Hur kan jag enkelt dela iPad-skärmen?

En av de största önskemålen från proffs, och mindre hos IT-folk, är att kunna multitaska på samma skärm. Idag ska vi visa hur jag kan dela iPad-skärmen enkelt och på detta sätt, Använd delad skärm och multitask på ett enkelt sätt.

Inom området för mobil utrustning, förmågan att prestera flera uppgifter samtidigt är gränsen mellan amatörer och proffs.

Nuförtiden, när storleken på skärmar ökar, liksom deras upplösning, är möjligheten att göra två eller flera operationer parallellt samtidigt avgörande för produktiviteten. Delat skärmläge löstes nödvändigt för många, eftersom det gör det möjligt att öppna två eller flera flikar och arbeta mer bekvämt och effektivt .

Hur kan jag dela iPad-skärmen?

Med iPadOS kan du använd delad skärm för att hantera två eller flera applikationer parallellt . Så, till exempel, kan du interagera via e-post, medan du njuter av en video eller navigerar mellan applikationer utan att behöva lämna någon av dem.

Detta är en process som liknar dela upp din iPhone-skärm eller vid dela upp skärmen på vilken mobiltelefon som helst i två mobiler samtidigt. Som du kommer att se är detta inte något exklusivt för iPad eller Apple.

Att interagera i delad skärm är inte en komplicerad uppgift, men det första du ska göra är att konfigurera enheten: nedan förklarar vi hur jag kan dela skärmen på iPad .

Nervcentrum för alla multitasking-funktioner är Dock. Dock innehåller alla möjliga program att öppna. Så det första du ska göra är att se till att konfigurera iPad eller iPhone genom att följa stegen: » inställningar > skärm Välkommen > Docka> Göra flera saker samtidigt

Vad är Dock?

Dock är en del av datorgrafikgränssnitt som ger användare möjlighet att starta, ändra och spåra eller övervaka applikationer. När du aktiverar Dock kan du öppna och växla mellan appar omedelbart genom att göra det från Starter-appen. På samma sätt kommer du att kunna modifiera det vänstra facket i Dock med dina mest använda och frekventa applikationer.

Medan de senaste apparna kommer att visas på höger sida av Dock, tillsammans med de som är öppna på iPhone eller Mac. Du hittar Dock längst ned på startskärmen

När du multitasking och två eller flera appar är öppna kan du dra och släppa innehåll mellan dem, till exempel bilder, texter, filer etc., det är alla fördelar du får genom att kunna Dela iPad eller Mac-skärm.

Med appen Bild i bild kan du visa videor i ett fönster medan du utför andra aktiviteter som t.ex än att kolla dina sociala nätverk eller läsa dina e-postmeddelanden. Detta är ytterligare en av fördelarna som delad skärm ger dig.

Fördelar med delad skärm

Till att börja med bör det framgå vilka appar som kommer att användas på den delade skärmen. Därför är det viktigt att vara organiserad och att ha valt de ansökningar som kommer att gå till Docka.

Du kan använda den högra sidan av skärmen för de senaste apparna och den vänstra sidan för Dock. När du startar läget för delad skärm kan dess storlek ställas in mellan 25 × 25 eller 50 × 50, vilket ger dig mer eller mindre komfort för interagera mellan skärmar.

Genom att välja appen i en Dock kan du också flytta runt den andra appen och byta positioner mellan dem. När du startar den första applikationen kommer du att kunna se att den låter dig placera den på en av skärmarna, du bestämmer efter din bekvämlighet .

Verktyget ger dig möjligheten att tillfälligt avbryta en ansökan från bryggan, genom att klickar endast på den grå stapeln drar du det markerade dokumentet för att stänga och tillfälligt stänga det,

Om du vill återanvända dokumentet visar du dem i samma fält. På detta sätt visar vi dig i dessa korta rader hur du delar iPad-skärmen och går in i världen av göra flera saker samtidigt.

Relaterade Artiklar

Back to top button