Hur hanterar man Audacitys verktygsfält?

audacity handledning

Det var allt, du har laddat ner Audacity. Låt oss se hur du kommer igång med programvaran. Audacity utmärker sig för sin något “old school” design, men framför allt för sin tydlighet och användarvänlighet. Även om den har ett stort antal funktioner, är det möjligt att få en uppfattning om dess kapacitet genom verktygsfälten. Dessa är gränssnittselementen som tillåter direkt åtkomst till de vanligaste kommandona.

Audacity-gränssnitt © Audacity

Detta är vad du ser när du anländer till Audacity. Observera att ordningen på de olika verktygsfälten som visas som standard kan ändras genom att klicka på de små linjerna till vänster om en av dess fält och flytta avsnittet till en annan plats. Varje verktygsfält motsvarar en eller flera specifika funktioner.

1. Meny
2. Enhetens verktygsfält. Här kan du välja ljudvärd, inspelningsenhet eller till och med välja mellan mono- eller stereoljud.
3. Verktygsfält för uppspelningshastighet. Det låter dig styra uppspelningshastigheten.
4. Transportverktygsfält. Detta avsnitt låter dig hantera uppspelning och inspelning. Det finns de klassiska paus-, spela- eller stoppknapparna. Knapparna “Hoppa till start” och “Hoppa till slut” låter dig gå direkt till början eller slutet av projektet med ett klick när det inte pågår någon uppspelning eller inspelning och ditt spår är valt.
5. Mixerverktygsfält. Det är här du kan justera inspelnings- och uppspelningsvolymerna för utvalda enheter i Enheter.
6. Verktygsfält för inspelningsräknare. Den här platsen visar inspelningsnivåerna.
7. Reading Counter Toolbar. Den visar läsnivåerna.
8. Redigera verktygsfält. Det låter dig klippa, avbryta, återställa ljudet…
9. Verktygsfältet. Det här avsnittet låter dig välja hur du vill modifiera ljudet, beroende på var musen är och vilka modifieringsknappar du håller nere.
10. Arbetsplan
11. Markeringsverktygsfält. I synnerhet hanterar den samplingsfrekvensen för projektet genom att anpassa sig till urvalsformatet. Kom ihåg att sampling består av att omvandla en analog signal till en digital signal, nämligen 0s och 1s. Samplingsfrekvensen är tidsintervallet mellan två samplingar, uttryckt i Herz.
12. Tid verktygsfält. Den visar vid vilken ljudpunkt markören är placerad. Den visar också dynamiskt den aktuella positionen för spelhuvudet eller inspelningshuvudet, när du spelar eller spelar in.

Hitta alla våra serier av tutorials på Audacity

Relaterade Artiklar

Back to top button