Hur hanterar man kontakter och meddelanden på Messenger?

Handledningstips för Messenger

Att behärska dess tillämpning budbärare
och dra nytta av alla dess funktioner är det viktigt – och till och med väsentligt – att lära sig hur du hanterar dina kontakter och meddelanden.

Vi tar inventering av grunderna att känna till i den här artikeln.

Komma igång med kommunikation: grunderna

När ditt konto väl har skapats kommer du förmodligen väldigt snabbt att vilja chatta med vänner eller bekanta: detta är fortfarande principen för denna applikation! Då kommer det att vara användbart för dig att veta hur du lägger till en kontakt på Messenger.

Bland de andra funktionerna du absolut behöver känna till råder vi dig att ta reda på hur du blockerar en kontakt på Messenger . Du kanske behöver det snabbt eftersom vissa användare tyvärr inte alltid beter sig på rätt sätt. Var medveten om att det är möjligt att blockera dina vänner som främlingar. Du kan också skydda dig själv som en förebyggande åtgärd genom att systematiskt förhindra att personer som du fruktar att ha kontakt med når dig på meddelandesystemet.

msgr handledning

Naturligtvis kommer du att kunna gå tillbaka och tillåta en tidigare blockerad profil att chatta med dig. För detta, vår handledning ” Hur avblockerar man en kontakt på Messenger?
kan hjälpa dig.

Diskutera, organisera, njut av och dela med andra på Messenger

Ansökan vill inte lämna något åt ​​slumpen, så hon funderade på utbyten som är fler än två. Dessa diskussioner med flera personer är grupperna. De är mycket användbara för att planera evenemang eller helt enkelt för att sammanföra medlemmar i samma familj, förening, universitetsklass, samhälle, etc. Alla användare kan skapa en och därmed bjuda in kontakter att delta. Grupper är utrymmen för gratis utbyte: alla kan lämna en konversation (oavsett om de är administratörsmedlemmar eller inte) precis när det passar dem. Upptäck snabbt hur du skapar en grupp på Messenger för att dra nytta av alla fördelar med att chatta med andra.

Ett annat sätt att kommunicera kollektivt på applikationen är rummen. Dessa är utrymmen dedikerade till video. De låter dig utbyta länkar för att bjuda in andra deltagare. De är mer öppna än grupper, eftersom de kan sammanföra personer som inte har ett Messenger-konto (detta beror på konfigurationen av initiativtagarens rum). För att ta reda på hur du skapar ett rum på Messenger, tveka inte att konsultera vår handledning.

msgr handledning

Slutligen, för att dela innehåll med dina vänner, låter Messenger, som Facebook, dig skapa och distribuera berättelser, dessa tillfälliga publikationer (de förblir online i 24 timmar) har blivit mycket populära. För att kontrollera dina berättelser, kom ihåg att konfigurera dem väl för att välja vem som kan se dem eller inte. Foton, korta videor, texter, taggar… låt din kreativitet tala genom att upptäcka hur man publicerar en berättelse på Messenger.

Bemästra din applikation och aktivt hantera dina meddelanden

Låt oss nu gå in lite mer i detalj om applikationen; detaljer som knappast är obetydliga eftersom de verkligen är de som hjälper dig att göra dina samtal trevliga på en daglig basis.

Första gången en vän som ännu inte finns i dina kontakter vill chatta med dig, kommer deras meddelande att visas i ett separat utrymme. När du svarar på den kommer den att hitta sin plats bland Messenger-chattar. Du kan också välja att inte svara, vilket kommer att lämna tvivel: personen kommer inte att kunna veta om du har sett deras meddelande. För att lära dig mer om dessa kontaktförfrågningar kan du se vår handledning: ” Hur hanterar man inbjudningar via meddelande på Messenger?
“.

Sociala nätverk är som en mini-virtuell värld som måste vara välorganiserad för att kunna gå runt i den lugnt. Bakom din smartphoneskärm tvingar ingenting dig att svara på dina meddelanden omedelbart. Om du är upptagen eller om någon går dig på nerverna, tveka inte att ta saken i egna händer, som att lära dig hur man ignorerar en konversation på Messenger.

msgr handledning

Om du av olika anledningar vill behålla en konversation men lägga undan den, utanför dina dagliga chattar, kan du använda arkivalternativet. Du hittar mer information och visualiserar de olika stegen för att veta hur man använder den i vår artikel: ” Hur arkiverar man en konversation på Messenger?
“. Var medveten om att gruppchattar du gick med i och lämnade automatiskt kommer att gå till den här platsen.

Slutligen har Facebooks snabbmeddelanden givetvis gett en funktion för att radera dina konversationer som blivit värdelösa eller oönskade. Detta gör att du kan hålla ett tydligt dialogutrymme. Allt du behöver göra är att ta reda på hur du tar bort en konversation på Messenger för att bana väg!

Skydda dina meddelanden och bevara din integritet från Facebooks blick

Låt oss avsluta den här artikeln med en avgörande fråga: hur man chattar samtidigt som du skyddar din data på Messenger. Som alla vet är detta meddelandesystem en av de dåliga eleverna när det kommer till behandlingen av sina användares privata information. Det rekommenderas också att vara vaksam på informationen som delas via detta nätverk och att vara medveten om att ett foto eller en video som passerar genom Messenger är inspelad (och därför potentiellt kan ses av företaget). Lyckligtvis finns det en lösning för att kryptera innehållet i dina diskussioner från ände till slut, det är applikationens “hemliga” läge.

msgr handledning

För att komma åt den måste processen komma från dig och kan knappast ställas in som standard för alla dina konversationer. För att lära dig hur du använder det här läget rekommenderar vi vår handledning ” Hur skickar man hemliga meddelanden på Messenger?
“. Observera att du inte kan använda hemliga meddelanden från en dator: varken på Facebook-meddelanden eller ens via Messenger på PC. Å andra sidan, på andra mobila enheter än din vanliga smartphone, är det möjligt genom att registrera denna nya enhet på ditt konto.

Vi kan också notera att den visuella aspekten av de hemliga meddelandena är speciell: den är helt i svart och vitt och utstrålar därför inte munterhet. Ett separat “hemligt” läge, som därför presenteras av Messenger som ett exceptionellt sätt att kommunicera.

Läs mer om Messenger:

  • Vår kompletta Messenger-fil: tips, råd och handledning.
  • Hur hanterar och säkrar du ditt Messenger-konto?
  • Hur konfigurerar jag Messenger korrekt?
  • Hur bemästrar man alla funktioner i Messenger?

Relaterade Artiklar

Back to top button