Hur konfigurerar jag Messenger korrekt?

Handledningstips för Messenger

Dra full nytta av dina snabbmeddelanden genom att lära dig hur du konfigurerar budbärare
. Personlig och välkonfigurerad, din applikation blir mycket trevligare att använda!

Ta fram din smartphone, tillsammans kommer vi att gå igenom huvudparametrarna som det är intressant att uppehålla sig vid.

Konfigurera Messenger: vet vilken dörr du ska knacka på

För enkelhetens skull har Facebook reproducerat gränssnittet för sina meddelanden på Messenger-applikationen. Huvudsidan, diskussionerna, är läsbar och trevlig att använda. Naturligtvis låter det dig chatta med dina kontakter och få tillgång till en hel mängd andra funktioner, men framför allt är det porten till din profilsida, utrymmet där appens olika inställningar och parametrar. För att komma åt den här sidan, välj helt enkelt din profilbild längst upp till vänster på skärmen. Dessutom måste du ofta gå igenom detta steg när du bestämmer dig för att ändra inställningarna på ditt konto.

msgr handledning

Observera att de flesta ändringar av ditt konto kan göras från Messenger, men vissa manipulationer som att ändra din profilbild kräver att du ansluter till ditt Facebook-konto. Så det finns ingen anledning att slita håret i timmar om du inte kan ändra den eller den inställningen direkt på ditt Messenger-konto.

Anpassa utseendet på Messenger

Precis som vi gillar att inreda vårt hem kan det vara trevligt att anpassa vår Messenger-applikation lite. Ingen revolution i sikte, men märkbara justeringar som gör det möjligt att förbättra sin upplevelse.

Messenger har alltså ett mörkt läge, en relevant lösning om du vill konsultera dina meddelanden diskret eller helt enkelt för att lindra dina ögon. Det är lämpligt att använda det här läget när du befinner dig på dåligt upplysta platser, skillnaden i ljusstyrka kommer verkligen att vara mindre signifikant och därför mindre aggressiv för dina ögon. Har du bråttom att prova? Läs sedan snabbt vår handledning ” Hur aktiverar man mörkt läge på Messenger?
“.

msgr handledning

För att bryta monotonin i det eviga blåvita gränssnittet för Facebook och Messenger, erbjuder snabbapplikationen dig också ett urval av olika teman. Detta gäller dina diskussioner: du kan alltså anpassa var och en av dina konversationer efter den person du diskuterar med eller helt enkelt efter dina önskemål. Ta reda på hur du ändrar temat på Messenger för att hitta och installera ditt favorittema!

Hantera dina aviseringar

Vad kan vara mer skrämmande än en instant messenger som fortsätter att göra oväsen och ingripa i otid i våra nuvarande aktiviteter? Kanske är det raka motsatsen: faktumet att inte bli informerad om ett meddelande när man skulle vilja ha det! För att få bra service av din applikation är det väsentligt att veta hur man inaktiverar och återaktiverar aviseringar på Messenger, annars kan det snabbt bli tråkigt.

När du har definierat dina meddelanden i allmänhet bör du ta itu med detaljerna: ställ in dina inställningar enligt dina kontakter. Visserligen kan vissa vänner ibland vara lite enträgna eller helt enkelt är det inte alltid rätt tillfälle att diskutera med en sådan person. Ta reda på hur du hanterar en kontakts meddelandeaviseringar på Messenger istället för att utsättas för dessa uppmaningar. Tack vare denna inställning kan du välja att stänga av ljudet i några minuter – eller för alltid – den motsträviga.

Anpassa hur du läser dina meddelanden

Fördelen med att konfigurera Messenger är att dess funktion bättre motsvarar dina preferenser. Eftersom detta är en instant messenger kan det vara värt att konfigurera hur du kommer åt dina meddelanden.

Om du gillar att svara dina vänner medan du fortsätter att använda din smartphone, till exempel genom att surfa på en annan applikation, råder vi dig att ta reda på hur du aktiverar chattbubblorna på Messenger . Bubblor kommer att dyka upp “ovanpå” vad du gör och du kan skicka meddelanden snabbare.

msgr handledning

För att förenkla åtkomsten till dina konversationer föreslår Messenger att vara värd för dina textmeddelanden. Genom att konfigurera din applikation på det här sättet kommer alla SMS och MMS som du får på din mobil automatiskt att dirigeras till Messenger-applikationen, i diskussionsrutan, lagrad bland dina Facebook-konversationer. Genom att aktivera denna parameter, var medveten om att du levererar lite mer av dina personuppgifter till applikationen. För att ställa in den här funktionen, vår handledning: ” Hur läser man textmeddelanden på Messenger?
kan hjälpa dig.

Styr vad andra ser av dig på Messenger

För att behålla kontrollen över din app är det upp till dig om du vill synas och vem som kan se dina inlägg. För att göra detta erbjuder vi två handledningar: Hur ändrar jag din status på Messenger?
» som gör att du kan gå offline för att inte bli störd, och « Hur definierar jag vem som kan se deras berättelse på Messenger?
som, som namnet antyder, låter dig välja vem du delar din berättelse med – antingen dölja den för vissa kontakter eller bara publicera den för ett begränsat antal personer.

msgr handledning

Använd kontaktimport på ett klokt sätt

För att enkelt hitta dina vänner eller bekanta på Messenger kan du ge applikationen åtkomst till din telefonbok. De personer vars nummer är sparat på din mobil kommer att föreslås för dig på Messenger. Genom att importera dina kontakter ger du viktig information till Facebook, dessutom berör dessa inte bara dig. Det är därför det kan vara en bra idé att radera lagrad data och stoppa importen när du har hittat personerna som du ville byta med. För att lära dig mer och ta reda på hur du använder den här funktionen kan du läsa vår handledning: “ Hur aktiverar och inaktiverar jag import av telefonkontakter på Messenger?
“.

Läs mer om Messenger:

  • Vår kompletta Messenger-fil: tips, råd och handledning.
  • Hur hanterar och säkrar du ditt Messenger-konto?
  • Hur hanterar man kontakter och meddelanden på Messenger?
  • Hur bemästrar man alla funktioner i Messenger?

Relaterade Artiklar

Back to top button