Hur lägger man till en video i en YouTube-spellista?

Logotyp för YouTube Tutorials

Youtube
är den största videodelningsplattformen: varje dag visas mer än 4 miljarder videor där! För att inte gå vilse ger tjänsten värdefulla verktyg. Bland dem finns det spellistor som gör att varje användare kan sammanställa videor efter tema.

Spellistor kan vara ett sätt att organisera de videor du vill titta på. “Titta senare”-listan är till exempel perfekt för att lagra innehåll som du inte hunnit titta på än. Men spellistor är också ett utmärkt verktyg för att organisera din egen kanal. Innehållet vinner alltså i tydlighet och synlighet i åskådarnas ögon. Perfekt för att vinna popularitet på en sådan konkurrenskraftig plattform! Det intresserar dig? Vi förklarar hur du använder spellistor på ett enkelt och effektivt sätt i denna handledning.

Lägg till en video till en YouTube-spellista

Så här lägger du till en video i en spellista:

1. Logga in på YouTubes startsida.

2. Håll muspekaren under videon du vill lägga till.

3. Klicka på de tre små vertikala prickarna och sedan på alternativet “Spara till en spellista”.

YT-spellista 1 © © Google / Youtube

4. Ett fönster visas. Om du redan har skapat en spellista, markera den för att bädda in videon.

YT-spellista 2 © © Google / Youtube

5. Om du ännu inte har skapat en spellista, klicka på knappen “Skapa en spellista”, ange ett nytt namn och ange önskad integritet (privat, offentlig, nej, listad). Allt är bra ? Klicka på “Skapa”. Din video kommer automatiskt att läggas till i din nya spellista.

YT-spellista 3 © © Google / Youtube

I den föreslagna listan kan du också välja spellistan som är inbyggt installerad på ditt konto, med namnet “För att titta senare”. Om du vill veta hur du organiserar den här listan, tveka inte att konsultera handledningen som är tillägnad den.

Observera att inspelningsfunktionen också är tillgänglig på varje sida dedikerad till innehåll. Genom att klicka på en video för att se den hittar du knappen “Spara” under media.

Hitta alla tutorials för att bemästra alla funktioner på YouTube:

  • Vår fullständiga YouTube-fil: tips, råd och handledning
  • Hur bemästrar man alla funktioner på YouTube?

Relaterade Artiklar

Back to top button