Hur lägger man till ett nytt dokumentalternativ till Ubuntus snabbmeny?

Om du är en av dem som föredrar säkerhets- och hastighetsfunktionerna som erbjuds av System D’ utnyttjande Ubuntu, i den här artikeln kommer vi att visa dig hur du lägger till det nya dokumentalternativet till Ubuntu-menyn.

De uppdaterar senaste från Ubuntu dvs 17.10 och 18.04, inkluderar inte funktionen aktivera ett nytt textdokument från musens snabbmeny, det vill säga det vanliga högerklicket.

I denna möjlighet kommer vi att lära dig hur du på ett enkelt och enkelt sätt sparar detta praktiska alternativ i ditt operativsystem.

För de flesta Ubuntu-användare är det inte en särskilt bra överraskning när de försökte aktivera det nya textfilalternativet i Ubuntu-versionerna 17.10 och 18.04, med hjälp av Nautilus. Genom att välja det vanliga högerklicket, oh överraskning! De upptäcker att det här alternativet har inaktiverats.

Precis som operativsystemet Windws har Microsoft-program, har Ubuntu FreeOffice kontorspaket som låter dig skapa dokument.

Dokument alltid till hands

När du går in i hemsektionen i din katalog får du en mapp som heter Modeller . I de flesta fall går den här mappen obemärkt förbi av användarna, det vill säga den används sällan.

I det här fallet kommer vi att visa dig hur du använder dessa mallar. Här kommer du att lära dig hur du lägger till det nya dokumentalternativet till Ubuntu-menyn.

Mallar är en katalog som, som namnet antyder, används för att vara värd för mallar. Dokumenten du har i den här mappen kommer att finnas tillgängliga i Kontextuell meny .

Det innebär att du till exempel utan att noggrant skriva rapporter kan aktivera ett arkiv med rapportdokument i denna mapp.

Detta för att indikera att om vi klicka med knappen höger alla andra mappar, vi skulle uppskatta alternativet i menyn Skapa rapport.

Om vi ​​tvärtom väljer alternativet som redan är sparat i snabbmenyn kommer vi att ha denna exempelrapport arkiverad på denna plats.

På så sätt kommer du att kunna ha provrapporten till hands när den behövs, vilket kan enkelt redigeras och modifieras med vilken den tid som sparas av användaren är extremt viktig.

Hur lägger man till ett nytt dokumentalternativ till Ubuntu-menyn?

Här kommer vi att visa dig två enkla och bekväma sätt att lägga till den här nya dokumentfunktionen till musens snabbmeny i båda Ubuntu-versionerna: 17.10 och 18.04. Det kommer också att hjälpa dig att veta vilken version av systemet Ubuntu du har installerat.

Först och främst är det en mycket enkel procedur. En terminal aktiveras via funktionen ” Ctrl+Alt+T » och följande kommando skrivs: “Tryck på/Mallar/Dokument\Tom »

Detta kommando låter dig skapa en tom filmapp som heter ” Tomt dokument “. Detta dokument kommer att skapas i modellförrådet, så att personen kan använda det när de behöver det.

Från och med detta ögonblick, när du högerklickar på musens snabbmeny i filkatalogen, kommer du att se alternativet Nytt dokument. Med vilken du kommer att ha möjlighet att aktivera ett tomt dokument.

Grafisk miljö

Ett annat alternativ, hur man lägger till det nya dokumentalternativet till Ubuntu-menyn om du inte gillar eller inte är vänlig med kommandon och terminal, komplicera inte ditt liv. Du har möjlighet att aktivera modellen via den grafiska miljön på ett bekvämt sätt . I det här fallet används den textredigerare som användaren gillar mest.

Inget behov av att transkribera något. Bara spara tom filmapp i modellregistret . Du kan döpa den med det namn du väljer. När den är aktiverad kommer du att kunna se den i mallkatalogen.

Att lägga till det nya dokumentalternativet till Ubuntu-menyn är, för fans av detta operativsystem, väldigt enkelt och vi kunde verifiera det i den här artikeln. Vi förstår inte varför Nautilus valde att ta bort detta alternativ från musens snabbmeny, eftersom det är ett mycket användbart verktyg.

Precis som du kan lägga till nya dokument och alternativ till din huvudmeny, är ett annat sätt att anpassa eller konfigurera ditt skrivbord efter din smak för bekvämlighets skull ändra färgen på mappar eller mappar .

Relaterade Artiklar

Back to top button