Hur installerar jag SoundConverter på Ubuntu för att konvertera ljudformat?

Ljudfilkonverteringsprocessen är i allmänhet ett måste för alla användare. I detta avseende uppnår SoundConverter detta mål snabbt och effektivt. Om du undrar hur man installerar SoundConverter i Ubuntu för att konvertera ljudformat? då är den här artikeln för dig.

Sound Converter-appen

Det finns många applikationer för att konvertera ljudfiler. SoundConverter sticker dock ut bland många multimediaverktyg för sin effektivitet och praktiska funktion. Denna applikation har ett användarvänligt och enkelt gränssnitt. Av denna anledning ser många användare SoundConverter som en erfaren app .

Därefter förklarar vi allt om installationsprocessen av SoundConverter i Ubuntu för att konvertera ljudformat.

Vad är SoundConverter?

SoundConverter är ett program som låter dig konvertera ljudfiler snabbt och i “flertrådigt” läge eller flertrådad» . Detta verktyg skapades av GNOME och låter dig bearbeta ljudfiler i alla format.

SoundConverter kan också skriva till vissa ljudfiler, använd valfri ljudprofil GNOME och få bara ljud från en videofil.

Vad används SoundConverter till?

SoundConverter används för bearbeta ljudfiler genom flera processer med alla processor tillgänglig i en dator.

Denna applikation har olika funktioner som att konvertera filer, skapa kataloger enligt vissa taggar och ändra filnamn.

Hur installerar jag SoundConverter på Ubuntu för att konvertera ljudformat?

Om du vill installera SoundConverter i Ubuntu, vet att den här applikationen finns i förråd av detta system, så vi rekommenderar att du lär dig hur du gör installera program från terminalen för att följa nästa steg.

Gå till Ubuntu Terminal

För att komma in i Ubuntu-terminalen, tryck på “Ctrl + Alt + T”-tangenter . Du kommer genast att se ett nytt fönster där du kan installera SoundConverter.

Installera SoundConverter

När du har gått in i Ubuntu-terminalen, skriv följande kommandorad: sudo apt install soundconverter och tryck på “Enter”-tangenten. Systemet kommer att laddas automatiskt från processen av anläggningen .

När installationen är klar kan du köra SoundConverter till från applikationsmenyn eller via terminalen. Om du ska använda terminalen är allt du behöver göra att skriva kommandot soundconverter, tryck på “Enter”-tangenten så kommer du omedelbart åt applikationen. Om du inte vill använda terminalen kan du välja att installera programmet i ubuntu från internet .

Använd SoundConverter för att konvertera ljudformat

För att dra nytta av Ubuntus SoundConverter-verktyg måste du välja alternativet “Lägg till fil” för att hitta ljudfil som du vill konvertera. Ett annat sätt att lägga till filen är att hitta den i dess mapp, klicka på den och dra den till SoundConverter-fönstret.

Applikationsgränssnittet visar den tillagda och valda filen. Sedan måste du välja fliken “Inställningar” för att öppna ett nytt fönster. Där kan du konfigurera inställningar som platsen för den konverterade filen, kvaliteten på ljudet och vilken typ av format du vill konvertera ljudfilen till.

Konvertera ljudformat enkelt med SoundConverter

Tryck på rullgardinsmenyn “Format” och välj den typ av ljudfil du vill få med konverteringen. Tryck till sist på knappen “Konvertera” för att starta denna process.

När konverteringen är klar kan du gå till mappen eller katalogen du först valde i “Plats” och du hittar den konverterade ljudfilen där. Det är viktigt att notera att applikationen tillåter konvertering av flera filer vilket därför kommer att öka resursförbrukningen.

Med proceduren ovan kommer du att kunna konvertera ljudfiler ordentligt i system utnyttjande Linux. Soundconverter är utan tvekan ett exceptionellt verktyg för denna uppgift. Men om du föredrar ett annat alternativ kan du ändra ljudformat utan ett program enkelt och gratis.

Relaterade Artiklar

Back to top button