Hur kan du veta att din telefon har blivit hackad?

I denna tid av tekniska framsteg har smartphones blivit en viktig del av det dagliga livet. utföra allt genom dessa små handhållna prylar, från bokning av flygbiljetter till små banköverföringar, man kan säga att denna pryl är den bättre hälften av en persons liv eftersom den innehåller varje liten personlig detalj om den personen. Det är dock inte så säkert som det borde ha varit. Ja, telefonbolagen kommer säkert att se till att din telefon är säkrad men med bara ett felklick kan du tillåta bedragarna att få tillgång till din konfidentiella information som de säljer till högstbjudande på den skadliga mörka webben, senare används denna information i olika illegala aktiviteter eller så kan den användas mot personen för att lösa ut pengar från personen. Dessutom har det förekommit flera rapporter om dessa fall under det senaste decenniet. Så det har blivit viktigt att säkerställa säkerheten för ens smartphones eller andra digitala enheter.

Den här artikeln går in på ämnet indikationer som bevisar att din enhet har blivit hackad samt åtgärderna för att förhindra att sådana problem uppstår med dina handhållna prylar. Så fortsätt läsa för att lära dig mer.

Här är några tecken som tyder på att din telefon har blivit hackad,

 • Olämpliga popup-fönster: om du ser olämpliga popup-fönster även när du inte använder din webbläsare eller tittar på någon av sådana webbplatser, så finns det en stor risk att din smartphone har äventyrats.
 • Okända samtal och meddelanden: Om du ser okända samtal eller meddelanden som har skickats från din smartphone utan ditt samtycke så har säkerheten för din smartphone äventyrats helt.
 • Hög dataanvändning: Om din dataplan har tömts snabbt även när du inte använder internet, använder hackaren din tjänstdata för att köra appar i bakgrunden.
 • Snabbare tömning av batteri: Telefonens batteri tappar verkligen sin tendens att hålla laddningen över tid. Men om din telefons laddning dräneras i en alarmerande takt bör du överväga att vidta lämpliga åtgärder för att kontrollera om det finns några hot som har äventyrat din enhet.
 • Okända applikationer: om du ser några okända program installerade på din enhet som du inte har installerat. Då kan det vara bedragarens arbete.
 • Ovanliga aktiviteter på sociala medier: om det förekommer några ovanliga aktiviteter från din sociala medieprofil eller ditt Gmail-konto finns det en stor risk att hackaren har kunnat bryta mot din enhets säkerhetssystem. Om du inte vidtar lämpliga åtgärder för att hantera situationen kan det leda till allvarlig identitetsstöld.

Du kan se till att din telefon är säkrad från hackare genom att vara uppmärksam på hur du använder din enhet. Håll ett öga på vilka sajter du besöker, vilka applikationer du laddar ner, samt vilka länkar du klickar på. Om du upplever något av de ovan nämnda problemen med din smartphone kan du utföra följande uppgift för att utrota alla hot som har skymt över ditt huvud.

 • Genom att ta bort okända applikationer.
 • Genom att köra applikationer mot skadlig programvara.
 • Återställa din smartphone.
 • Återställ även ditt enhetslösenord och kontolösenord.
 • Kontakta tjänsteleverantören.

Dessutom bör du också meddela dina kontakter att din enhet har blivit utsatt för intrång och be dem att inte klicka på några misstänkta meddelanden som har vidarebefordrats från ditt nummer. För att undvika att hackare kommer in i din smartphone bör du vara uppmärksam på att följa dessa enkla steg.

 • Anslut inte din enhet till något okänt offentligt Wi-Fi.
 • Klicka inte på olämpliga popup-fönster.
 • Installera inte applikationer från slumpmässiga webbplatser.
 • Klicka inte på länkar som du får i dina meddelanden om källan är Okänd.

Att säkerställa din smartphones säkerhet har blivit oerhört viktigt eftersom det kan leda till stora problem. För att lära dig mer om ämnet klicka på denna länk. Se till att din enhet är säker och säker

Relaterade Artiklar

Back to top button