Hur installerar man FFmpeg på Windows och Mac på Audacity?

audacity handledning

Producerat under LGLP-licensen låter FFmpeg-biblioteket dig importera och exportera ett brett utbud av ljudformat, såsom AAC, AC3, ALR och WMA. Det låter dig också importera ljud från ett stort antal videoformat. På grund av mjukvarupatentet integrerar inte Audacity FFmpeg direkt. Dess installation skiljer sig på Windows och Mac.

Installera FFmpeg på Windows

Så här laddar du ner en 64-bitarsversion av FFMpeg-biblioteket. Faktum är att Audacity på Windows nu är en 64-bitars applikation. Du måste därför ha en 64-bitarsversion av FFMpeg-biblioteket för att det ska fungera.

För att göra detta, klicka på “Redigera”, “Inställningar” och sedan på “Bibliotek”. Gå till “Nedladdningar”, som ligger till höger om “FFmpeg Library”.

Windows-installation Hur man installerar FFmepg på Audacity © Audacity

När du har valt den webbläsare du vill använda klickar du på “Windows: Se installationsavsnittet för FFmpeg”. Under avsnittet “Installera FFmpeg Import/Export Library på Windows” klickar du på “Installing FFmpeg for Windows.” » Sedan på « Gå till den externa FFmpeg-nedladdningssidan », som finns i avsnittet «Rekommenderat installationsprogram».

På den nya 64-bitars FFmpeg-bibliotekets nedladdningssida, klicka ovanför avsnittet “Windows(R) FFmpeg INSTALLER” på “FFmpeg v2.2.2 INSTALLER (.EXE)”

Audacity Ladda ner FFmepg-fil © Audacity

Ladda ner programvaran på klassiskt sätt. Acceptera som standard att installera det i din programmapp till exempel (C:\Program Files.) Återgå till Audacity. Gå tillbaka till “Redigera”, “Inställningar” och sedan till “Bibliotek”.

Den här gången klickar du på “Locate”, som ligger till höger om “FFmpeg Library”. Ett meddelande bör visas: “Audacity har automatiskt upptäckt giltiga FFmeg-bibliotek. Vill du hitta dem manuellt? » Klicka på “Nej” och sedan på “Validera”.

Audacity Installera framgångsrikt ffmegp på Windows © Audacity

Det är allt ! Du kan nu importera filer i AAC-, AC3-, ALR- eller WMA-format. Du behöver bara flytta dem till Audacity eller öppna dem direkt från programvaran, i “Arkiv” och sedan “Öppna”.

Installera FFmpeg på Mac

Gå till den här FFmepg-nedladdningssidan. I delen om FFmpeg 64 bitar, klicka på länken “ffmpeg_64bit_osx.pkg” och spara filen. När nedladdningen är klar dubbelklickar du på “ffmpeg_64bit_osx.pkg” i mappen Nedladdningar.

Följ stegen tills du installerar filen ffmpeg.55.64bit.dylib i systembiblioteket på /Library/Application Support/audacity/libs/. Du kan starta om Audacity och försöka öppna formaten AAC, AC3, ALR eller WMA.

Hitta alla våra serier av tutorials på Audacity

Relaterade Artiklar

Back to top button