Hur kom det sig att Alexa vågade en liten flicka att “sätta fingrarna i uttaget”?

Alexa amazon personlig assistent © Shutterstock.com

Alexa slår till rubrikerna i morse. Hushållsapparaten designad för att hjälpa sina användare i deras dagliga uppgifter har satt en liten flickas liv i fara.

Röstassistenten utmanade den lilla flickan att sätta ett mynt i ett anslutet uttag.

När Alexa inspireras av en farlig TikTok-utmaning

Det är en dag efter jul som kunde ha förvandlats till en tragedi. Medan vädret är dåligt och de är lite uttråkade, tar en 10-årig tjej och hennes mamma idrottsutmaningar för att fördriva tiden. När den lilla flickan ber Alexa ge henne ytterligare en utmaning för skojs skull, erbjuder röstassistenten som utvecklats av Amazon henne att sticka ett mynt i ett strömuttag.

Här är vad jag hittade på internet. Utmaningen är enkel: skjut in en telefonladdare halvvägs i ett vägguttag och sätt sedan ett mynt på de utskjutande spetsarna ”, trotsar hushållsapparaten till sin mors förvåning, lyckligtvis närvarande vid tidpunkten för fakta.

En idé som assistenten hämtade från ” Penny Challenge “, en utmaning som har cirkulerat på TikTok i mer än ett år. Målet är att skapa blixtar och filma dig själv i detta försök trots de betydande risker som detta innebär, som att ta emot en stor elektrisk laddning eller orsaka brand.

Amazon svarar snabbt och uppdaterar Alexa

Kristin L. delade omedelbart den här skrämmande historien på Twitter den 26 december 2021 och tog en skärmdump av den med Alexas chatthistorik. I ett uttalande till BBC sa Amazon att det hade tagit ” snabba mätningar att rätta till detta fel så fort han uppmärksammades på det och påstår sig ha uppdaterat sin ljudassistent.

Våra kunders förtroende står i centrum för allt vi gör, och Alexa utformades för att ge kunderna korrekt, relevant och användbar information. Så fort vi blev medvetna om detta fel agerade vi snabbt för att åtgärda det “Skrev det multinationella i sitt pressmeddelande.

Om samma ämne:
Amazons Alexa- och Eero-produkter kommer att inkludera tråd- och materiastöd

Källa: BBC

Relaterade Artiklar

Back to top button