Hur löser man in Spotify-koder?

Spotify är en streamingapplikation (android
Windows
) som erbjuder flera funktioner relaterade till delning. Bland dessa funktioner sticker ut Spotify-koder, vars funktion påminner om QR-koder. Dessa skapades för att enkelt kunna dela en titel, en spellista, en artist eller ett album med andra användare. För att se tydligare, här är några förklaringar för att hitta och skanna Spotify-koderna.

Spotify tutorial trick

Hur hittar jag en Spotify-kod?

För att hitta en Spotify-kod klickar du bara på 3-punktsmeny finns längst upp till höger i titeln, spellistan, albumet eller artisten du väljer. Koden genereras automatiskt under omslagsbilden.

tutorial_22_spotify_codes_scanner3
tutorial_22_spotify_codes_scanner2

Hur skannar man en Spotify-kod?

Det finns två sätt att lösa in en Spotify-kod.

Om du till exempel vill skanna spotify-koden som dyker upp på någons enhet, gå till ditt personliga Spotify-konto från din telefon eller surfplatta och klicka sedan på “Att efterforska“.

tutorial_22_spotify_codes_scanner

Från den här fliken klickar du påkamera ikon som är till höger om sökfältet. Den nya sidan som visas låter dig sedan skanna önskad Spotify-kod med hjälp av kameran. Operationen tar bara några sekunder.

tuto_22_spotify_codes_scanner1

Annars, om du inte är i fysisk närvaro av en annan person men ändå vill dela en Spotify-kod med dem, ta en skärmdump av koden skicka det sedan via WhatsApp, e-post, Facebook etc.

Trick: För att ta en skärmdump på en Android-enhet, tryck samtidigt knapparna “På/Av” och “Volym ner” i några sekunder. Om det inte fungerar, tryck på “På/Av”-knappen i några sekunder och välj sedan alternativet Capture som visas på skärmen. I vilket fall som helst bör du få ett litet meddelande om skärmdumpen togs framgångsrikt.

Mottagaren av skärmdumpen kan sedan gå till “Att efterforska“, Klicka påkamera ikon som är till höger om sökfältet och sedan på “Välj bland foton“. Från enhetens fotogalleri, välj helt enkelt bilden som innehåller Spotify-koden och applikationen tar hand om resten.

tutorial_22_spotify_codes_scanner
tuto_22_spotify_codes_scanner4

För att lära dig mer om funktionerna i programmet, se till att läsa hela filen som finns tillgänglig nedan.

Läs även:

  • Alla våra Spotify-tutorials

  • Hur hanterar du ditt Spotify-konto?
  • Hur använder man Spotify?
  • Hur ansluter jag Spotify till andra enheter?

Relaterade Artiklar

Back to top button