Hur kontrollerar du om din telefon stöder 4G?

I denna snabba värld är det sista du vill ha en långsam Internet anslutning(Internet anslutning) . Det spelar ingen roll om du använder internet för underhållning, arbete eller något annat syfte. Du vill aldrig hantera långsamma anslutningar. Därför är termen du letar efter här 4G! 5G är dock redo(5G) att komma in på marknaden, men 4G är fortfarande relevant när du behöver hög Internethastighet(internethastighet).

Närhelst någon ska köpa en smartphone bör de alltid kontrollera om den stöder vald smartphone(vald smartphone) 4G eller inte, precis som du. Du skulle inte vilja köpa en dyr smartphone och sedan ta reda på att den inte stöder 4G. Tro(Lita på mig; du vill inte surfa på långsamt internet.

Så här kontrollerar du om din telefon stöder 4G

Nu, vad händer om du redan har köpt en smartphone och inte vet om den stöder 4G, eller vad händer om du vill uppgradera från 3G till 4G? Tja, oroa dig inte. Vi har dig täckt. I den här artikeln kommer jag att berätta hur du kontrollerar om din smartphone stöder 4G.

Hur kontrollerar du om din telefon stöder 4G?(Hur kontrollerar jag om din telefon är 4G-aktiverad?)

Det finns flera sätt att ta reda på om din telefon stöder 4G. Om du nyligen har köpt en smartphone kan du börja med vår första metod:

#ett. Kontrollera användarhandboken

Hitta användarmanualen för din smartphone och titta under ” Specifikationer”(Specifikationsavsnittet). Här får du reda på vilken nätverkstyp(nätverkstyp) stöder din smartphone. Om du hittar 4G eller LTE skrivet i det avsnittet, då Voila! Din smartphone stöder 4G.

Vad händer nu om du inte har instruktioner? I det här fallet kan du följa följande metod.

#2. Kontrollera den officiella webbplatsen för ditt smartphonemärke

Om du inte har en guide användare(användarmanual), gå till den officiella webbplatsen för tillverkaren av din smartphone (smarttelefonföretag)och hitta(webbplats och sök) den smartphone du använder. När du hittar den, läs dess nätverksspecifikationer.

Du hittar all information om din smartphone på smartphonetillverkarens officiella webbplats. ( officiell webbplats för smartphonetillverkaren.) För närvarande finns det många andra webbplatser som publicerar alla egenskaper hos alla typer av smartphones.

#3. Kontrollera om din telefon är 4G-aktiverad i appen Inställningar

a) Android(a) Android

1. Öppna först Bilaga(Inställningar app) “Inställningar” på din Android smartphone(Android smartphone) . Skrolla(Scrolla) ner och gå till ” SIM-kortinställningar” eller “Mobilt nätverk”(SIM-kortinställningar eller avsnittet Mobile Network) .

Scrolla ner och gå till SIM-kortinställningar eller Mobilnätverk.

2. Klicka på ” Dessutom”(avancerat avsnitt) och tryck på ” Önskat nätverk” eller “Mobilt nätverk(Föredraget nätverk eller mobilnätverk).

Klicka på avsnittet

3. Se nu om du kan hitta ett val 4G eller LTE-läge(4G- eller LTE-läge) . Om du kan, så grattis! Din telefon stöder 4G.

I Önskat nätverk väljer du 4G- eller LTE-läge.

b) iPhones(b) iPhones)

 1. Gå först till inställningar(Inställningar) för din Apple smartphone(Apple smartphone) .
 2. Bläddra och gå till avsnitt Allmänt(Allmänt avsnitt). Klicka på alternativet “Mobil”.
 3. Här kommer du att se Aktivera 4G LTE om din telefon stöder 4G-nätverk.

c) Windows Smartphones(c) Windows Smartphones)

 1. Om igen(Återigen) gå till Inställningar-appen och tryck på(Inställningar app och tryck) Mobil + Sim » .
 2. Klick ” Den snabbaste anslutningshastigheten(Högsta anslutningshastighet)” och se om du kan hitta LTE-alternativ(LTE-alternativ) .
 3. Om du kan hitta det här alternativet, slå på det och njut av snabbheten internethastighet(internethastighet) 4G .

Utvalda:(Rekommenderad:)

 • 5 sätt(Sätt) fixa din Android telefon(Android Phone) vilket inte är det sätter på(Sätta på)
 • Hur inaktivera Snapchat-kontot tillfälligt(Snapchat-konto tillfälligt)
 • Hur man snabbar upp långsam Android-telefon(Långsam Android-telefon)

Nu när du har verifierat att din smartphone stöder 4G-nätverk kan du fritt surfa på Internet med högsta möjliga hastighet. Men om din smartphone stöder nätverksläge(nätverksläge) 4G , du behöver också ett 4G SIM-kort för att använda internethastighet(internethastighet) 4G . Du kan inte njuta av 4G-hastighet med 3G-simulator. Du måste ha både ett 4G SIM-kort och en 4G-aktiverad smartphone.

Nu när 5G är på väg att komma ut på marknaden behöver vi bara vänta och njuta av den ultimata 4G-hastigheten. rulla över(Rulla) nu, kom igång och använd ditt 4G-nätverk!

I denna snabba värld är det sista du vill ha en långsam internetanslutning. Det spelar ingen roll om du använder internet för tidspass, arbete eller något annat syfte. Du skulle aldrig vilja hantera långsamma anslutningar. Därför är den obligatoriska termen här 4G! 5G är dock redo att kliva in på marknaden, men 4G är fortfarande när du vill ha snabb internethastighet.

När någon går ut för att köpa en smartphone bör han/hon alltid kontrollera om den valda smarttelefonen är 4G-aktiverad eller inte, och det borde du också. Du skulle inte vilja köpa en avancerad smartphone och sedan ta reda på att den inte stöder 4G. lita på mig; du skulle inte vilja surfa på långsamt internet.

Så här kontrollerar du om din telefon är 4G-aktiverad

Nu, vad händer om du redan har köpt en smartphone och du inte vet om den är 4G-aktiverad, eller vad händer om du vill uppgradera från 3G till 4G? Tja, oroa dig inte. Vi har täckt dig. I den här artikeln kommer jag att guida dig om hur du kontrollerar om din smartphone stöder 4G.

Hur kontrollerar jag om din telefon är 4G-aktiverad?

Det finns flera metoder genom vilka du kan ta reda på om din telefon är 4G-aktiverad. Om du nyligen har köpt en smartphone kan du börja med vår första metod:

#ett. Kontrollera användarhandboken

Gå och hämta användarmanualen för din smartphone och titta i avsnittet Specifikationer. Här kommer du att få veta vilken nätverkstyp som din smartphone stöder.

Vad händer nu om du inte har manualen? I så fall kan du följa nästa metod.

#2. Kontrollera den officiella webbplatsen för ditt smartphonemärke

Om du inte har bruksanvisningen, gå till ditt smartphoneföretags officiella webbplats och sök efter den smartphone du använder. När du hittar den, läs dess nätverksspecifikationer.

Du kan hitta all information om din smartphone på Nuförtiden finns det många andra webbplatser som publicerar alla specifikationer för alla typer av smartphones.

#3. Kontrollera om din telefon är 4G-aktiverad i appen Inställningar

a) Android

1. Öppna först och främst inställningsappen på din Android-smarttelefon. Scrolla ner och gå till SIM-kortsinställningar eller avsnittet Mobile Network.

Rulla ned och gå till SIM-kortsinställningarna eller avsnittet Mobilt nätverk

2. Klicka på avancerad sektion och tryck på Önskat nätverk eller mobilnätverk alternativ.

Klicka på avsnittet Avancerat

3. Se nu om du kan hitta alternativet att välja 4G eller LTE-läge. Om du kan, så grattis! Din telefon stöder 4G.

Välj 4G- eller LTE-läge i Önskat nätverk

b) iPhones

 1. Gå först till inställningarna på din Apple-smarttelefon.
 2. Bläddra och gå till avsnittet Allmänt. Klicka på alternativet Mobil.
 3. Här ser du Aktivera 4G LTE om din telefon stöder 4G-nätverket.

c) Windows Smartphones

 1. Återigen, gå till appen Inställningar och tryck på Cellular + Sim.
 2. Tryck på Högsta anslutningshastighet och se om du kan hitta LTE-alternativet.
 3. Om du kan hitta alternativet, aktivera det och njut av 4G snabb internethastighet.

Rekommenderad:

Nu när du har kontrollerat att din smartphone stöder 4G-nätverket kan du fritt surfa på internet med den bästa hastigheten du kan. Men med din smartphone som stöder 4G-nätverksläge behöver du också en 4G-sim för att njuta av 4G-internethastigheten. Det är inte så att du kan njuta av 4G-hastighet med en 3G-sim. Det är nödvändigt att ha både en 4G-sim och en 4G-aktiverad smartphone.

Nu medan 5G-läget gör sig redo att etableras på marknaden, är allt vi kan göra att vänta och njuta av 4G-hastigheten till dess maximala. Rulla över nu, sätt igång och använd ditt 4G-nätverk!

Relaterade Artiklar

Back to top button