Hur kontrollerar jag webbkamera i Windows 11/10? Arbetar?

Om du måste delta i många onlinemöten och klasser måste du se till att allt fungerar när det kommer till webben kameror(webbkamera) . Överraskningar i sista minuten, när antingen videon inte fungerar eller utrustningen inte fungerar, är irriterande. Det bästa sättet att undvika dessa problem är att testa din webbkamera. Det här inlägget täcker olika metoder som du kan använda för att testa din webbkamera Windows .

Hur man kontrollerar webb(webbkamera) – kamera in Windows för att se till att det fungerar?

Beroende på hur och var du vill använda den, följ dessa metoder för att se till att din webbkamera fungerar korrekt.

  1. Testa din webbkamera med programvara
  2. Testa din webbkamera med ett onlineverktyg
  3. Testa din webbkamera med Windows Camera

Se till(Gör) att du kan testa de föreslagna sätten. När du är klar med att testa kameran med en av dem, stäng den innan du går och testar med en annan app. Annars får du felmeddelandet “Enheten används redan”.

1]Testa webbkameran med programvaran

Det finns ingen dedikerad programvara, men det är bäst att använda den programvara du planerar att använda med din webbkamera. Här är några exempel:

Microsoft Teams testar webbkameravideo

Microsoft Teams: klick(Klicka) på de tre prickarna längst upp i den översta raden Teams och välj sedan ” (lag)inställningar(Inställningar) ” . Gå till avsnittet ” Enheter(Enheter)”, och här kan du bläddra för att hitta avsnittet ” Kamera(Kamera)”. Detta bör ge dig standardkameraförhandsvisningen, men om du vill byta kan du göra det härifrån. Härifrån kan du också konfigurera mikrofon(mikrofon), högtalare(Högtalare) och andra enheter.

Skype: hitta trepunktsmenyn för att öppna inställningssidan. Klick(Klicka) på avsnittet ” Audio(Ljud) och video-(Video)”. Här kan du se förhandsgranskning, välja bakgrund, anpassa mikrofon(mikrofon) och ändra dem.

Skala:(Zooma:) När du har loggat in klickar du på ” inställningar(Inställningar) ” . Gå till avsnittet Video(VIDEO) och välj din webbkamera. Sedan kan du ställa in förhållandet, HD-kvalitet. Du kan också logga in Ytterligare(Avancerade) inställningar och välj alternativ för hårdvaruacceleration och videorendering. Därefter kan du byta till ” Audio(Ljud)” och justera mikrofon(Mikrofon) om du behöver använda webbkamerans mikrofon.

Zoom webbkamera test

På samma sätt kan du testa din webb(Webbkamera) -kamera med vilken programvara du än behöver använda. Inställningssektionen är där du måste kontrollera

2]Kontrollera webbkameran med ett onlineverktyg.

Testverktyg för webbkamera online

Notera. Webbläsaren kommer att be om tillstånd så att webbplatsen kan komma åt kameran och utföra ett test.

3]Testa din webbkamera med Windows Camera.

Windows kameratestbrytare

Det enklaste sättet att kontrollera om kameran fungerar är att använda ” Kamera(Kamera) » in Windows . Klicka på knappen(Tryck)” Start(Start)” och gå sedan in i kameran. Klick(Klicka) på den så snart den visas i listan.

Efter att du har gett lämpligt tillstånd bör du se bandet, det vill säga dig själv, vilket betyder att kameran fungerar som den ska.

Du kanske har andra frågor, som jag nu ska försöka besvara.

Hur aktiverar man webbkameran?

Om under Aktivera(Aktivera) du menar åtkomst, då är det enkelt. Klicka på knappen Start(Starta)” och välj applikationen ” Kamera(Kamera) ” . Då måste han visa att han står framför kameran. Om du använder macbook hitta sedan mappen Ansökningar.

Hur vet jag om min dator(Dator) kamera?

Leta efter kameraliknande hårdvara i mitten av din bärbara dators skärm, eller om du har en evig webbkamera bör den placeras på skärmen. Om den redan finns där kan du gå till Enhetshanteraren(Enhetshanteraren) och skanna efter hårdvaruändringar. Om webbkameran är korrekt ansluten visas den i avsnittet “Kamera(Kamera) ” .

Tänk om min kamera bärbar dator(Bärbar dator) inte Arbetar(Arbetssätt)?

Vissa möjliga problem kan göra att webbkameran slutar fungera. Att felsöka de potentiella orsakerna kan hjälpa dig att få det att fungera igen.

Hur kolla datorkameran(Testa min datorkamera) och mikrofon(mikrofon)?

Det bästa sättet att testa kamera app(Kamera App) – kontrollera om det finns ett problem och se till att det fungerar i andra appar, testa appinställningar.

Hur man vänder en webbkamera i Windows?

Hitta vändikonen i programmet, som låter dig byta kamera. Vissa bärbara datorer och surfplattor är utrustade med två kameror, en vänd mot användaren och den andra utåt. Detta är praktiskt när någon annan vill gå med i konversationen utan att byta plats.

Hur kolla extern webbkamera(Testa min externa webbkamera) Windows ?

Du kan använda applikationen ” Kamera(Kamera)”, vilken programvara eller webbplats som helst. Detta kan vara en intern eller extern kamera; det spelar ingen roll eftersom testet kommer att fungera på samma sätt. Men om du redan har en intern kamera och ansluter en extern kamera, se till att byta innan du testar.

Om du behöver delta i många onlinemöten och klasser måste du se till att allt fungerar när det kommer till webbkamera. Sista minuten överraskningar där antingen videon inte fungerar eller hårdvaran inte fungerar är irriterande. Det bästa sättet att inte möta dessa problem är att testa webbkameran. Det här inlägget tittar på olika metoder som du kan använda för att testa webbkamera i Windows.

Hur man kontrollerar om webbkameran fungerar

Hur testar man webbkameran i Windows för att se om den fungerar?

Beroende på hur och var du vill använda den, följ dessa metoder för att säkerställa att webbkameran fungerar som förväntat.

  1. Testa webbkameran med en programvara
  2. Testa webbkameran med ett onlineverktyg
  3. Testa webbkameran med Windows-kamera

Se till att du kan testa på föreslagna sätt. När du är klar med att testa kameran med en, stäng den innan du går och testa den med en annan app. Annars får du ett felmeddelande om en enhet som redan används.

1]Testa webbkameran med en programvara

Det finns ingen dedikerad programvara, men det bästa sättet är att använda den programvara du planerar att använda webbkameran. Här är några exempel:

Microsoft Teams test webbkameravideo

Microsoft Teams: Klicka på de tre prickarna överst i Teams toppfält och välj sedan Inställningar. Växla till avsnittet Enheter och här kan du bläddra för att hitta avsnittet Kamera. Det borde ge dig en liveförhandsvisning av standardkameran, men om du vill byta kan du göra det härifrån. Du kan också konfigurera mikrofonen, högtalaren och andra enheter härifrån.

Skype: Leta upp menyn med tre punkter för att öppna inställningssidan. Klicka på avsnittet Ljud och video. Här kan du se snabbförhandsgranskningen, välja en bakgrund, konfigurera mikrofon och möjlighet att ändra dem.

zoom: När du har loggat in klickar du på ikonen Inställningar. Växla till VIDEO-sektionen och välj webbkameran. Du kan sedan ställa in förhållandet, HD-kvalitet. Du kan också komma in i de avancerade inställningarna och välja alternativ för hårdvaruacceleration och videorendering. Därefter kan du byta till ljudsektionen och konfigurera mikrofonen om du behöver använda webbkamerans mikrofon.

Zoom webbkameratest

På samma sätt kan du testa din webbkamera med vilken programvara du behöver använda. Inställningssektionen är platsen där du behöver kontrollera

2]Testa webbkameran med ett onlineverktyg

Testa webbkamera onlineverktyg

Obs: Webbläsaren kommer att be om tillstånd så att webbplatsen kan komma åt kameran och utföra testet.

3]Testa webbkameran med Windows-kamera

Windows kameratestbrytare

Det enkla sättet att kontrollera om kameran fungerar är att använda kameraappen i Windows. Tryck på Start-knappen och skriv sedan kameran. Klicka på den när den dyker upp i listan.

När du har gett det lämpligt tillstånd bör du se flödet, dvs dig själv, vilket betyder att kameran fungerar som förväntat.

Du kanske har några andra frågor som jag ska försöka svara på nu.

Hur aktiverar jag min webbkamera?

Om du med Aktivera menar åtkomst så är det enkelt. Tryck på Start-knappen och klicka på kameraappen. Den ska då visa vad som finns framför kameran. Om du använder MacBook letar du efter mappen Applications.

Hur vet jag om jag har en kamera på min dator?

Leta efter hårdvara som ser kameran ut på mitten av skärmen på din bärbara dator, eller om du har en evig webbkamera bör den placeras på skärmen. Om den redan finns där kan du gå till Enhetshanteraren och söka efter hårdvaruändringar. Om webbkameran är korrekt ansluten visas den under Kamera.

Vad händer om min bärbara kamera inte fungerar?

Flera möjliga problem kan göra att en webbkamera slutar fungera. Att felsöka de potentiella orsakerna kan hjälpa dig att få det att fungera igen.

Hur testar jag min datorkamera och mikrofon?

Det bästa sättet att testa med kameraappen är att kontrollera om det finns ett problem och se till att det fungerar på andra applikationer, testa med appens inställningar.

Hur vänder jag min webbkamera på Windows?

Leta efter en vändikon i programvaran som låter dig byta kamera. Vissa bärbara datorer och surfplattor kommer med två kameror, en vänd mot användaren medan andra pekar utåt. Det är praktiskt när någon annan vill komma in i konversationen utan att byta plats.

Hur testar jag min externa webbkamera på Windows?

Du kan använda kameraappen eller valfri programvara eller webbsida. Det kan vara en intern eller extern kamera; det spelar ingen roll eftersom testet kommer att fungera på samma sätt. Men om du redan har en intern kamera och du ansluter en extern kamera, se till att byta innan ditt test.

Relaterade Artiklar

Back to top button