Hur installerar man AnyDesk fjärrskrivbord på Linux Ubuntu med konsol?

Fjärrhantering av utrustning är en av de mest relevanta processerna inom informationsteknologiområdet. Detta gör att vi kan komma åt våra datorer och upprätta förbindelser med andra användare på ett stabilt och säkert sätt. Om du undrar hur man installerar AnyDesk fjärrskrivbord i Linux Ubuntu med konsol? i den här artikeln hittar du svaret.

AnyDesk programvara

AnyDesk har fantastiska funktioner och funktioner för de mest krävande Linux Ubuntu-användarna. Denna app gör det enkelt att filer överförs mellan klienter, hitta och lokalisera andra AnyDesk-klienter, implementera säkerhetsåtgärder, stabilitet vid fjärranslutning och ett enkelt GUI.

Därefter kommer vi att presentera dig för relevant information om AnyDesk och en procedur du kan göra för att installera den här programvaran i Linux Ubuntu via konsol.

Vad är AnyDesk?

AnyDesk är en applikation skapad 2012 av AnyDesk Software GmbH i Tyskland. Detta verktyg tillåter fjärråtkomst tvåvägsanvändare via sina datorer.

AnyDesk är plattformsoberoende programvara, det vill säga den kan hanteras från olika system: Windows, Linux, OS X, Android, bland annat. Det är viktigt att notera att Standardsystemverktyg används ofta för att ansluta till fjärrskrivbord i Windows . AnyDesk tillhandahåller dock säkra anslutningar för vanliga användare och proffs på hem- och kontorsnivå.

Vad används AnyDesk till?

AnyDesk används för att komma åt program, filer och dokument var som helst utan att behöva tillhandahålla våra filer till moln . Dessutom tillåter det filöverföring, enkel- och tvåvägs fjärråtkomst och sessionsloggning.

AnyDesk-funktioner

AnyDesk har en codec som tillåter överföring av data och bilder mellan datorer. Dessutom implementerar den nyckelutbyteskryptering för att ge säkerhet vid inloggning, tillåter plattformsoberoende åtkomst, kontaktspårning och fri licensanvändning.

Hur installerar man AnyDesk fjärrskrivbord på Linux Ubuntu med konsol?

Innan du installerar AnyDesk fjärrskrivbord på Linux Ubuntu bör du veta att den här applikationen ingår i förvaret Ubuntu så det är nödvändigt att lär dig hur du använder linux-terminalen för att följa dessa steg:

Gå till Ubuntu Terminal

För att komma åt Ubuntu-terminalen, tryck på tangenterna “Ctrl + Alt + T”. Du kommer genast att se en nytt fönster där du kan installera AnyDesk.

Uppdatera System Repository

När du väl går in i terminal Ubuntu, uppdatera systemförrådet. För att göra detta, skriv kommandot sudo apt-get update och tryck på “Enter”-tangenten.

Ladda ner den senaste versionen av AnyDesk

För att ladda ner AnyDesk i sin senaste version kan du gå till anydesks officiella webbplats eller använd terminalen. För det sista alternativet, skriv den här kommandoraden: wget https://download.anydesk.com/linux/anydesk_2.9.5-1_amd64.deb

Installera AnyDesk fjärrskrivbord med konsol

När du har laddat ner AnyDesk kan du installera genom att skriva linux kommandon i terminalen : sudo dpkg -i anydesk_2.9.5-1_amd64.deb . Om du får ett felmeddelande om “beroendet misslyckades”, skriv sudo apt install –f i terminalen . Så du kan slutföra AnyDesk-installationen i Linux Ubuntu med konsol.

Öppna AnyDesk fjärrskrivbord

För att öppna AnyDesks fjärrskrivbord kan du gå till menyn av jag’ applikation eller i terminalen för att skriva valfritt skrivbord. Omedelbart kommer applikationen att startas från ett nytt fönster.

Använd AnyDesk fjärrskrivbord

AnyDesk har en panel som är uppdelad i två sektioner: “Detta jobb” och “Ett annat jobb” . I det första avsnittet ser du din adress följt av en @annons. Varje gång någon annan vill ansluta till ditt team måste du ange denna adress.

Men om du är den som vill ansluta till en annan dator måste du gå till avsnittet “Annan uppgift” och ange adressen till denna andra användare.

Relaterade Artiklar

Back to top button