Hur lång tid tar det att hacka ett kreditkort?

© Pixabay

Sex sekunder. Detta är den minsta tid det tar att knäcka ett bankkort, enligt forskare vid Newcastle University. Och en analys gjord av NordVPN stödjer allt detta genom att lära oss att det inte är så svårt att knäcka ett bankkort.

Den världsberömda VPN förklarar genom sin studie hur detaljerna på 4 miljoner bankkort knäcktes. Dessa finns till försäljning på den mörka webben.

Brute Force Attack

Till att börja med, om du tror att dina bankuppgifter är säkra på ditt kort, har du helt fel. Nu är det inte längre nödvändigt att stjäla korten själva för att kunna använda dem på Internet. Det är möjligt att gå och köpa detaljerna på ett stulet kort för runt 10 euro på den mörka webben. Och idag finns miljontals hackade kort tillgängliga för försäljning.

Hur gör de? Hackare som är ute efter våra bankkort använder oftast brute force-attacker. Detta består av att prova en myriad av kombinationer av siffror från automatiserad programvara vars format bestäms av kreditkortsmodellen som hackaren försöker knäcka. Programvaran kan erbjuda flera tusen olika kombinationer på en sekund. Eftersom det inte letar efter en specifik persons kort är chansen stor att hitta ett befintligt kort.

Hur skyddar man sig?

Efter att ha analyserat metoden för kreditkortshackare har NordVPN samlat in statistik om stöld av bankdata. VISA-kort hackas oftast, och betalkort är mer utsatta eftersom de är mindre väl skyddade. Vissa länder är mer utsatta än andra. Turkiet och Australien har alltså en hög risk för stölder medan Ryssland och Kina har en lägre risk.

NordVPN har också gett råd om hur man undviker sådana attacker. För det första handlar det om att vara vaksam: håll koll på dina utgifter. Använd tvåfaktorsautentisering, så att du får ett sms eller ett e-postmeddelande för varje transaktion som görs online från ditt bankkort. Slutligen, försäkra dig mot denna typ av bedrägeri.

Källa: NordVPN

Relaterade Artiklar

Back to top button