Hur kontrollerar du din YouTube-statistik?

När du är en innehållsskapare på Youtube
, är det viktigt att noggrant övervaka din kanals prestanda. Plattformen tillhandahåller ett antal analytiska data för att exakt mäta framgången för sina videor. Det är faktiskt möjligt att när som helst veta de olika trafikkällorna, visningar, klickfrekvens, antal visningar, visningstider och mycket annan användbar information.

Statistiken från YouTube gör det möjligt att arbeta på djupet med dess innehåll. Det är ett kraftfullt verktyg för att veta vad som fungerar och vad som inte fungerar med din publik. Den analytiska informationen avser hela videorna. Det är dock också möjligt att ta del av statistiken från fall till fall. Allt detta sker i YouTube Creator Studio. Vill du se hur ditt innehåll presterar? Denna handledning går igenom hur du gör det.

Visa YouTubes analysdata

Här är stegen att följa för att se statistiken för en YouTube-video:

1. Gå till YouTube Studios startsida och klicka på “Innehåll” i den vänstra kolumnen.

YT-innehåll 1 © © Google / Youtube

2. Håll muspekaren över videon för att analysera. Klicka på ikonen till höger om pennikonen. Det kallas “Analytisk Data”.

YT-statistik 1 © © Google / Youtube

3. Menyn “Videostatistik” öppnas. Allt du behöver göra är att konsultera all denna information!

YT-statistik 2 © © Google / Youtube

Statistiken är uppdelad i fyra flikar:

  • En förhandsvisning som ger en sammanfattning av visningar, visningstid, prenumeranter och mer.

  • Täckningsavsnittet, som ger insikter om visningar, trafikkällor, visningar och unika tittare.

  • Sektionen Engagemang, som analyserar visningstid, genomsnittlig visningstid, frekvens av gilla-markeringar eller klick på en slutskärm.

  • Publiksektionen, som ger information om tittarnas ålder och kön, deras ursprung men också andelen unika, vanliga eller prenumererade tittare.

Uppgifterna kan ses över olika perioder (du kan ta reda på mer genom att klicka på 24 timmar, 7 dagar, 28 dagar, 90 dagar, 365 dagar, etc.). För att ändra dessa inställningar, klicka på alternativet som finns under knappen “Avancerat läge”.

Och på tal om avancerat läge, det senare låter dig göra jämförelser och anpassa grafer. Den nås via knappen med samma namn som finns uppe till höger i statistiken eller i översikten, via knappen “Se mer” som syns under graferna.

YT-statistik 4 © © Google / Youtube

Det är också möjligt att se kanalens övergripande data genom att gå till YouTube Studios startsida och klicka på avsnittet “Analytisk data”, som är synligt i den vänstra kolumnen.

YT-statistik 3 © © Google / Youtube

Hitta alla tutorials för att bemästra alla funktioner på YouTube:

  • Vår fullständiga YouTube-fil: tips, råd och handledning
  • Hur hanterar du din YouTube-kanal på rätt sätt?

Relaterade Artiklar

Back to top button