Hur kommer man igång med Audacity?

Djärvhet
är inte det mest komplexa ljudredigeringsprogrammet att använda. Om den sticker ut för sin gammaldags design är den också slående för sin tydlighet och användarvänlighet. Så underskatta honom inte. Den är full av fler alternativ. För att bättre ta det i hand, följ guiden!

audacity handledning

Upptäckten av Audacity

Goda nyheter, Audacity är nedladdningsbart på PC, Mac och Linux. Observera att det kräver ett 64-bitarsprogram på Windows, eller åtminstone en Mac OS X 10.7-version. Programvaran erbjuder också några nya funktioner sedan version 3.1., såsom en ny loopuppspelningsknapp och buggfixar.

Innan du tar dina första steg, kom ihåg att spara ditt projekt. Observera att Audacity sparar i aup-format när du skapar ett Audacity-projekt.

Om programvaran är full av alternativ måste arbetsplanen dekrypteras för att lättare kunna arbeta med den. Grundutgåvan är relativt enkel, tack vare välreklamerade verktyg. Observera att Audacitys olika verktygsfält lätt kan flyttas genom att klicka på de små linjerna till vänster och flytta musen.

Första stegen på Audacity

Efter att ha upptäckt programvarans huvudfunktioner kommer du att kunna börja arbeta med den och redigera snabbt. För att välja kringutrustning för att spela in har du i Windows att välja mellan MME eller Windows DirectSound. På Mac är Core Audio det enda valet och på Linux får du vanligtvis ALSA.

Observera att din inspelning är på ett spår. Ett spår i Audacity är den visuella representationen av ljudfilen. Ej att förväxla med kanal, relaterad till ljudingångar och utgångar, och klipp, som är en del av spåret.

Hitta alla våra serier av tutorials på Audacity:

Hur kommer man igång med Audacity?

Hur spelar man in på Audacity?

Hur redigerar man på Audacity?

Relaterade Artiklar

Back to top button