Hur jag fixar min iPhone om jag inte kan höra ljud från högtalaren

Tyvärr för oss kan elektroniska enheter inte hålla en livstid och den obönhörliga tiden och användningen vi ger dem kan ta ut sin rätt på dem. I fallet med Apple iPhones kan det hända att högtalaren slutar fungera ordentligt och vi vet inte hur vi ska lösa det här problemet. I denna mening vill vi lära dig i den här artikeln, hur jag fixar min iphone om ljud från högtalaren inte hörs.

Detta kan vara ett problem som inte förtjänar att gå till teknisk tjänst, eftersom lösningen kan appliceras själv, utan att behöva ha teoretiska eller praktiska kunskaper i frågan. Jo, det finns problem som påverkar toppenhögtalare som är mycket lätta att reparera. Och sedan kommer vi att berätta stegen för att fixa högtalaren.

Kom ihåg att dessa enheter fungerar med sensorer och elektroniska kontakter och smuts och damm kan påverka dem på ett eller annat sätt. Men innan du fortsätter med artikeln är det viktigt att du vet mer om detta intressanta ämne.

Ljudet av dessa enheter kan ha olika nackdelar som du kan lösa själv. Du kan se det när din iPhone inte hörs när de ringer dig och att detta bara är möjligt med högtalaren.

Hur jag fixar min iPhone om jag inte kan höra ljud från högtalaren

Som tidigare nämnt är det viktigt att du håll din mobil på damm- och smutsfri eftersom dessa kan vara faktorer som inte gör att din högtalare fungerar korrekt. Och detta händer vanligtvis i enheter som har funnits ganska länge och damm kan samlas på platser som högtalaren eller ljudkontakten.

Tro det eller ej, denna ansamling av smuts tillåter inte iPhone-hörluren att fungera normalt, vilket gör att högtalaren fastnar. Av denna anledning är det viktigt att göra allmänt underhåll på din mobil för att förhindra dammansamling. Det kan till och med orsaka dåliga kontakter i hörlursporten och det är därför det är viktigt att rengör ordentligt din mobil.

När detta händer kommer iPhonen att anta att hörlurarna är anslutna och på så sätt kommer högtalaren att stängas av och därför kommer det inte att gå att höra ljud genom den. Sedan kan du tillämpa en enkel procedur som förhindrar att det fortsätter att hända och för det måste du göra följande.

Steg för att fixa min iPhone om jag inte kan höra ljud från högtalaren

I första hand, varje gång du utför en procedur av denna typ eller när du rengör den eller att du måste stänga av mobilen . Nästa steg är att hitta ett mycket användbart verktyg för detta och det är en metallklämma eller en trätandpetare. Vi kommer nu att gå vidare till nästa steg som är att introducera verktyget genom ljudkontakten på iPhone.

När du gör det måste du flytta den mycket försiktigt och försöka ta bort ansamlingen av smuts som finns inuti. Men kom alltid ihåg, var mycket försiktig så att du inte skadar insidan av kontakten, så du måste använda försiktiga rörelser. Och redo att rengöra detta område mycket väl, högtalaren bör fungera utan problem.

Även om du inte har ett verktyg att sätta in i ljudkontakten, kan du använda samma kontakt från hörlurarna. Och detta, du kommer att sätta in den flera gånger, tills smutsen som finns i kontakten tas bort. Men på samma sätt måste man introducera något till ta bort smuts som har gått till botten .

Nu, om din iPhone är en av de nyare versionerna, kommer den inte att ha en ljudkontakt och i dessa fall, du måste rengöra lightning-kontakten . Och du kommer att se att detta problem löses snabbt. Du måste tänka på att om du är en av dem som gillar att ha din mobiltelefon i byxfickorna, accelererar ansamlingen av smuts avsevärt.

Således har vi nått det lyckliga slutet av denna intressanta och praktiska handledning som har erbjudit dig användbara verktyg för att lösa detta problem. Även om det också är möjligt att du har problem med högtalare under din mobil, då är det nödvändigt för dig att använda andra åtgärder för att fixa det.

Relaterade Artiklar

Back to top button