Hur man aktiverar Discord-överlagring i spelet

Discord har en överlagring som gör att användare snabbt kan se appen i ett mindre skärmfönster utan att lämna spelet. Visas oavsett om ett spel körs i fönsterläge eller helskärmsläge. Konceptet med överlägg är enkelt, men många användare kämpar för att aktivera det. Så här aktiverar du Discord-överlägget och vad du kan göra om det inte visas efter att ha följt dessa steg.

Aktivera Discord Overlay i spelet

För att aktivera Discord-överlägget i ett spel, se till att:

 • Discord har anslutit och körs.
 • Spelet du vill använda det i är installerat på ditt system.
 • Du startade spelet minst en gång medan Discord var öppet/körde.

När du har uppfyllt de tre kraven ovan följer du dessa steg för att aktivera Discord-överlägget i spel.

 1. Öppna Discord.
 2. Klicka på knapp jag’ nedre vänstra växeln för att komma åt Discord-konfigurationen.
 3. Skärmen för Discord-inställningar gå till Fliken Överlägg.
 4. Aktivera den Knappen “Aktivera överlagring i spelet”.
 5. Gå till Fliken Aktivitet från Spel.
 6. Överst ser du spelet du just spelade markerat med grönt. Klicka på bildskärmsikonen så aktiveras överlägget för spelet. Om ditt spel inte är markerat, gå till Added Games och klicka på monitorikonen bredvid ett spel för att aktivera överlägget för det spelet.

Spelet är inte listat i Discord-spelaktiviteten

Om spelet du spelade inte finns i listan kan du lägga till det manuellt.

 1. Kör spelet som du vill lägga till.
 2. Öppna Discord.
 3. Klicka på inställningsknappen längst ned i den vänstra kolumnen.
 4. Gå till Fliken Aktivitet från Spel.
 5. Klicka på “Tillägga”.
 6. Välj spelet från apparna i listan och klicka på Lägg till spel.

Fixed Discord Overlay fungerar inte

 • Om överlägget inte visas/fungerar, se till att du kör ett spel som stöds. Enligt Discord kommer följande spel inte att kunna visa överlägget eller så kan överlägget visas sporadiskt.

 • Se till att ditt spel inte kräver Vulkan, eftersom Discord för närvarande inte stöder dessa spel. Dessutom kommer det inte att stödja exceptionellt gamla spel.
 • Ditt antivirus kan flagga överlägget eller själva Discord som skadligt och förhindra att överlägget visas. Leta efter objekt/filer som ditt antivirus har blockerat och låt Discord köras om det hittar det i listan.
 • Se till att andra överlägg inte stör Discord-överlägget. Discord är inte den enda appen som har en överlagring i spelet. Windows 10 har en spelbar , Nvidia Gaming Experience lägger till sin egen överlagring och olika andra spelappar som du har installerat på ditt system kan göra samma sak. Inaktivera andra överlägg och se om Discord-överlägget visas.
 • Se till att starta om Discord och spelet efter att du har aktiverat överlägget.

slutsats

Discord-överlägget pågår fortfarande. Det kan verka som ett enkelt koncept, men att visa innehåll ovanpå ett spel är inte lätt av en mängd olika anledningar. För vissa spel kan överlägget verka “hackat” och kan vara låst. För andra kan det helt enkelt innebära att inte tillåta andra fönster att fästas ovanpå. Det är komplicerat och Discord jobbar på att lägga till stöd för ytterligare spel.

Relaterade Artiklar

Back to top button