Hur man aktiverar eller inaktiverar Microsft Print to PDF Printer i Windows 10

Skrivaren är aktiverad som standard i Windows 10, dock möjligen i orsak till a problem vid utskrift eller så har vi av misstag inaktiverat Microsoft Print till PDF. Om så är fallet kan vi återaktivera det från Windows 10-inställningar.

Steg för att aktivera eller inaktivera Microsoft Print to PDF Printer i Windows 10

För att göra detta är det första vi behöver göra att öppna ett körfönster och köra kommandot Appwiz.cpl eller gå till alternativet Kontrollpanelen, Program, Program och funktioner, och klicka på alternativet Slå på eller av Windows-funktioner.

Detta öppnar ett Windows-funktionsfönster där en lista över systemfunktioner kommer att visas. Där måste vi scrolla ner till detta det där vi hittade skrivaren Microsoft Print to PDF, som kommer att visas som Microsoft Print till PDF om vi har systemet på spanska.

Om den här rutan är inaktiverad av någon anledning, markera den bara igen och spara ändringarna genom att klicka på knappen Okej . Härifrån kommer vi återigen att ha Microsoft Print to PDF-skrivaren tillgänglig i systemet.

Om vi ​​å andra sidan vill inaktivera den så att den visar oss i fönstret med tillgängliga skrivare, måste vi avmarkera rutan och klicka på OK igen för att ändringarna ska sparas. Så när vi trycker på utskriftsalternativet eller kortkommandot Ctrl + P kommer vi att se att Microsoft Print to PDF inte visas bland de skrivare som finns tillgängliga i Windows 10.

Dessa ändringar bör återspeglas omedelbart så snart vi markerar eller avmarkerar den angivna rutan, men om det av någon anledning inte är fallet kan vi försöka starta om Windows Explorer-processen, koppla bort eller helt starta om datorn .

Relaterade Artiklar

Back to top button