Hur lindar du text runt en bild i Google Dokument

Om du vill linda text runt bilden i google docs(linda text runt en bild i Google Docs) som du ser i tidningarna hjälper den här guiden dig. Detta är användbart när du behöver skapa ett dokument som innehåller enkla bilder och stora textstycken. FYI, du behöver inte installera ett tillägg eller använda någon tredjepartstjänst.

Google Dokument är ett multifunktionellt alternativ Microsoft Word , som låter dig göra nästan allt som är möjligt i en skrivbordsapplikation. Om du skapar ett dokument och behöver lägga till ett par bilder finns det flera sätt att göra detta. Du kan visa bilden till vänster eller höger istället för mitten av sidan. Det finns dock ett annat knep som kan användas för att visa text runt en bild. Det ser annorlunda ut, udda och lite som tidningar.

Innan du börjar bör du vara medveten om att bildstorleken blir mindre. Eftersom du lindar text runt en bild kanske du inte vill använda en bild med stor upplösning och text bredvid den.

Hur lindar du text runt en bild i Google Dokument(Google Dokument)

Att vira text runt en bild i Google Dokument(Google Dokument), följ dessa steg.

  1. Skapa ett dokument i Google Dokument
  2. Infoga bild
  3. Välj alternativet Textbrytning.
  4. Ändra storlek på bild
  5. Ställ in marginal.

Först måste du öppna Google Dokument och skapa ett nytt dokument. Om du redan har filen måste du öppna den med Google Dokument(Google Dokument) . Nu kan du klistra in bilden i din fil. För att göra detta, välj platsen i dokumentet där du vill lägga till bilden och välj ” Infoga > Bild “. Därefter måste du välja vilken källa du vill hämta bilden från.

När du har valt och klistrat in en bild klickar du på den. Du bör se en blå ram runt bilden. Om så är fallet, klicka på det andra popup-alternativet som säger radera text .

Hur man lindar text runt en bild i Google Dokument

Nu måste du välja och hålla bilden och flytta den dit du vill placera den. Du kan visa det i början eller mitten av ett stycke, eller någon annanstans. Efter det ändrar du storleken på bilden enligt dina krav och utseendet på dokumentet. Håll musen över hörnet efter att du har valt bilden och använd den dubbelhövdade pilikonen för att göra det.

Nu måste du ställa in stoppningen så att text och bild ser separata ut. För att göra detta, klicka på bilden, expandera fältrullgardinsmenyn och välj fältet efter dina behov.

Det är allt! Hoppas den här guiden hjälper dig.

Läs mer: (Läs nästa:) Så här lindar du text runt bilder och bilder i Microsoft Word.

Om du vill linda text runt en bild i Google Dokument som du ser i tidningar, så kommer den här handledningen att hjälpa dig. Det är användbart när du behöver anpassa ett dokument som har enkla bilder och stora textstycken. För din information behöver du inte installera ett tillägg eller använda någon tredjepartstjänst.

Google Docs är ett funktionsrikt alternativ till Microsoft Word, och det låter dig göra nästan allt möjligt i skrivbordsappen. Om du gör ett dokument, och du behöver lägga till ett par bilder, finns det flera sätt att göra det. Det är möjligt att visa bilden på vänster eller höger sida istället för mitt på sidan. Det finns dock ett annat knep som du kan använda för att visa text runt bilden. Det ser annorlunda ut, snyggt och ungefär som tidningar.

Innan du börjar bör du veta att bildstorleken skulle vara mindre. När du lindar text runt bilden kanske du inte vill använda en bild med stor upplösning och text sida vid sida.

Hur lindar du text runt en bild i Google Dokument

Om du vill linda text runt en bild i Google Dokument följer du dessa steg-

  1. Skapa ett dokument i Google Dokument
  2. Infoga en bild
  3. Välj alternativet Radbryt text
  4. Ändra storlek på bilden
  5. Sätt en marginal.

För att komma igång bör du öppna Google Dokument och skapa ett nytt dokument. Om du redan har en fil måste du öppna den med Google Dokument. Nu kan du infoga en bild i din fil. För det, välj en plats i ditt dokument där du vill lägga till bilden och gå till Infoga > Bild alternativ. Därefter måste du välja en källa varifrån du vill hämta bilden.

Hur man lindar text runt en bild i Google Dokument

När du har valt och infogat bilden klickar du på den. Du bör se en blå ram runt bilden. Om så är fallet, klicka på det andra popup-alternativet som säger radera text.

Hur man lindar text runt en bild i Google Dokument

Nu måste du välja och hålla bilden och flytta dit du vill placera den. Du kan visa det i början eller mitten av ett stycke, eller någon annanstans. Efter det ändrar du storleken på bilden enligt dina krav och utseendet på dokumentet. Håll musen i ett hörn efter att du har valt bilden och använd tvåvägspilikonen för att göra det.

Nu måste du ställa in en marginal så att text och bild ser separerade ut. För det, klicka på bilden, expandera rullgardinsmenyn för marginaler och välj en marginal enligt dina behov.

Det är allt! Hoppas den här guiden hjälper dig.

Läs nästa: Hur man lindar text runt bilder och bilder i Microsoft Word.

Relaterade Artiklar

Back to top button