Hur inaktiverar du dubbel autentiseringsinloggning på YouTube?

Logotyp för YouTube Tutorials

Onlinetjänster blir allt säkrare. YouTube är inget undantag eftersom värden har meddelat att alla innehållsskapare Medlemmar i YouTubes partnerprogram måste ställa in tvåfaktorsautentisering på sitt konto
. Åtgärden har blivit obligatorisk sedan 1 november 2021. För andra användare av plattformen är den för tillfället valfri. Det är alltid möjligt att avaktivera den, om den redan finns på plats.

Tvåfaktorsautentisering är en säkerhetsåtgärd i två steg. Användaren måste först ansluta på klassiskt sätt (användarnamn och lösenord). I ett andra steg verifierar Google deras identitet genom att skicka en kod till användarens telefon via SMS, samtal eller en uppmaning. Andra säkerhetsmetoder kan implementeras (t.ex. nödkod). Eftersom skapandet av en YouTube-profil kräver att du har ett Google-konto i förväg måste alla säkerhetsprocedurer därför aktiveras på detta sätt. För avaktivering gäller samma sak.

Inaktivera tvåfaktorsinloggning på YouTube

Eftersom YouTube-profilen är länkad till Google-kontot måste du gå till det senare för att inaktivera dubbel autentisering. För det :

1. Gå till din Google-profil.

2. Hitta avsnittet “Säkerhet” i den vänstra kolumnen.

YT Säkerhet © © Google / Youtube

3. Leta upp underavsnittet “Tvåstegsverifiering”. Den ligger i delen som heter “Logga in på Google”. Klicka på den lilla grå pilen bredvid den blå bocken märkt “Aktivera”.

YT Dbl Auth 1 © © Google

4. Google kommer att be dig autentisera. Ange ditt användarnamn och lösenord och tryck sedan på “Nästa”.

YT Dbl Auth 4 © © Google

5. Klicka på knappen “Inaktivera”. Ett popup-fönster visas. Tryck på “Inaktivera” för att bekräfta ditt val.

YT Dbl Auth Off 1 © © Google / Youtube

6. Du har framgångsrikt avaktiverat tvåfaktorsautentisering. Detta kommer att gälla både på ditt Google-konto och på din YouTube-profil.

När den är klar kommer anslutningen endast att göras genom ett lösenord. Var dock försiktig, ditt konto kommer inte att vara lika säkert som med dubbel autentisering.

Hitta alla tutorials för att bemästra alla funktioner på YouTube:

  • Vår fullständiga YouTube-fil: tips, råd och handledning
  • Hur hanterar och skyddar du ditt YouTube-konto?

Relaterade Artiklar

Back to top button