Hur man aktiverar mörkt läge i Windows 11

Windows 11 har många förbättringar jämfört med sin föregångare både vad gäller funktionalitet och design. Om du vill anpassa din Windows 11-upplevelse och är ett fan av mörkt läge(Mörkt läge) på deras enheter och appar har vi goda nyheter: för Windows 11 också har mörkt läge(Mörkt läge) . Du kan växla mellan ljusläge(Ljusläge) och mörkt läge(Mörkt läge) med bara några klick. Här är hur:

Hur man slår på den mörkt läge(Mörkt läge) Windows 11 med blommor

Det finns två sätt att förändra Windows 11mörk(Mörkt) eller ljus färgad(Lätt) läge. Den första metoden inverterar gränssnittets färger och har fler alternativ. Att slå på mörkt läge(Mörkt läge) i Windows 11 med Inställningar ” Färger(Färger)”, måste du först köra programmet ” inställningar(Inställningar)(starta inställningarna) » . Ett sätt att göra detta är att trycka på knappen Windows tillsammans med brevet jag på tangentbordet. Alternativt kan du klicka på ” Start(Start )” på skrivbordet och klicka eller tryck sedan på ” Inställningar “.(inställningar)

Öppna applikationen ” Inställningar » från menyn « (Inställningar)Start”.(Start meny)

I fönstret ” inställningar(Inställningar) » välj « Personalisering(Personlig)” på den vänstra panelen. Om den vänstra rutan inte är synlig, klicka på hamburgerknappen i det övre vänstra hörnet av fönstret.

Gå till avsnittet

Gå till avsnittet ” Personalisering(Personlig) ” i fönstret ” Inställningar “.(Inställningar)

På höger sida av fönstret Inställningar » scrolla ned till » (Inställningar)Färger(Färger) ” och klicka eller tryck på det här avsnittet.

Rulla ned till avsnittet

Rulla ned till avsnittet “Färger”.

Hitta avsnittet ” Välj Läge(Välj ditt läge)” och tryck eller tryck på knappen till höger. Detta visar en rullgardinsmeny där du kan ställa in färgerna som visas i Windows 11 och i dina ansökningar.

Växla mellan mörkt läge och ljust läge i Windows 11

Växla mellan mörkt läge(Mörkt läge) och ljusläge(Ljusläge) Windows 11

Du kan välja mellan ljus(Ljus) (standardinställning för Windows 11 ) och mörk(Dark) , som, som namnet antyder, får de flesta UI-element att ändra färg. Om du väljer ” Beställnings(Anpassad) ”, kan du välja ett separat läge för applikationer och Windows som visas i skärmdumpen nedan.

Anpassat läge innehåller alternativ för appar såväl som för Windows 11.

Användarläge(Anpassat läge) innehåller alternativ för appar och även för Windows 11.

Du behöver inte göra något mer, välj bara önskat läge så träder ändringarna i kraft omedelbart.

Hur man växlar mellan mörkt läge(Mörkt läge) och ljusläge(Ljusläge) Windows 11 med teman

Det andra sättet att växla mellan mörk(Mörkt) och ljus(Lätta) lägen i Windows 11 – Använder ämnen(Teman). Denna metod ändrar också tapeten. Om du har en tapet som inte är standard och vill behålla den, använd den första metoden för att växla mellan ljusläge(Ljusläge) och mörkt läge(Mörkt läge) .

Öppna först appen inställningar(Inställningar)”, genom att trycka på Windows + jag på tangentbordet eller genom att öppna menyn ” Start(Startmeny)” och sedan klicka på genvägen ” Inställningar “. (Inställningar)I ” inställningar(Inställningar) » välj « Personalisering(Personlig)” på den vänstra panelen. Till höger, gå till ” Välj ett tema att tillämpa(Välj ett tema att tillämpa)” och klicka på Windows (svart)(Windows (svart)) . Ämnets namn visas i verktygstipset när du håller muspekaren över ämnet. Så fort du väljer ett tema ändrar alla gränssnittselement färg. Om du vill inaktivera mörkt läge(Mörkt läge) och återgå till ljusläge(Ljusläge), tryck eller klicka bara Fönster (ljus)(Fönster (Lätt)).

Ljusläge och mörkt lägesteman för Windows 11

Ämnen ljusläge och Mörkt läge för Windows 11

Du kan också prova andra teman: Soluppgång och flöde användningsläge ljus, Fångad rörelse och Glöd använd förinställningen mörk.

ROLIG FAKTA:(KUL FAKTA:) byta från mörkt läge(Mörkt läge) på ljus färgad(Ljusläge) ändrar inte bara utseendet Windows 11 . Det förändrar också ljuden. PÅ mörkt läge(Mörkt läge) ljuden är mjuka och avslappnande, och in ljus(Light Mode) – energisk och tydlig. Enligt Microsoft (enligt Microsoft) kommer detta också att tillåta synskadade att använda de två lägena på olika sätt.

Du(gjorde) bytte till mörkt läge(Mörkt läge) ? Som(vilken) metod använde du?

Det var allt, två enkla sätt att ändra utseendet på Windows 11-gränssnittet. Vi gillar definitivt ljudet och utseendet Mörkt läge men vi vill gärna höra din åsikt om det. Så skriv en kommentar till oss om vilket läge du använder och hur du ändrade det.

Windows 11 har en hel del förbättringar jämfört med sin föregångare, både vad gäller funktionalitet och design. Om du vill anpassa din Windows 11-upplevelse och du är ett fan av på dina enheter och appar, har vi goda nyheter: det finns en för Windows 11 också. Du kan växla mellan och med bara några klick. Här är hur:

Hur man aktiverar mörkt läge i Windows 11 med hjälp av färger

Det finns två sätt att ändra Windows 11 till eller-läge. Den första metoden inverterar gränssnittets färger och har fler alternativ. För att slå på i Windows 11 med inställningarna måste du först starta appen. Ett sätt att göra det är genom att trycka på tangenten tillsammans med bokstaven på ditt tangentbord. Alternativt kan du trycka på knappen på skrivbordet och sedan klicka eller trycka på ikonen.

Öppna appen Inställningar från Start-menyn

Öppna appen Inställningar från Start-menyn

I fönstret väljer du i den vänstra rutan. Om den vänstra rutan inte är synlig, tryck på hamburgerknappen i det övre vänstra hörnet av fönstret.

Gå till Personalisering i fönstret Inställningar

Gå till Personalisering i fönstret Inställningar

På höger sida av fönstret, scrolla ner till och klicka eller tryck på det här avsnittet.

Rulla ner till avsnittet Färger

Rulla ner till avsnittet Färger

Leta upp avsnittet “” och klicka eller tryck på knappen till höger. Detta visar en rullgardinsmeny där du kan ställa in färgerna som visas i Windows 11 och i dina appar.

Växla mellan mörkt läge och ljust läge i Windows 11

Växla mellan mörkt läge och ljust läge i Windows 11

Du kan välja mellan (standardinställningen för Windows 11), och , som, som namnet antyder, får de flesta gränssnittselement att ändra färg. Om du väljer kan du sedan välja ett separat läge för appar och Windows, som visas på skärmdumpen nedan.

Anpassat läge innehåller alternativ för appar såväl som Windows 11

Anpassat läge innehåller alternativ för appar såväl som Windows 11

Du behöver inte göra något annat, välj bara önskat läge och ändringarna tillämpas omedelbart.

Hur man växlar mellan mörkt läge och ljust läge i Windows 11 med hjälp av teman

Den andra metoden för att växla mellan och lägen i Windows 11 är att använda . Denna metod ändrar också tapeten. Om du har en annan tapet än standard och du vill behålla den, använd den första metoden för att växla mellan och .

Öppna först appen genom att trycka på + på tangentbordet eller genom att gå till och sedan klicka på genvägen. I fönstret väljer du i den vänstra rutan. Till höger, gå till “” och klicka på . Namnet på temat visas i verktygstipset när du håller muspekaren över ett tema med musen. Så fort du väljer tema ändrar alla gränssnittselement färg. Om du vill inaktivera och gå tillbaka till , tryck eller klicka på .

Ljusläge och mörkt lägesteman för Windows 11

Ljusläge och mörkt lägesteman för Windows 11

Du kan också prova de andra teman: och använd läge, , och använd förinställningen.

ROLIG FAKTA: Att byta från till gör mer än att ändra utseendet på Windows 11. Det förändrar också ljuden. I , är ljuden mjuka och avkopplande, medan de är energiska och skarpa. Enligt Microsoft kommer detta också att låta personer med synnedsättning ha olika upplevelser när de använder de två lägena.

Har du bytt till mörkt läge? Vilken metod använde du?

Där har du det, två enkla sätt att ändra utseendet på ditt Windows 11-gränssnitt. Vi gillar definitivt ljudet och utseendet på , men vi vill gärna höra dina tankar om det. Så skriv en kommentar till oss om vilket läge du använder och hur du ändrade det.

Relaterade Artiklar

Back to top button