempel på vad jag har valt.

Här är en bild av hur ditt gränssnitt kommer att se ut efteråt. Det kommer att krävas lite justeringar för att hitta färger som passar dig. Om du vid något tillfälle vill slå på eller stänga av den, bara använd vänster Alt + Vänster Skift + Printscreen kortkommando.

För mig personligen är det här mycket bättre för mina ögon och det slår alla appar för reduktion av vitt ljus som f.lux. Du är dock inte klar än. När du använder din webbläsare kommer den vita displayen fortfarande att finnas där, och att byta från svart till vitt kan vara en mardröm för dina ögon.

För att ändra allt du tittar på i din webbläsare till ett mörkt tema, bläddra till Chrome Extension-butiken och ladda ner Dark Reader. Detta kommer att invertera din text till vit och din webbsidas färg till svart.

Tänk på att du kan stänga av det här från en sida för sida genom att använda filterlistan. Det betyder att om en webbplats, som YouTube, har ett anständigt mörkt läge inbyggt, kan du lita på det istället.

Slutligen kan du ändra dina Chrome-flikar och UI-element till mörkt läge med ett nytt tema. Du kan bläddra i temabutiken för mörka/svarta teman här. Personligen tycker jag att Morpheon Dark är lättast för ögonen.

Det är också värt att notera att Chrome kommer att släppa en mörklägesfunktion i den stabila grenen i slutet av 2019, så du behöver inte förlita dig på några tillägg.

Sammanfattning

Så det är klart. Med den här guiden har du förvandlat varenda element på din Windows 10-dator till mörkt läge. Alla dina kärnelement i Windows 10 kommer att vara mörka tack vare det mörka temat.

Sedan ser högkontrastläget till att den tredje färgen i alla appar, även partyappar, är mörk istället för ljust vit. Sedan ger tipsen vi har erbjudit för Chrome dig möjlighet att göra hela din surfupplevelse mycket enklare för ögonen också.

Vi lyckades använda en kombination av ett tema och en tillägg för att göra allt mörkt, inklusive Facebook, Google Docs, Instagram och Reddit. Inte alla UI-element är perfekta med dessa tips, och ibland finns det några justeringar att göra här och där, men det är verkligen mycket bättre på dina ögon än andra alternativ.

En sista anmärkning – om du redigerar foton eller videoredigerar, kommer de tomma dukarna givetvis att vara vita, så det är bäst att stänga av högkontrastläget först.

Vad tycker du om den här guiden? Tyckte du att det var användbart? Har du frågor om tipsen vi har listat? Om så är fallet får du gärna ansluta på Twitter så återkommer jag till dig så snart jag kan.