Hur lägger man till en slutskärm till en YouTube-video?

Logotyp för YouTube Tutorials

Slutskärmen är ett verktyg som erbjuds av plattformen Youtube
. I synnerhet låter det dig lägga till värdefull information till videorna, som en länk till nya medier eller en begäran om att prenumerera på din kanal. För att lägga till en slutskärm till ditt innehåll måste du komma ihåg två saker: din video måste vara längre än 25 sekunder och får inte ha designats för barn.

Slutskärmen är ett bra sätt att marknadsföra en video, dela en länk till en extern webbplats eller locka YouTube-användare att prenumerera på ditt innehåll. Denna handledning förklarar hur du lägger till en till videon du väljer, med bara några klick.

Lägg till slutskärm till YouTube-video

Så här lägger du till en slutskärm till en av dina videor:

1. Logga in på YouTube Creator Studio.

2. Ta en titt på den vänstra kolumnen som är synlig på skärmen och klicka på avsnittet “Innehåll”.

YT-innehåll 1 © © Google / Youtube

3. Listan över videor som laddats upp till din kanal visas. Välj videon du vill arbeta med och klicka på miniatyrbilden.

YT Content 2 © © Google / Youtube

4. En “Video Details”-meny öppnas. I den högra kolumnen, längst ner, kan du se ett fält märkt “Slutskärm”. Klicka på pennikonen och klicka sedan på elementet du vill markera (video, kanal, spellista, prenumeration, extern webbplats).

YT Thin Screen © © Google / Youtube

5. Bekräfta ditt val genom att trycka på “Spara”. Den här knappen finns längst upp till höger på skärmen.

Du kan när som helst förhandsgranska dina tillägg genom att klicka på knappen “Spela upp” som finns på videon. Det är också tillrådligt att placera dina olika slutskärmar korrekt genom att gå till avsnittet “Redigera” som finns i den vänstra kolumnen i menyn “Videodetaljer”. Slutskärmen visas vanligtvis inom 20 sekunder efter att media stängts.

Hitta alla tutorials för att bemästra alla funktioner på YouTube:

  • Vår fullständiga YouTube-fil: tips, råd och handledning
  • Hur bemästrar man alla funktioner på YouTube?

Relaterade Artiklar

Back to top button