Hur låser man en användarsession på Windows 11?

Windows 11-logotypbanner #skiva

Vi har alla en bra anledning att låsa vår användarsession på Windows 11, hemma eller på jobbet. Oavsett om det är för att Charles-Henri från bokföringen gillar att busa din dator under dina raster, eller för att hindra dina vänner från att posta nonsens på dina sociala nätverk när du går ner för att hämta din pizzabeställning…

Ska jag påminna honom? En riktigt säker användarsession är lösenordsskyddad. Således är det bara du som kan öppna din session och ha tillgång till innehållet på din dator under Windows 11, och i synnerhet den känsliga information den lagrar.

Windows 11: lås din session, skydda dina data

Du vet skämtet: det är dags för din fikapaus. Du reser dig snabbt upp från stolen och lämnar snabbt din arbetsstation på jakt efter din favoritdryck. När du kommer tillbaka visar din bakgrundsbild en obscen bild, ditt tangentbord har växlat till QWERTY och din mus slutar svara.

pixabay computer smile.jpg © Pixabay

Sliten mellan skratt och irritation ångrar du bittert att du inte låste din session innan du lämnade… För den här gången är skadan skedd, men du kommer inte att gripas igen! Efter att ha läst den här handledningen vet du inte ett, utan två sätt att låsa din Windows-session.

Lås en användarsession på Windows 11

Det finns två sätt att låsa din användarsession på Windows 11. Det första är manuellt; den andra kräver en liten inställning så att din dator kan upptäcka din frånvaro och automatiskt låsa din session med hjälp av Bluetooth-teknik.

Låt oss börja med grunderna, det vill säga att manuellt låsa en session i Windows 11. Observera att denna teknik även gäller för tidigare versioner av Microsofts operativsystem. Tryck bara på knapparna samtidigt Ctrl + Alt + Del. på ditt tangentbord.

Denna kortkommando låter dig utlösa ett beteende som är specifikt för din dators Windows 11 OS, så att du kan nå en lista med funktioner, varav den första är ” Låsa “. När du kommer tillbaka är allt du behöver göra att ange ditt lösenord för att hitta din session som den är.

För personer som är lite aningslösa erbjuder Microsoft att automatiskt låsa din användarsession när du går bort från din Windows 11-dator. Detta kräver användning av din smartphone och dess Bluetooth-teknik, ihopkopplad med din dator för att upptäcka din frånvaro.

Först måste du aktivera Bluetooth-teknik på din smartphone, men även på din dator via genvägen bredvid klockan, längst ner på din skärm. Gå sedan som alltid till Inställningar på din dator i Windows 11.

windows 11

Klicka på Att starta upp > inställningar > konton > Anslutningsalternativ för att nå inställningen för dynamisk låsning. Den här gömmer sig i Ytterligare inställningar, under det första blocket dedikerat till anslutningsmetoder. Klicka för att expandera innehållet i det dynamiska låset.

windows 11

Markera bara rutan ” Tillåt att Windows låser din enhet automatiskt när du är borta » välj sedan din smartphone från listan över tillgängliga Bluetooth-enheter.

windows 11

När du går bort från din dator (uppenbarligen tillsammans med din smartphone) låser din Windows 11-dator automatiskt, ungefär en minut efter att du går utanför telefonens Bluetooth-räckvidd. En teknik som därför är reserverad för förbiseenden.

Relaterade Artiklar

Back to top button